Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

BAŞKAN PEKYATIRMACI TURP GİBİ

BAŞKAN PEKYATIRMACI TURP GİBİ

Maşallah diyerek başlayalım. Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Pekyatırmacı’nın en son 24 Mart’ta görüldüğünü, o günden beri ortalıkta olmadığını pompalayan haberler yayılmaya başladı. Hatta o ekibin sosyal medya trolleri başkanın korona olduğunu iddia ettiler.

İnceledik. Ahmet Başkan o günden beri fotoğraf vermiyor değildi. Sadece diğer başkanlar gibi telekonferans görüşmelerinde görünüyordu ve bu hallerini çok paylaşmıyordu.

Zaten başkanın sapasağlam olduğunu bilsem de dayanamayıp kendisini aradım. Sesi her zamankinden daha gür geliyordu. Haliyle diğer başkanlar gibi tedbirini almış, belediyeyi online şekilde yönetiyordu.

Kendisine sağlık, afiyet ve başarı dileyerek kapattık.

Yani sosyal medyadan sallanan her bilgiye lütfen itibar etmeyelim.

Başkan turp gibi maşallah, Allah ömür verip bu bela başımızdan gidince güzel şehrimiz Konya’ya daha çok hizmet edecek…

 

PANDEMİ GRAFİĞİ NE ANLATIYOR?

Dün Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye ile ilgili açıklaması ilginçti. DSÖ Sözcüsü ‘Avrupa'da karışık bir fotoğraf var. Bazı ülkelerde hafif düşüş var ancak Britanya ve Türkiye'deki koronavirüs vakalarında hâlâ yükseliş gözleniyor’

Bu açıklamayı neden yapma gereği duydular bilmiyorum. Hâlbuki bizim resmi veriler ışığında incelediğimiz pandemi grafiği son 10-12 günde yataya geçmiş pozisyonda.

Grafiği buraya alarak kafanızı karıştırmak istemem.  Bu konuda istişare ettiğim uzmanlar, ‘Türkiye'deki Resmi Vaka ​Sayısının Zamana Bağlı Değişim’ grafiğine göre pandemi eğrisinin yataya döndüğünü belirttiler. Vaka sayısını, test sayısına bölüp belirli bir algoritma ile bu oranın seyri hakkında fikir sahibi oluyorlar.

Biraz daha işi sıkı tutarsak sağlık sistemi zora girmeden atlatacağız görüşü hâkim… Tabi bu yazdıklarım tedbirleri gevşetelim anlamı taşımıyor. Aksine daha sıkı uygularsak sorunu çözeceğiz. Yoksa henüz geçen bir şey yok…

 

KORKTUKLARIMIZ İLE İMTİHAN OLURUZ

Biliyorum herkes çok sıkıldı. Özellikle evde 24 saat hapis hayatı yaşıyoruz cümleleri çoğaldı. Durumu böyle görmek istemesek de psikolojilerimiz hep aynı olmuyor.

Bizler Allah’a çok şükür ki inançlı bir toplumun fertleriyiz. Konya olarak bunu daha çok iliklerimizde hissediyoruz.

Korona’ya bağlı yalnızlaşmanın, psikolojileri ciddi şekilde bozduğunu, depresif intihar vakalarının yaygınlaşabileceğini söylüyor uzmanlar.  Buna bağlı ölümlerin tetikleme yapmaması adına, çok gündem olmadığı da konuşuluyor.

Allah korusun diyoruz. Ölümün bu türlüsü daha bir fena. Sapasağlam durmak zorundayız. Bu bir oyunsa kaybeden biz olmayacağız…

Yeni sisteme adapte olmamız için daha çok zorluyorlar. Bu salgının 12-18 ay daha süreceğini yeni versiyonlarının ortaya çıkacağını belirtiyorlar. Hani söylemiştik ya korku asıl katil diye…

Tedbirimizi en sıkı şekilde almalı ama ne ölmekten ne de bu illetten korkmamalıyız. Zira korktuklarımız ile imtihan olacağımızı unutmamamız gerekiyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR