Uğur Özteke

Uğur Özteke

400 YATAKLI HASTANENİN HASTALARI UÇACAK MI?

400 YATAKLI HASTANENİN HASTALARI UÇACAK MI?

 

Çok şükür yepyeni bir ayın başı idi derken ortasına doğru hızla yol alıyoruz. İnsanoğlu zaman zaman hayıflanır “zaman nasıl su gibi akıp geçiyor yaa”...

Eğer zaman su gibi akıp geçiyorsa, eğer ömür göz açıp kapayıncaya kadar geçip bitiyorsa ne olur yatın kalkın ve halinize şükredin.

Siz hiç saatleri geçiremeyen insanları düşünüyor musunuz?

Allah korusun o insanların yerine empati yapabiliyor musunuz?

Cezaevlerindeki kader mahkûmlarını, hastane odalarında gözlerini kapıya dikmiş içeriye girecek bir ziyaretçiyi ya da hemşireyi bekleyenlerimizi unutuyor musunuz?

Ne olursunuz halimize şükredelim.

Sağ ve sağlıklı olalım. Bu arada özgür olalım. Elimiz ayağımız tuttukça, aklımız başımızda oldukça, yalan dünyada gün içerisinde karşımıza çıkan engellere “imtihan” gözü ile bakıp şükredelim.

...............

Neyse haftanın başında yine bazı lüzumsuzlara takılıp dellenmeyelim. Halimize şükredelim ve Cenab-ı Allah’a yatıp kalkıp dua edelim. Allah dualarımızı kabul etsin ve bizleri ıslah etsin.

400 YATAKLI HASTANE ÇOK İYİ

PEKİ BU HASTALAR KARŞIDAN

KARŞIYA UÇARAK MI GEÇECEKLER?    

Hain darbe kalkışmasının ardından Bakanlar Kurulu, Olağanüstü Hal kanununa istinaden FETÖ’ye ait İstanbul Yolu üzerindeki dahası Aydınlıkevler bölgesindeki Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’de Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak hizmet verecek.

Başta Devletin üst düzey bürokratları, siyasiler ve Sağlık İl Müdürü Sayın Hasan Küçükkendirci’nin şahsi gayretleri ile bu mükemmel binayı millete kazandıranlardan Allah razı olsun.

Çok yakında hastane vatandaşın hizmetine açılacakmış.

 

foto-1-203.jpg

 

Bu güzergahı çok sık kullanan bir sürücü olarak bu bölge tam bir felaket. Üstelik ister yaya olsun ister sürücü yoğunluk çok. Ama bir türlü üst geçit yapılamadı. Şimdi o yoğunluğa bir de hasta ve hasta yakınlarının eklenmesi ile burası inanın felaket geliyor diye bağırmaya başladı.

Yetkililerden ricamız hastane açılmadan buraya süratle modern geniş yürüyen merdivenli, engelli asansörlü, kışın da karda kışta rahat kullanmaya müsait üstü kapalı bir yaya üst geçidi.

Bizim Büyükşehir’in canavar ekibi bunu da bir hafta yapar. Biz inanıyoruz. Yeter ki istensin. 

SİZCE BU ŞEHİRDE TRAFİK TERÖRÜ BİTER Mİ?

Alın size iki özel fotoğraf karesi.

Bunun gibi birkaç kare daha var.

 

foto-2-003.jpegfoto-3-003.jpeg

 

Bize inanan güvenen okurumuz pazar pazar çıldırmış bir vaziyette önce telefon ediyor sonra da fotoğrafları gönderiyordu.

 

Burası Karatay’da Büyük Sinan Mahallesi Koca Ense Sokak...

İddiaya göre şahin marka ve 42 EP 976 plakalı araç sürücüsü önce tekerleklerini öttüre öttüre sıfır çizer. O anlarda hafta sonu okul kursundan çıkan çocuklar ve veliler tırsar ve kaçışırlar. Yine bize anlatılanlara göre bazı veliler çocuklarını bu magandanın elinden kurtarmak için araç arkalarına ve civardaki apartmanlara sığınmaya çalışırlar.

Bu aracın sürücüsü tekerleri ile asfalta yuvarlakları çizmeye devam ederken bölgede bulanan 112 Acil Komuta ve Kontrol Merkezi önündeki ambulansa çarpar.

Çarptıktan sonra da kaçar.

Mahalleli bir bizi arar bir de polisi tabii.

Şikayet üzerine olay mahalline gelen polis, soruşturma başlatmış.

Yatalım kalkalım devlete, polise askere kısaca güvenlik güçlerimize sonra da adalete teşekkür edelim.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bize bir bardak su verene, bir çiçek uzatana teşekkür ederken bize canımızı imanımızı rızkımızı lütfeden Rabbimize şükretmemek olur mu?

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Düğün pilavlarının ikram edildiği bölgede araçlarımızı başka araçların çıkışına engel olacak şekilde park edip pilav masasına oturmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR