Uğur Özteke

Uğur Özteke

DAVUTOĞLU’NU YAKMAYIN

DAVUTOĞLU’NU YAKMAYIN

Bugün izninizle yine birkaç konuya küçük küçük dokunuşlar yapmak, siz gönül dostları ile samimi paylaşımlar yapmak istiyorum.

BÜYÜKŞEHİR’İN BÜYÜK TÜRK BAYRAĞI YOK MU?

Kapu Camii bölgesi esnafından bize bir istek bir bilgi notu ulaştı. Bir süre önce bu bölge esnafı kendi aralarında para toplayarak büyük bir Türk Bayrağı almışlar ve Kaya Hamamı’nın olduğu bir yere bu büyük Türk Bayrağını asmışlar. Bayrak zaman içerisinde yıpranmış. Esnaftan birkaç kişi Büyükşehir’de bir yerlere ulaşıp bu bayrağın yenilenmesini istemişler. Ama bize söylenene göre o kişiler kim ise “Bizde böyle büyük Türk bayrağı yok” demişler. Aman sakın ha. Bu ya bir yanlış anlaşılma ya da bize eksik bir bilgi gelmiştir diyelim. Büyükşehir’in gerçek yetkili ve etkili isimleri bu işi kökünden çözer biz buna inanıyoruz. Yeter ki milletimiz esnafımız gönülden bayrak istesinler büyük değil dev Türk bayraklarını bizim büyüklerimiz rahatlıkla kökünden çözerler. 

KULE SİTE’NİN DUYARLI

YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİM

Geçtiğimiz günlerde Kule Site’nin açık otoparkında engelliler için ayrılmış şahane yere, iki ayrı günde yaşadığım iki ayrı üzücü durumu sizlerle paylaşmıştım. O iki günde iki son model araçtan biri erkek biri bayan sürücü engelli park alanına araçlarını park etmişler ve eşleri ile birlikte ha ha ha, ki ki ki güle oynaya sağlamlara taş çıkartırcasına içeriye girmişlerdi.

İnsan olarak bu kadar aşağılık durumlara inmiş isek bu insanlara ne özel güvenlikçiler ne de yöneticiler bir şey yapabilir demiştik.

İşte Kule’nin değerli yöneticileri yazımız için bize teşekkür ediyorlardı. İlk okudukları zaman bu insanlar da yazımıza şaşırmışlar. Çünkü hep eleştiriye alıştıkları için inanamamışlar. Teşekkür ediyorlardı. Biz kendilerine teşekkür ederiz. Sizlerin yapacağı hiçbir şey yok. Millet bu millet maalesef.

BU ARAÇLAR CEZASIZ KALMIYORMUŞ

Bu sohbette yeni bir şey daha öğrendim. UKOME ve Emniyet Müdürlüğü yetkilileri bu tür AVM’lerin ya da vatandaşa açık olan yerleri kameralarla takip ediyorlarmış. Bu tür uygunsuz ya da kural dışı hareket eden tüm araçlara plakalara göre ceza yazılıyormuş. Vallahi bu tür insanlara ve araçlara ceza yazanlardan Allah razı olsun. Bunlar da para çok olduğu için sanmam ama şöyle yüklü bir para cezaları gelirse belki birazcık canları yanar.

KONYA’DA GAZLI ARAÇ SAYISI DAHA ÇOKMUŞ  

Bizim mesleğin en güzel yönü iletişim ve bol bol bilgi sahibi olabilmektir. Şehrimizdeki AVM’lerin alt katlarına malum gazlı araçların girmesi yasak. Bu son derece doğru ve yerinde bir uygulama. Üstelik şehrimizde gazlı araç sayısı yüzde ellinin çok üstünde imiş. Bu doğal gazlı araç sürücüleri ısrar ve inatla alt katlara inmek için şanslarını zorluyorlarmış. Güvenlikçiler almadığı zamanlarda da taaa yukarılara ulaşıp bu garip insanları şikayet ediyorlarmış. Yazıktır günahtır etmeyin Allah aşkına. Bu kuralları koyanların bir bildikleri vardır. Ne olur yani aracınız illa ki kapalı otoparkta mı olmalı. Yoksa aracınız açık otoparkta olunca üstü tozlanıyor mu?

DAVUTOĞLU’NU BİR BELEDİYE BAŞKANI YAPMADIĞINIZ KALMIŞTI

Eski Başbakan günümüzün Konya milletvekili Ahmet Davutoğlu için söylenenler konuşulanlar yazılanlar çizilenler beni bir Konyalı olarak o kadar üzüyor ki anlatamam.

Bunu yapanlar Konyalı değilse Allah var ya o kadar gale almıyorum. Ama biz yani Konyalıyım diye gubuz gubuz dolaşanlar, Konya doğumlu olmasalar da bu şehri sevenler kendini Konyalı gibi görenler Sayın Davutoğlu’nun ateşine odun atıyorlar yaa. Vallahi bu iş çok koyuyor.

Haaaa Başbakanlığı döneminde Sayın Davutoğlu Konya’yı Konyalıyı uçurmuş mudur?

Hayır.

Konya’nın beklentilerine bir çırpıda cevap verebilmiş midir?

Elbette ki hayır.

Ama kim kendisinin o makamdaki ömrünün bu kadar sürebileceğini tahmin etmiştir?

Hiç kimse.    

Bilse böyle yapar mıydı?

Elbette, yine koskocaman bir HAYIR.

O zaman.

Durun o zamana gelmeden bilmeyenler, okumayanlar ya da gözünden kaçıranlar için küçük bir giriş yapalım.

………………..

Siyasi kulislerde yeni yeni ateşler yakılmaya başlandı. Yani sular ısıtılıyor. Bu ısıttığımız sular ile birileri yıkayıp gömeceğiz sizin anlayacağınız.

Bu kazanın altına ateş atma işlemi pek çok siyasetçi için başladı.

Birileri de özellikle Sayın Davutoğlu’nu Sayın Cumhurbaşkanının yanında görüp sözüm ona serin sular ısınınca bu işe hız verdiler.

Başbakanı Ankara’nın mı Belediye Başkan adayı yapmadılar, İstanbul’un mu hatta hatta Konya’nın bile Büyükşehir adayı ilan ettiler.

Bu alanda ateş alevlenirken dün Sayın Davutoğlu ilk kez şu açıklamayı yapmış;

“Belediye başkanlığı adaylık söylentisini, ben de haberlerden duydum. Bizi tanıyanlar bilir. Hayatta hiçbir makamın peşinden koşmadım. Yüreğimin sesi içinde davrandım. Öyle bir şey gündemimde yok. Ben de şaşırıyorum. Bu, söz konusu değil. Herhalde başbakanlıktan sonra benim boş kaldığımı düşünenler oldu. Halbuki ben, yine gece-gündüz çalışıyorum. Sanırım birileri kulis haberi ile ortalığı dalgalandırmak istiyor. Böyle bir şey yok.”

……………

Bu açıklama ile işler durulur mu? Sanmam.

Ama bakın Sayın Davutoğlu uyanık, zeki, üstelik de kurnaz bir politikacı olamayabilir. Kendisi gerçek bir hoca gerçek bir devlet adamıdır. Alanında örnektir. Bu güzel insanları hala siyasetin farklı karaları ile karalamak hele hele Konyalıyım diye geçinenler için hiç de hoş olmuyor.

Bu böyle biline.

Çünkü Davutoğlu kaybetmiyor. Davutoğlu’nun kaybedeceği de bir şey yok. Kaybeden yine hep Konya oluyor Konya…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yüzü kıbleye çevirmek kolay, mühim olan gönlü Allah’a çevirmektir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Makamların, sıfatların, etiketlerin, malın, paranın geçici ve zor bir imtihan olduğunu gönülden idrak edebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR