Murat Baydar

Murat Baydar

Yol ayrım maçımız

Yol ayrım maçımız

Torku Konyaspor, Spor Toto Süper ligin 19.haftasında deplasmanda Balıkesirspor’un konuğu olacak. Bu maç Konyasporumuz için orta sıralar da rahat bir sezon geçirmek için mi, yoksa lig sonuna kadar alt sıralarda kalıp kalp gürültüsü ile sezonu kapatmamız açısından bir yol ayrım maçı konumundadır. Konyasporumuz bu maça 20 puanla 11. sırada Balıkesirspor ise 13 puanla 18. yani son sırada haftaya başlamakta.

Torku Konyasporumuz ara transfer dönemini istediği gibi değerlendirememiş, Aykut hocamızın ısrarla istediği santrafor ve solbek transferlerini yapamadan transfer dönemini kapatmıştır. Sezon başında kiralık olarak alınan ancak Galatasaray ve Gençlerbirliği maçlarında kalemize gelen her pozisyonu içeri alan ve 10 gol yiyen Vid Belec gönderilmiş ve yerine Portekizli kaleci Mario Jorge Quintas Felqueiras, Romanya takımı CFR Cluj’dan transfer edildi. Gençlerbirliğine giden Belaruslu oyuncumuz Aliaksandr Hleb’in yerine orta saha oyuncusu Güney Afrikalı May Sphiwe Mahlangu İsveç liginden İFK Göteborg’tan sezon sonuna kadar kiralanmıştır ve Akhisar Belediyespor’dan orta saha ve kanat oyuncusu Kenan Özer 1,5 sezonluğuna transfer edilmiştir. Buna karşılık Vid Belec ve Aliaksandr Hleb ile birlikte Tolga Ünlü Akhisar Belediyespor’a transfer olmuş, kaleci Oğuzhan Demirci ve Tufan Özbozkurt Konya Anadolu Selçukspor’a, Fatih Görücü’de İstanbul Güngörenspor’a sezon sonuna kadar kiralık verilmişlerdir. Balıkesirspor’a gelecek olursak transfer sezonunu iyi değerlendirmiş 5’i yabancı 2 tane de yerli 7 oyuncu takviyesi yaparak kadrosunu güçlendirmiştir. Hırvat oyuncular Kaleci Andrija Vukoviç ve Tomislav Glumac Hırvatistan takımı RNK Split’ten, Boşnak oyuncu Ermin Zec Hırvatistan takımı HNK Rijeka’dan, Portekizli oyuncu Vitor Hugo Gomes Da Silva Portekiz liginden FC Moreirense’den, Nijeryalı İsaac Promise Suudi Arabistan’ın Al Ahli Jeddah takımından, Berkan Emir Karşıyaka’dan, Umutcan Yüksel ise Çine Madranspor’dan transfer edilmişlerdir.
Balıkesirspor maçımız Konyasporumuz için tam bir kırılma maçıdır, bunu iyi bilen içlerinde benim de olacağım 1000 kadar taraftarımız Balıkesirspor maçımızı yerinde izleyip takımımıza destek olacak ve futbolcularımız yalnız olmadıklarını hissedecekler Geçen hafta Konya’da alınan Eskişehirspor galibiyeti ve hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası’nda elde edilen Gençlerbirliği beraberliği ile kupada son 16 takım içerisine kalmamız ve 12 Şubat 2015 Perşembe saat 19.00’da İstanbul’da Galatasaray’la çeyrek finale yükselmek için oynayacak olmamız takımımız için artı bir motivasyon kaynağı olacaktır. Balıkesir Stadı 15 bin 800 seyirci kapasiteli olup, zemini ise şu kış aylarında hiç de iyi değildir. Meteorolojinin tahminlerine göre maç günü Balıkesir, Kütahya, Bilecik ve Bursa taraflarında kar yağışı olması beklenmekte. Balıkesirspor ile ligin ilk yarısının 2.haftasında Konya’da oynanan maçı Konyasporumuz Andrei Gabriel Torje’nin 29.dakikada jeneriklere geçen muhteşem golüyle ve 49.dakikada Abdülhamit Yıldız’ın kendi kalesine attığı gol ile 2-0 kazanmıştı. Balıkesirspor-Konyaspor maçını Trabzon Bölgesi’nin FİFA Kokartlı hakemi Barış Şimşek yönetecek. Barış Şimşek bu sezon Konyasporumuzun daha önce 2 maçını (Manisa’da 0-0 berabere kaldığımız Akhisar Belediyespor ve Ankara’da 5-0 yenildiğimiz  Gençlerbirliği maçları) yönetmişti. Geçen sezon 22 Mart 2014 Cumartesi günü en son deplasman galibiyeti aldığımız ve 10.5 aydır deplasmanda Süper ligde galip gelemediğimiz 2-1’lik Bursaspor maçını da Barış Şimşek Hoca yönetmişti.
Torku Konyasporumuzda bu maçta orta saha oyuncumuz Mehmet Güven 4 sarı kart cezalısı olduğu için oynayamayacaktır ayrıca Gabriel Torje, Ömer Ali Şahiner ve Mehmet Uslu’da 3 sarı kartlı olup gelecek haftaki hayati önemdeki olmak ve olmamak maçımız olan Sivasspor maçımızda yerlerini alabilmeleri için bu maçta sarı kart görmemeleri gerekmekte. Bu maçta bu verilere göre takımların kadrolarının şöyle olması beklenmekte. Balıkesirspor: Vukoviç, Uğur Akdemir, Kulusiç, Hasan, Glumac, Bülent, Gomes, Vargas, Sercan, Gökhan Ünal ve Muğdat Çelik. Konyaporumuz: Felqueiras, Ömer Ali, Kokaloviç, Selim Ay, Vukoviç, Ali Çamdalı, Kenan, Uğur, Torje, Campos ve Hasan Kabze. Balıkesir’de oynanacak olan bu maçın dostluk ve kardeşlik içerinde geçmesini, iyi oynayanın kazanmasını ancak Konyasporumuzun maçı yerinde izleyecek 1000 kadar taraftarının desteğiyle de puan veya puanlar kazanarak dönmesini bekliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR