Uğur Özteke

Uğur Özteke

BUGÜNKÜ AK PARTİ, DÜNKÜ AK PARTİ VE YARINKİ AK PARTİ

BUGÜNKÜ AK PARTİ, DÜNKÜ AK PARTİ VE YARINKİ AK PARTİ

Haftanın ilk gününde beni istemeye istemeye yine siyasete bulaştırıyorsunuz. Ben de gaza geliyorum yazıyorum. Neyse Allah hakkımızda hayırlısı versin bakalım.

KONYA BU MÜDÜRÜ

ŞİMDİ DAHA İYİ ANLAYACAK

Konya’ya geldiği günden bu yana inanılmaz işlere imza atan ama asla fotoğraf karelerinde ve ortalarda görünmeyen Konya Emniyet Müdürü Şükrü Yaman Bey son kararname ile Diyarbakır Emniyet Müdürü oldu.

Bir polis müdürünün bu ortamda Diyarbakır’a müdür olmasının ne demek olduğunu ancak bilenler bilir.

Sayın Yaman, Konya’ya geldiğinde sadece iki satır yazmıştım. Demek ki doğru tespit imiş.

O zaman bugün de giderken iki satır yazayım da bilmeyen Konyalı durumu daha iyi anlasın.

15 Temmuz sonrası Amerika’ya kaçan polis müdürlerinin darbe öncesi bizzat şahsıma yaptıklarından dolayı polis teşkilatına tek gözle baktığımı buradan da başka platformlardan da her seferinde haykırdım.

Hâlâ da aynı yerdeyim.

Kırıldım kırıldım incindim.

Hani "Dal rüzgarı affetse de, kırılmıştı bir kere…”

Neyse geçenlerde yine bir polis müdürü abimizle ama kanka olduğum çok inandığım ve hep inanacağım bir Polis müdürü abim ile dertleşirken ben yine lüzumsuz bir şekilde teşkilat ile ilgili düşüncelerimi daha açık anlatınca bana şöyle demişti;

“Uğur abi sen bana inanıyorsun değil mi?”

-Sonuna kadar abim.

“Sen bana güveniyorsun değil mi?”

-Hiçbir şüpheniz olmasın.

“O zaman Yaman Müdüre 50 kat daha 100 kat daha inan ve güven. Ve onunla ilgili de sıkıntılı şeyler yazma”…

…………..

Ben o gün bu konuyu daha iyi anlamıştım. Sayın Başmüdürümüzü tanıyabilmiştim.

Şimdi kendisine Türkiye’nin en zor ve kritik illerinden birisi olan Diyarbakır’da Allah yar ve yardımcısı olsun derken orada da Konya’daki gibi tertemiz pırıl pırıl ve alnının akı gibi büyük işleri hayırlısı ile tereyağından kıl çeker gibi başarsın diyoruz.

Yolun açık olsun Sayın Müdürüm. Hakkını helal et, bir kusurumuz kabahatimiz oldu ise. Sizi gelirken sevmiştik, gönderirken saygımız çok büyük.  

GONYALI GİTTİ Mİ?

ALLAH’IN İZNİ İLE DÖNER

Hani geçtiğimiz hafta sonu ekonomi değerlendirmesi yaparken Konya’nın THY uçuş biletlerini en pahalı binen illerden birisi olduğunu yazmıştım.

Allah razı olsun bir okurumuz bizi şöyle destekliyordu;

Merhaba Uğur abi bugünkü yazınızı okudum. THY’nin Konya-İstanbul fiyatlarının çok yüksek olduğunu yazmışsınız ben de acizane yüksek lisans yaparken THY Konya satış ofisinde part time çalışmıştım.

Bir gün satış ofisine gelen iki Konyalı hacı emmi “guzum gidişler şu gün şu saat, dönüşler şu gün şu saat” demişti. Her ne hikmetse gidişler en düşük sınıf 99 TL, dönüşler 249 TL idi.

Hacı emmilerden biri “guzum gidiş ucuz da dönüş niye böyle pahalı?” diye sordu. Diğer amca espriyi patlattı:

"Hacı hazar biz Gonyalıyız ya gideceğimizi bilen döneceğimizi de biliyor. Ondan pahalı” deyivermişti.”

………………….

 

AK PARTİ KONYA

AK Parti’de önümüzdeki günlerde hummalı kongreler dönemi başlayacak. Elbette bütün bu işler sadece ve sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın bire bir kontrolünde ve denetiminde gerçekleşecek. Bugün itibari ile bu kongreler zincirinde Konya’da yerini alacak.

Peki, Konya’da AK Parti’de neler olacak?

Oraya gelmeden bizi tanımadan yargısız infaz eden okurlarımız adına AK Parti’nin dününden bu konuya giriş yapalım.

OSMAN KARATAŞ gibi bazı okurlarımız Sayın Arat’ın attığı tweet sonrası bize hep şöyle bir hatırlatma yapıyor soruyorlardı

“Konya siyasetinde yer yerinden oynuyor. AKP eski il başkanı zehir-zemberek açıklama yapıyor. Uğur 2 gündür tek satır yazmıyor ya da yazamıyor. Ayıptır yahu. Konya siyasetini de yazmayacaksanız neyi yazacaksınız köşenizde. Börtü, böcek işlerini mi? “

…………

Osman Bey ve Osman Bey gibi düşünenler için;

“Sayın Arat İl Başkanı iken Konya, partililer partisizler herkes önünde düğme ilikleyip eğilip bükülüyorlardı.

Biz o gün bu şehrin yerel bir gazetecisi olarak AK Parti tartışılmasız AK Parti iken hiçbir gün eğilmedik bükülmedik. Hep sevgi ve saygı sınırları içerisinde mesafeli durduk. Yeri geldi eleştirdik yeri geldi teşekkür ettik.  

Koltuk gitti Sayın Arat için önce AK Partililer CHP’liler, MHP’liler, SP’liler değil AK Partililer vermeye verip veriştirmeye başladılar.

Kimseden saklamadım nerede mevzu oldu ise açık açık da söyledim. 20-25 gün önce Sayın Arat eski bir siyasetçi eski bir partili olarak ne yapıyor diye biz kendisi ile yerel bir gazeteci olarak bire bir görüştük.  

Sonra Sayın Arat’ın geçtiğimiz hafta tweetini en az 20 kişi bize yönlendirdi

Ne yazmış Sayın Arat? Gelin birlikte okuyalım;

“İl Başkanlığım süresince iki seçim bir referandum yaşadık.

Konya’yı siyasi alanda huzurlu ve sakin tutmanın ağır sorumluluğunu sürekli omuzlarımızda taşıdık.

Arkadaşlarımla birlikte AK Parti’nin kurumsal kimliğine olan sorumluluğumuzu hiç unutmadan çalışarak davamızın başarısı için fedakarlıklardan kaçınmadık. Parti disiplininden hiç bir zaman uzaklaşmadık.

İl Başkanı olarak görev yaptığım süreçte hiçbir arkadaşım görevden alınmayı hak etmedi. Vefa ve kardeşlik duygularını esas alarak dillendirmek gerekirse; 17 Ekim 2017 tarihinden bu güne, zerre kadar vefa karşılığını göremedik.

07 Haziran ve 01 Kasım 2015 tarihlerindeki seçimlerde AK Parti ve Sn. Cumhurbaşkanı aleyhine “Ayakkabı Kutuları” üzerinden yapılan her türlü hakaretin mimarlarına Cumhur İttifakı uğruna gösterilen hoşgörü, AK Parti’yi yönetenler tarafından bizlere zerre kadar gösterilmemiştir.

Oysa bu kadrolar 15 Temmuz hain darbe girişimine göğüs geren gerçek kahramanlardı. “Metal Yorgunluğu” bahanesi ile nerdeyse AK Parti İl Başkanlarının tamamı tasfiye edildi.

Maalesef 15 Temmuz 2016 gecesi özellikle darbe girişiminin başlangıcından saat 00:30'a kadar geçen sürede yaşananlar hiç sorgulanmadı.

O gece nerde olduğu bilinmeyenler, darbe girişiminin gidişine göre tavır belirleyenler, talimatlara uymayanlar ve sabaha kadar bir yerlerde saklanıp kendini koruma derdine düşenlere kurban edildi İl Başkanları.

Muhasebesi yapılamayan o gecenin sonunda kellesini koltuğuna alıp, teşkilatlarının başında şehirlerini ve davasını sahiplenenler, çıkar grupları tarafından tutulan tetikçiler ile itibar suikast erine maruz bırakıldılar.

Ve maalesef  "Metal Yorgunu" teşkilatların yerine getirilenler bizleri düşman ilan ettiler. 15 Temmuz anmalarında adımızı o geceden silmeye çalıştılar. O gece yaşananlara saat 23:00’da AK Parti Konya teşkilatı önündeki binlerce Konyalı şahitlik edecektir.

Hatırlayacağınız üzere Sn. Cumhurbaşkanı darbe teşebbüsü gecesi 00.25'te halkı darbe girişimine karşı direnmeye davet etmişti. Bu davetten yaklaşık 1.5 saat önce saat 23.00'da ki konuşmamız ile halkı darbe girişimine direnmeye davet eden ilk teşkilat AK Parti Konya teşkilatıydı.

AK Parti’nin kuruluşuna rehberlik eden ilkelerin, kardeşliğin ve dava anlayışının kaybolduğu mevcut hal benim açımdan sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır.

Bu bağlamda;

Belediye Meclis Üyesi, 

İl Yönetim Kurulu Üyesi, 

İl Başkan Yardımcısı ve

İl Başkanı olarak 14 yıl hizmet ettiğim AK Parti üyeliğimi sonlandırdım.”

…………….

Sayın Arat şimdi Ak Parti’den ayrıldı diye, hain mi?

Haaa eğer hain ise bunu devleti yönetenler bilir. Bildiklerini de yasaları da uygulamalılar. Yok değilse bu işi sündürüp kendi insanımıza zarar vermek yıpratmak niye?

Ama biz yasal ve yaşayan eski bir politikacı olarak Sayın Arat ile hür ve özgür bir ortamda sağ ve sağlıklı oldukça yine görüşür yine konuşuruz.

Allah’a şükür ne dün önünde takla attık, ne bugün belki yeni bir denizde yelken açar diye de parende atarız.

Bu da böyle biline.

……………..

BENCE HASAN ANGI YİNE İL BAŞKANI OLARAK DEVAM EDER!

Gelelim AK Parti’nin yeni süreçteki kongrelerine.

Çok kısa ve net bu konuda görüşümü söyleyeyim. Türkiye genelinde olduğu gibi teşkilatlar yenilecek takviye edilecek ama Konya’da bence Hasan Angı yine İl Başkanı olarak kalacak.

Ama bu diyeceğim cümleden ne Hasan Abimiz ne de partililer alınsın.

Geçen gece bir yerde idik.

Hepsi koca koca iş adamları ve hepsi de bir ucundan AK Partili idi. Bir ara masaya Ali Sürücü abimiz geldi. Bir süre sonra gitti. Ve masadaki herkes buna ben de dahil “Ahhhh Ali abi ahhh. Ah AK Parti ahhhh” çektik bilmem daha iyi anlata biliyor muyum?

Şimdilik düşüncem ve görüşüm bu.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Canın yana yana öğrenirsin kime ne kadar değer vermen gerektiğini

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Alışveriş merkezlerindeki arabaları alıp evimize götürmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR