Uğur Özteke

Uğur Özteke

DEVLETTE DEVAMLILIK YOK MUYDU?

DEVLETTE DEVAMLILIK YOK MUYDU?

Şükür siz değerli okurlarımızla yine birlikteyiz. Kavuşturana yazdırana, okutana ve okuyana şükürler olsun.

Bu satırları yazmak için öğle saatlerini bekledim. Çünkü Sayın Ziya Özboyacı Bey’in daveti üzerine ÖZBOYACI ailesinin programına katıldım. Özboyacı ailesini yaklaşık 30-35 yıl önce Ziya abimiz vasıtası ile tanımıştım. Aradan uzun yıllar geçti. Ömür geçti. O yıllarda yağız delikanlı olan Ziya abimin ve aile fertlerinin bugün kendileri gibi yakışıklı evlatları oldu.

Siyah saçlar beyazlaştı, sakallara aklar düştü. Dedik ya çok değişti ama Ziya abimizden evlatlarına güzel yüreklerinde değişme yoktu güzellikler azalmamış aksine büyüyordu. 

Dünde yeni bir güzellik için Özboyacı ailesinin yanında idik. Şehrimizin çok sayıda gönlü zengin cebi çok zengin aileleri vardır. Ama bu aileler içerisinde Özboyacı ailesinin farklı bir durumu vardır. Mesela yıllar önce “aile anayasası”nı hazırlatmak için başlattıkları çalışmalara şahitlik etmiştim.

Yine 2000’li yılların başında ülkede ve bölgede kuraklık yaşanırken bu güzel aile üç ayrı orman alanı oluşturmuştu. Ardından yine Konya’da bir ilk imza atıp Anneler Günü münasebeti ile öğrenciler arasında yarışma düzenlemişlerdi.

Ve bugün Özboyacı Altın,  “Kutlu Peygamberim” ve “İnancın Zaferi Çanakkale” kitapları ile gelecek nesillerin ufkunu açmak adına çocuklarımızın ve aile fertlerine okuma alışkanlığı kazandırmak adına yarışma düzenliyorlardı.

Ziya Bey’i dinlerken duygulandım. Konuşmaların ardından bir gazeteci arkadaşımızın sorusu üzerine Sayın Özboyacı bu tür sosyal projelerin şehrin önemli Sivil Toplum Kuruluşlarının yapmasını onlara da örnek olmak istedikleri zaman bizim gazeteci grubu güldü.

Kimse üzerine alınmasın, yapanları da meclis dışında bırakarak şehirde 100 küsur STK var ama onların ne yaptığını ya da hedeflerinin ne olduğunu bilen yeteri kadar biliyordu.

KÜRDEN MAHALLESİ İLAÇLANMIŞ 

Meram Belediyesinden iki gün önce bir bilgilendirme notu geldi. Özetle şöyle deniliyordu;

“İlgi yazınızda geçen Kürden Mahallesi Yezdan Sokak’taki karasinek baskını, belediyemize 30.09.2017 tarihinde iletilmiştir. Ekiplerimiz aynı gün bölgede akşam vakitlerinde ve 02.10.2017 tarihinde bölgede 2 kez ilaçlama çalışması yapmıştır.

Belediyemizce 2017 yılında 7 ayrı ekip ile haşere (karasinek, sivrisinek v.b.) ile mücadele çalışmalarına haziran ayında başlanmış ve hava şartlarına bağlı olarak devam edilecektir. Bu dönemde tüm mahallelerimizde haftada 1 kez olmak üzere toplamda ortalama 14 kez uzman kişilerce ilaçlama çalışması yapılmıştır. Kürden mahallesinde de bu çalışma periyodik olarak yapılmış, bu çalışmalarla ilgili mahalle muhtarına bilgi verilmiş, belediyemizin internet sitesinde yayınlanmış ve Sağlık Bakanlığına da yönetmelik gereği bildirimleri yapılmıştır.

Bilindiği gibi karasinekler başlıca hayvan gübreleri, organik atıklar, gıda ve çöp atıkları ile hayvan barınakları gibi yerlerde ürerler.

Belediyemiz teknik ekibince bölgede yapılan inceleme ve araştırma neticesinde, bazı bahçelerde hayvan gübreleri kullanıldığı, bazı kişilerce çeşitli hayvanlar beslenildiği görülmüştür. Dolayısıyla bu istilanın sebebi bu konuda belediyenin yeterli çalışma yapmamasından değil bölgede yaşayan bazı kişilerin ihmallerinden kaynaklandığı anlaşılmıştır.

Havaların soğuması ile de karasinekler daha sıcak ortamlara sığınmakta ve daha hareketsiz hale gelmektedirler. Bu nedenle de bir yoğunluk oluşmaktadır.

Konunun buna göre değerlendirilmesi gerekmektedir.”….

Biz duyarlı belediye çalışanlarına bu mahalle sakinleri adına teşekkür ediyoruz.

HANİ DEVLET İŞLERİNDE

DEVAMLILIK VARDI…

Salı günü saat 17.30 sularında Dedeman göbeğinin oradan geçmek zorunda kaldım. Dahası Beyşehir yolundan gelip Marangozlar Sanayii’ne gidecektim. Bu sütunlarda elli defa yazdık. Bu bölgede salı günleri salı pazarı kullanıldığı için insanlarda trafik kural ve işaretlerine uymadıkları için, pazar alış verişi yapacak vatandaşlarımızda sadece kendilerini düşündükleri için burası trafik adına rezil bir durum alır.

Son olarak yaklaşık bir ay önce bu bölgede zabıta ve polis öyle bir çalışma yaptı ki her şey dört dörtlük olmuştu.

Biz de resmi görevlilerimize teşekkür etmiştik.

Amaaaa dedim ya salı günü meşhur döner göbeği girdik ama çıkamadık.

Alın size çektiğim karelerden sadece iki tanesi

foto-1-372.jpgfoto-2-328.jpg

Kaldırımlar otopark olmuş.

İki şeritli yolun sağ tarafı boydan boya park edilmiş araçlar ile uzatılmış.

Sonuç kornaya basan basana söven sövene.

Başta dostlarımız olmak üzere kimse kusura bakmayacak.

Biz vatandaş adına teşekkürü eğer bir aylığına ediyorsak bilelim ve biz de bu teşekkür bir aylığına diyelim.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Velhasıl kelam, kalp herkeste var ama yürek denen başka bir şey…

 

 NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bu dünyanın yalan ve fani olduğunu hiç unutmayıp makam ve mevki sahiplerinin, hele zengin insanların önünde taklacı güvercin olmaktan vazgeçtiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR