Rasim Atalay

Rasim Atalay

AK Parti’nin ilçe başkan adayları

AK Parti’nin ilçe başkan adayları

Geçtiğimiz günlerde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın yeni dönemde de AK Parti’nin belediye başkan adayı olduğu AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilmişti.

Malum olanın ilanıydı bu…

NET BİR ŞEKİLDE ADAY İLAN EDİLENLER

Yine malum olan bazı isimler var…

Mesela Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş… Meram’da sıcaklığı ve samimi tavırlarıyla sevilen bir isim. Kendisine ‘Bizim Mustafa’ dedirtmeyi başarabildi. Meramlılarla olan samimiyetinin yanında Meram için hayalleri de olan bir isim.

Aday olmak başkan olmak değil elbette. Ama mevcut siyasi duruma bakıldığında AK Parti’nin Konya merkezde aday gösterdiği ismin başkan olma olasılığı kesin değilse de kesin olmaya çok yakındır. Dolayısıyla Mustafa Kavuş, Meram’ın makus talihini yenip, iki dönem üst üste Meram’a Belediye Başkanlığı yapmaya çok yakın duruyor.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da net bir şekilde yeni dönemde AK Parti’nin adayıdır. Konya’da bankaya bulaşmadan, faize düşmeden kamu hizmeti götüren tek belediye Karatay Belediyesi… Bilmiyorum Türkiye’de başkaca bir örneği var mıdır?

Karatay’ın son 5 yılına baktığımızda hem merkez hem de merkez dışında kalan yerleşim yerleri itibariyle Karatay’a yapılan hizmetlerin kalitesi, Hasan Kılca’nın Büyükşehir Belediyesi’nden gelen belediyecilik tecrübesinin bir aynası olarak yorumlanabilir. Ben özellikle Karatay’ı daha sosyal bir yapıya bürüyen hizmetlerini takdir edenlerdenim. Önceden Karatay’da ikamet edip eşiyle dostuyla bir yerlerde oturup çay kahve içmek için Meram’a ya da Selçuklu’ya giden Karataylılar şimdilerde aradıkları adresi Karatay’da bulabiliyorlar. Kulağa basit gelebilir ama bu bile olmadığı yerde büyük nimettir.

Selçuklu Belediye’nin ev sahipliğinde Yunanistan’dan misafirlerin de katılımıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Sille Sempozyumu başladı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı orada gayet keyifli ve heyecanlı gördüm.

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı’nın da aylar öncesinde ‘Merkezdeki 4 belediye başkanımız da işinin başında ve gayet güzel belediyecilik yapıyorlar. Ne diye değişikliğe gidelim?’ minvalindeki söylemini de hatırlayarak yeni dönemin Ahmet Pekyatırmacı için de hayırlı olmasını dileyebilirim.

TAŞRA KARIŞIK, NETLEŞEMEYEN İSİMLER VAR

Konya’nın merkez dışında kalan ilçelerinde en net olan yerler Cumhur İttifakı çatısı altında MHP’den isimlerin aday olduğu ilçeler.

Çumra Belediye Başkan Adayı Fatih Dönmez, Ereğli Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu, Akören Belediye Başkan Adayı İsmail Arslan, Emirgazi Belediye Başkan Adayı Nurişen Koçak, Halkapınar Belediye Başkan Adayı Mehmet Bakkal ve Doğanhisar Belediye Başkan Adayı Savaş Özdemir Cumhur İttifakı’nın MHP’den aday gösterdiği isimler.

KESİN GÖZÜYLE BAKILAN İSİMLER

Merkez dışında kalan ilçelerde seçim heyecanının şimdiden daha yüksek olduğundan daha önce bahsetmiştik. Merkezde ununu eleyip eleğini asmışçasına bir tavır varken, taşrada hangi ismin aday gösterileceğine dair yarış halen devam ediyor.

AK Parti’den belediye başkan adaylığı kesin olmamakla birlikte olasılığı yüksek isimler şu şekilde;

Akşehir Belediye Başkan Adayı Salih Akkaya,

Çeltik Belediye Başkan Adayı Ali Meşe,

Hadim Belediye Başkan Adayı Ahmet Özbahar,

Kulu Belediye Başkan Adayı Abdürrahim Sertdemir,

Sarayönü Belediye Başkan Adayı Nafiz Solak,

Kadınhanı Belediye Başkan Adayı Mehmet Badem,

Derbent Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ayten,

Taşkent Belediye Başkan Adayı Mehmet Acar,

Bozkır Belediye Başkan Adayı Sadettin Saygı,

Cihanbeyli Belediye Başkan Adayı Mehmet Kale,

Yunak Belediye Başkan Adayı Ali Konak

Hüyük Belediye Başkan Adayı Mehmet Çiğdem…

BU İLÇELERDE ORTALIK KARIŞIK

Hani bir deyim vardır, ‘Yüzdük yüzdük, kuyruğuna geldik’ denir… İşte yüzülüp de kuyruk kısmında kalınan nokta tam da burası…

Aldığımız duyumlar ve AK Parti’ye yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgiler doğrultusunda yukarıda bahsettiğim isimlerden ayrı bir süreç aşağıda bahsedeceğim ilçelerde yaşanıyor…

Altınekin…

Mevcut belediye başkanının aday olmayacağını ilan etmesinden sonra toplam nüfusu 15 bin civarında olan Altınekin’de AK Parti’den 6 veya 7 kişi belediye başkan adaylığı için başvuru yaptı…

Belki de başvurunun bu kadar çok olmasından ötürü bu ilçeye hangi ismin açıklanacağı konusunda biraz çekimser kalındı. Altınekin’de aldığımız duyumlar, Bekir Kağnıcıoğlu, Agah Yılmaz ve Mustafa Solak isimleri öne çıkmakla birlikte süreç henüz nihayete ermiş değil…

Yine henüz net bir ifadeyle başkan adayı şu isim olacak diyemediğimiz bir ilçe de Ilgın… Mevcut Belediye Başkanı Yalçın Ertaş’ın ismi öne çıkıyor. Ama dereyi görmeden paçayı sıvamamak gerekiyor.

Mevcut belediye başkanlarının yapıp ettikleri, ilçedeki tanınırlıkları ve projeleri ile bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz. Bu doğrultuda Seydişehir’de Mehmet Tutal burun farkıyla adaylık önde diyebiliriz. Diyebiliriz de demekle de kalabiliriz. Zira Mahmut Zengin ismi de Seydişehir için geçiyor. AK Parti Seydişehir İlçe ve Konya İl Teşkilatı’nın yanında milletvekilleri ve genel merkezin bakışı bu ilçede de başkanın belirlenmesi sürecinde ciddi bir etki oluşturacaktır.

Beyşehir’de gelince…

Bağımsız Belediye Başkanı seçilen Adil Bayındır aylar önce Beyşehir’de bizi misafir etmiş ve kesin ve net bir dille 31 Mart seçimlerine işaret ederek, ‘Aday olacağım ama bağımsız olmayacağım’ demişti…

Adil Bayındır, AK Parti’den Aday Adayı oldu… Adaylığı sürecine de kesin gözüyle bakılıyor. Ama yine de siyasette akşamdan sabaha çok şey değişebilir. Dakikalar içerisinde isimler değişebilir.

Bana sızanlar şimdilik bu kadar…

Her ne olursa olsun, her kim olursa olsun, şehrimiz, ilçelerimiz ve memleketimiz için hayırlısını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR