Uğur Özteke

Uğur Özteke

BAZI ŞEYLER GEÇ OLSADA SONUNDA OLUYOR

BAZI ŞEYLER GEÇ OLSADA SONUNDA OLUYOR

İnanın bugün hiç kimseyi üzmeyeceğim inşallah. Güzelliklerden, olumlu gelişmelerden söz edeceğiz. Sadece bir sigara konusunda küçük uyarıda bulunacağız. O da tabii ki sporu seyrederken sigara dumanından boğulan okurlarımızın uyarısı ile.

SAĞLIKÇILARA TEŞEKKÜR EDERİM 

Dün 42 yıllık emekli bir abimizin Hastanede muayene sonrası arka arkaya gelen iki ayrı icra kağıdı üzerine yazdıklarını sözlerle paylaşmıştık. Sabahleyin bizi ilk arayanlar arasında Sağlık İl Müdürlüğünün duyarlı görevlileri vardı. Konunun üzerine gidileceğini belirten yetkili dostumuza bizde mağdur olan insanımızın telefonunu verdik. Mağdur abimizi de Sağlık İl Müdürlüğünde ki görevli arkadaşımızın ismini ve telefonunu verdik. Sonuçta biz görevimizi yapmanın huzuru içerisinde işimizin başına döndük.

SİGARA ARABADA YASAK

MAÇTA NİYE SERBEST?

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devleti yönetenler sigaraya karşı inanılmaz bir savaş açmış durumdalar. Malumunuz en son kendi arabanızda bile sigara içmeniz yasaklandı değil mi? Ama her ne hikmetse bizim Konyaspor maçlarından ısrar ve inatla bize sürekli olarak sigara içen sporseverlerin fotoğrafları geliyor

foto-(1)-012.jpg

Özellikle maçlardan sonra bizi arayan sporseverler bu durumu dile getirmemizi istiyorlar. İşte bir kare daha paylaştık. Durumu yetkililere bir kez daha iletiyoruz. Ve okurlarımız adına rica ediyoruz.

SON GÜNLERDE HİÇ

ZAFER’DE YÜRÜDÜNÜZ MÜ?

Herhalde bir yıldır Zafer Meydanında adımlamamıştım.

Geçen gün akşam saatlerine doğru Kemal Çiçek abimiz koluma girdi ve “Gel sen görmemişindir sana bizim sokağın sanatçılarını gösteriyim” dedi.

Aman Allah’ım bizim o trafiğe kapalı Zafer yolu ne olmuş öyle yahu?

Vallahi elinizin boşluğunda Zafer’de şöyle iki adımlamanızı tavsiye ederim. Keman çalanı mı ararsınız, gitar çalanı mı? Yoksa darbuka çalanı mı, yan flüt çalanı mı? Şarkı türkü söyleyen gençleri mi?

Gençler sıra ile inanılmaz konserler veriyorlardı. Bu arada eski karakol diye bildiğimiz bina yıkılmış. Esnaf dükkanlarının önüne alabildiğine masaları sandalyeleri atmış parası ve vakti olanlar yiyip içip eğleniyorlardı.

Sanki burası Konya özellikle de bizim Zafer değildi.

Öyle aylak aylak sağıma soluma bakıp adımlarken 80 öncesi gözümün önüne geldi.

Ahhhhhh o kaldırım taşlarının dili olsaydı da konuşsaydı.  

Bu cadde 80 öncesi Konya’nın kalın çizgisi idi.

Kardeşin kardeşi kurşuna dizdiği günlerde Zafer Ülkücülerin idi. Başta Ülkü Ocakları binası ve çevresi olmak üzere solcular belediye otobüslerinin içinde buradan geçerken koltukların altlarına sinerlerdi.

Zafer bitip İş Başkasının olduğu köşeye geldiğiniz anda ise başta ülkücüler olmak üzere sağcılar kesin U dönüşü yapmak zorunda idiler. Çünkü buradan sonrası da TÖB-DER binası olmak üzere kayalı parka kadar solcuların idi.

O akşamüstü adımlarımı atarken hep o günler geldi. Mesela Şirin Hanım Çeşmesinin orada çöp bidonunu konulan bombanın patlaması ile çöpten ekmek almak isteyen kadının parçalanmış vücudu gözümün önüne geldi.

Allah korusun ve Cenab-ı Allah’ım bu millete o günleri bir daha göstermesin yaşatmasın.

O ALT GEÇİDE NİHAYET EL ATILIYORMUŞ

Bir okurumuz fotoğraflayıp güzel bir gelişmeden bizi haberdar ediyordu. Evet İhsaniye göbeğinden Şeker’e doğru giderken ki alt geçit malumunuz yaya yolu olmadığı için yayaların araçların yanından ellerini kollarını sallayarak yürüdükleri bir yoldu. Ve her an istenmeyen korkunç kazalara gebe idi. Bu durumu bizde yaklaşık 6 ay önce bir kez daha fotoğraflarla dile getirmiştik.

İşte dikkatli okurumuz burayı fotoğraflamış

foto-(2)-013.jpgfoto-(3)-006.jpgfoto-(5)-005.jpg

Ve “Abi gözünüz aydın bu yola yaya kaldırımı yapıyorlar” diyordu.

Hem okurumuza hem de konuya duyarlılık gösteren Büyükşehir çalışanlarına hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederiz.   

………

İyi tatiller.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Paranın satın alamayacağı şeyler: Görgü, ahlak, saygı, karakter, sağduyu, seviye, dürüstlük, güven, sabır, sevgi ..

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Nalçacı caddesinde yayalara kırmızı araçlara yeşil ışık yanarken, yayalar yaya kaldırımlarında yayalara geçiş üstünlüğü var diyerek hızla gelen araçların önüne atlamadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR