Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

BU İŞ BURADA BİTMEZ

BU İŞ BURADA BİTMEZ

Konyaspor- Malatyaspor maçını değerlendirmesini bitirdiğim an aldığım bir haber ile Sergen Yalçın ile anlaştığımızı duydum ve Malatya maçını bir kenara bırakıp öncelikle bu durumu değerlendirmenin doğru olacağını düşündüm.

Sergen Yalçın gittiği takımlarda saman alevi gibi bir görüntüsü olsa da, gittiği takımlara bir ivme kazandırdığı gerçeğini kabul etmemiz gerekir. Sergen, ülkenin en büyük yeteneklerinden biriydi. Teknik patron olduğunda ise kenarda etkili işler yaptı, günü kurtarmak adına doğru tercih olabilir. Ama sezon sonunda artık sistem anlayışına uygun bir teknik patron ile çalışmak güzel olacak. Sergen bir hafta önce gelmiş olsaydı inanın çok daha güçlü bir Sergen takımı izleyebilirdik. Evinde sadece Fenerbahçe ile berabere kalmış kalan tüm maçlarını kazanmış bir takım karşısında teknik direktörlük değişikliği ne kadar doğru olabilir.

Yıpranması bakımından ise bir etken olmamalı. Sergen Yalçın günü kurtarma adına bence olabileceklerin en iyilerinden biri. Uzun vadede plan yapmamız ligde kalmamıza bağlı olacağından, şu anki tek düşünce ligde kalmak için neler yapılabilir olmalıdır. Bu yüzden ligi bitimine ramak kala Karabük gibi intihar etmek yerine son bir şansımızı denemek için Sergen doğru tercihtir. Zira acı çekerek ligden düşmek bizi ziyadesi ile üzecektir. Bu yüzden başarılı olup olmadığına bakmaksızın sezon sonunda gönderilmelidir. Hatta gidişata göre gelecek yılın planlaması yapılmaya başlamalıdır.

Peki Mehmet Özdilek neden gitti?

Mehmet Hoca tarzında teknik direktörler büyük maçlarda iz bırakabilirler. Cesaretli diye adlandırılan bu oyun belki büyük maçlarda size umut verebilir. Ancak işin fiziğe dönük kısmını unutursanız bu ligde perişan olursunuz. İstanbul medyası ise sadece bu maçları izlediğinden onların bakış açısı ile bizlerinki çok farklı olabiliyor. Mehmet Özdilek ilk geldiğinde fizik gücü yüksek fakat topu kalenin içine sokacak adam eksikliğinden haklı olarak yakındı durdu. Yönetim ise hocaya 3 tane golcü aldı ki kendi takımlarının en golcü oyuncuları. Bunun yanında kulübe de güçlensin diye bu ligde iş yapacak her iki kanatta da oynayabilecek, üstelik duran top kullanabilecek Orkan ve Volkan’ı aldı, elinde de kanatta oynatabileceği Fofana, Vedat, Ömer Ali zorlarsan Amir var. Şimdi hoca ne yaptı ? Gitti o kadar alternatifi varken, ön liberosunu sol kanada, merkez orta sahasını da sağ kanata monte etti. Yetmedi merkez santrafor Jahovic’i kanat forvet gibi oynattı. Dünyada 300 gol barajını geçebilen nadir oyunculardan birini tuttu merkez orta saha gibi oynattı. Takımın kimyasıyla çok fazla oynadı, yetmedi. Çıkardığı takımlar kaba tabirle ya kütük gibi ya da pamuk gibi harmanlama yapmayı başaramadı maalesef.

Son Malatya maçında belki bavulunu hazır etmiş olacak ki orta sahanın direncini sağlayan o maça özel en son çıkartması gereken adamı ilk başta çıkardı. İntihardan farksızdı, Eto’o’yu oyundan aldığında ise bu maçı kaybedeceğimizi anlamıştım. Bu defteri kapadık Özdilek kişilik olarak iyi bir insan ama kendini çok geliştirmesi gerekir. Şimdiye kadar gittiği takımlardan hep bu ve benzer şeylerden gitmişti.

Sergen ise ateşten bir gömlek ile Galatarasay karşısına çıkacak. Sezon başından beri evinde mağlubiyet yüzü görmeye biri dışında tüm maçları kazanan takımdan puan alabilirse takımın Sergen’e olan saygısı ve beklentisi artar. Ancak Ali Turan’ın cezalı oluşu, Filipovic’in sakat olması Selim ve Moke ikilisi ile bizi baş başa bırakacak gibi. Karşı tarafın özellikle evinde aslan kesilmesi topladığı 50 puanın sadece 16’sını dışarda aldığını bizim ise dış sahada sadece 4 puan topladığımız göz önüne alınırsa buradan alınabilecek puan bize her türlü ekstra olur. O yüzden olası bir mağlubiyet tanımadığı takımla bu ülkenin iç sahada en iyisine karşı acımasızlık olur.

Sonuç olarak;

Osmanlıspor; Başakşehir,Beşiktaş,Trabzon ve Fenerbahçe ile henüz oynamadı, üstelik bizimle de Alanya ilede maçları var. Antalyaspor; Fenerbahçe,Trabzon, Başakşehir ile maç yapacak üstelik hem bizimle hemde Alanya ile maçları olacak. Alanyaspor; Başakşehir, Beşiktaş,Galatasaray ile maç yapacaklar, üstelik düşme hattında hem bizimle hem de Osmanlı ve Antalya ile yapacaklar. Biz ise Galatarasay maçında sonra son haftaya kadar sadece kendi rakiplerimiz ile oynayacağız son hafta Fenerbahçe’nin misafiri olacağız. Yani ipler halen bizim elimizde ortada 30 puan var ve biz bunun 18- 20’sini alabilecek güçteyiz olur mu ? zaman gösterecek, çok ama çok zor olacak ama neden olmasın !

Günün sözü; Bazı yenilgilerin nedeni, insanların işi yarıda bıraktıklarında, başarıya ne kadar yakın olduklarını bilememeleridir. Bu iş burada bitmez, bırakmayacağız, Düşmeyeceğiz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR