Uğur Özteke

Uğur Özteke

ALLAH MAHCUP ETMESİN, BİR BİR ÇIKIYOR…

ALLAH MAHCUP ETMESİN, BİR BİR ÇIKIYOR…

Sonbahar kendini ve gerçek yüzünü dün sabah biraz daha gösterdi değil mi? Eeee olacak her şey zamanında değil mi? Olsun her şeyin hayırlısı olsun diyerek günümüze başlıyoruz.

BELEDİYE OTOBÜSLERİNİN DURUMU

Sık sık okurlarımız sayesinde ve zaman zaman da yolda kalmış Belediye otobüslerini gördükçe arıza durumunu daha iyi anlamış oluyorduk.

İşte TOKİ’den gelen bilgi ve fotoğraflar

“Selamünaleyküm, hayırlı sabahlar üstadım, yine bir Meram Gödene TOKİ 84 nolu hat klasiği.

Dün sabah 09.30 ve TOKİ'den anayola çıkmadan otobüs yolda kaldı, vatandaş işinden gücünden geri kaldı, ilave bekleme yaptı, izdiham iki kat oldu, deneme sınavına giden öğrenciler iki kez mağdur oldu.

foto-1-689.jpg

foto-2-569.jpg

YORGUN MERMİLERİ DEDİK DEĞİL Mİ?

Bu sütunlarda defalarca fotoğraflarla belgeleriyle yorgun kurşunların insanlarımızı nasıl yaraladığını otomobilleri nasıl deldiğini yazdık. Yazdık kötü olduk. Ama dün gazetelerde haberleri okudunuz değil mi?

Kültürpark’ta otobüs bekleyen iki vatandaş yorgun mermilerle yaralandı yazıyordu.

Bir okurumuz yazmış “Abi bu yorgun mermi olayı Konya’da bitmeyecek herhalde. Bu sefer de Zafer’de 2 kişi yaralanmış…”

Fikret Çoşar abimiz yazmış;

“Yorgun Kurşun/Yorgun'u Düşün.

Selamlar Uğur abim yukardaki yorgun kurşuna ilaveten düğün yapıyoruz diye gece yarısına kadar bilmem kaç desibel yüksek sesle bangır bangır müzik çalma, havai fişek patlatırken GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ YAPARKEN YORGUN İNSANLAR hiç düşünülmez mi?

Hasta olanlardan hiç bahsetmiyorum bile.

Gündüz ki KONVOY PATIRTISI, TRAFİK CANAVARINA dönüşen makas atan arabalarıyla slalom yapanlarda ayrı bir dert.

“Ne zaman MEDENİ OLURUZ?” diye soruyorsunuz ya; BAŞKALARINI RAHATSIZ ETMEDİĞİMİZ VE HAKLARINA SAYGILI OLDUĞUMUZ ZAMAN... Selâmlar...”

……………

Bu iş polisiye tedbirlerle yasalarla yönetmeliklerle filan çözülmez. Çözülemediğini de görüyoruz değil mi? Düğün yapılan her evin kapısında bir polis otosu mu bekleyecek? Şehir için trafiği resmen kilitleyen düğün konvoylarının önünde arkasında polis eskortları mı olacak?

Baylar bayanlar önce insan olacağız insan. Sonra İslam, Müslüman olacağız. Bu işler başka türlü düzelmez. Haaa bu benim kanaatim yanılabilirim. O zaman sizler, sizlerin doğrusu ile yola devam.   

TRAFİK DEMİŞKEN, PAZAR GÜNÜ

HİÇ BÖYLE REZİLLİK YAŞADINIZ MI?

Şehri yöneten ister siyasiler olsun isterse bürokratlar. Kendilerinden bir ricam var. Bana inanmayın. Kameralardan izleyin. Ve mesela size bir nokta vereyim.

Askeri Hastane Kavşağı (!).

Haa diyeceksiniz ki “Uğur Özteke yapma yahu. Konya’da askeri hastane mi kaldı?”

Vallahi çok doğru söylüyorsunuz. Ama ben de beklerken baktım bu kavşağın adı ne diye “Askeri Hastane Kavşağı” diyordu.

Buradan bir saat ara ile iki defa geçmek istedim.

Vallahi billahi Meram’dan geliyorsunuz yeşil ışıkta geçmeniz mümkün değil. İhsaniye tarafından geliyorsunuz yine ışıkta geçme şartınız yok. İster Form’dan gelin isterseniz eski stadyum yönünden yeşilde hareket etme şansınız yok. O zaman gerişini yazmanın konuşmanın bir anlamı var mı? Ama gelin siz yine bana inanmayın. Elinizde her imkan var. Alın kayıtları görüntüleri sade kahvelerinizi yurdumlarken bir izleyin bakalım. Eğrimiz yamuğumuz ya da eksik değil fazlamız varsa bize söyleyin biz de yarın bu tükürdüğümüzü yalayalım.     

KONYA BASINI İÇİN

NE DEDİK İSE O (!)

Aylar önce yazdık değil mi “Konya basını dizayn edilecek” diye… Ve Allah’a şükürler olsun ki ne yazdık ise o tıkır tıkır işlemeye devam ediyor.

Bu satırları sabah yazıyorum. Öğleden sonra bir gazetemiz daha aybaşı itibarı ile yayın hayatına son veriyor.

Diğer yandan basına çok güçlü bir kadro ile girmeye hazırlanan bir yayın grubu, uyduda yer alan ve full HD yayın yapan yeni bir TV kanalı geldi. Bu şirket Samsun'a yayın yapan Aks Tv'nin bütün haklarını satın aldı. Kısa zamanda Aks TV taşınıp, Konya'ya gelecek, hatta geldi sayılır.

Zaten yine bildiğim kadarı ile ilk iki tır Konya’ya gelmiş.

Yine iki canlı yayın aracı şehrimizde imiş.


foto-3-401.jpg

Sabırrrrr çok daha güzel şeyler olacak inşallah.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Güçlü insan başkalarını aşağı çekmez, onları yukarı çeker.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hasta ziyaretlerinin gezme, ev oturması olmadığını idrak edip ona göre hareket ettiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR