Uğur Özteke

Uğur Özteke

Elinizi vicdanınıza koyun

Elinizi vicdanınıza koyun

Konya şehir merkezinde yaşanan trafik sıkıntısı artık sadece bizim değil şehir ile ilgili birazcık kaygısı olanın birazcık bu şehri sevenin ve birazcık da duyarlı insanlarımızın  kanayan yarası olmaya devam ediyor.

Kimse kızmasın ama yetkili ve etkili şehir yöneticileri Allah rızası için ellerini vicdanlarına koysunlar ve Konya gibi düz ovaya yerleşmiş bir şehirde sürücüler niye yoldan çıkar bir düşünsünler. Eğer bize inanmıyorsanız Mobese kameralarından cumartesi günü Alaaddin Tepesi’nin çevresindeki trafiği pazar günü de Dedeman kavşağına baksınlar yeter.

Haa bu iki örnekten şu çıkartılmasın. Sadece burada sorun yoktu ki. Her yer dert. Mesela yine bize inanmayan Pazar günü öğleden sonra Öğretmenevlerinde Tarım İl Müdürlüğü’nün dört bir tarafını da kameralardan izlesinler. Trafik tıkanmış. Kimse kimseyi kazımıyor. Sürücüler yolun ortasında direksiyonun başında ellerini kollarını bağlamış bekleşiyorlar.

Bizim bildiğimiz ya da bize öğretilen bir şehrin yöneticileri otururlar 100 yıllık nazım imar planı yaparlar. Nüfus sayısının artışı, otomobil sayısının artışı hesaplanır ve buna göre yollar köprüler düzenlenir.

Hadi biz geçtik 100 yıllık planlamadan Allan rızası için siz 5 yıllık yapmayın yeter. Biz yine biliyoruz ki yine yapmayacaksınız ama o zaman güvenlik güçlerini tam çalıştıralım. Ceza yazılacaksa yazılsın. Buna bende dahil kim yasalara, kurallara uymuyorsa cezayı yesin. Cumartesi Alaaddin’deki tıkanıklığın tek sebebi belki de tek sıra değil çift sıra yasak park idi. Ama aynı güzergahta Büyükşehir Belediyesi’nin çok sevdiğim ve inandığım o modern zabıta görevlileri vardı ve bir şey yapmıyorlardı.

Pazar günü Dedeman Kavşağı’nda polis sadece yol kesiyor. Ya da kavşağa girmeyi yasaklıyordu.

Peki bunlar çözüm müydü?

Tabii ki asla çözüm değildir. Herkes önce vatandaş olarak kurallara uyacak başkalarının hakkına girmenin bir kul hakkı olduğunu bilecek değil mi?

Bunlar bizde olmadığına göre biz de bunları yaşarız. Yok öyle değil beyler çok küfür yiyorsunuz çok beddua alıyorsunuz. Bu bir vebaldir.

Trafik demişken alın size bir kare daha.

 

trafik

 

Bu da dün Konya’nın en modern en büyük alış veriş merkezlerinden Kent Plaza’dan geldi. Vatandaş otoparkta yer bulamamış olacak ki bir diğer otomobilin arkasına aracını park ediyor çekiyor ve de gidiyor.

Ne zaman gelirse tabii. İşini bitirecek alış veriş yapacak ve beyefendi lütfedecek.

Zor dostum zor dedikleri bunlar olsa gerek. Dua etmekten başka çaremiz yok ama yöneticiler için bu işin vebali de de çok demek için biz yine bir kez daha yazalım istedik.   

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yalan söylemek beceri ister. Biz de becerekli insanlara aşık oluruz.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Trafikte yaya hakkını gözettiğimiz zaman daha iyi adam oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR