İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Geri dönüşlerin takımı

Geri dönüşlerin takımı

Kayseri maçına giderken rakibin eksikleri hocasının cezalı olması temsilcimiz için avantaj gibi gözüküyordu. Fakat maçtan dakikalar önce Mpoku ve Ahmed Hassan’ın hastalanıp kadrodan çıkarılması da Konyaspor için de bir dezavantaj oldu. Kayserispor’un iyi bir kadro ve aldığı sonuçlarla sağlam bir takım ve zor bir deplasman olduğunu biliyorduk. İki haftadır aldıkları kötü sonuçlar rakibi biraz demoralize etmesini beklerken maça hızlı başladılar. Bunun neticesinde de dakikalar on dördü gösterdiğinde iki sıfır öne geçmesini bildiler.

İlk yarı beklenenden uzak bir oyun sergileyen Konyaspor’un arka arkaya yediği goller ne oluyor bize dedirtti. Dediğim gibi ilk yarı kanatları kullanamayıp ileri dahi çıkamayan bir Konyaspor izliyorduk. Ta ki Amir’in düşürülme pozisyonuna kadar. Penaltıyı iyi değerlendiren temsilcimiz soyunma odasına da bir sayı farkla yenik girmiş oldu. Fakat dediğimiz gibi biz geri dönüşleri seven bir takımız.

İkinci yarı başladığında rakip den daha istekli ve arzulu başlayan Konyaspor’du. Bunun neticesinde de on dakika ara ile öne geçmesini bildik. Kayserispor taraftarının iki sıfır olduktan sonra yaptığı üç üç diye bağırması her halde Kayserispor’u değil de Konyaspor’u ateşlemiş olsa gerek. Bu gollerden sonra özgüveni gelen Konyaspor’un bir de Cikaleshi ile direkten dönen topu vardı. Eğer o gol olsa maçı bitirmiş olabilirdik. Lakin rakibin de bizden sonra direkten dönen topu oldu. Orda da şans bizden yanaydı. Kayseri maçında ceza sınırında olan oyuncularımızın kart görmemesi bizim için sevindirici oldu. Zaten kısıtlı bir kadro ile ligi götüren temsilcimizin fire vermemesi bizim adımıza sevindirici bir durum.

Futbol otoritelerinin Konyaspor için söylemiş olduğu sözleri hiç bir Konyaspor oyuncusu ve taraftarı unutmamıştır inşallah. Ne demişlerdi bir hatırlarsak Konyaspor’un bu kadroyla buraya kadar şansının yardımı ile geldiğini ve ileriki haftalar da puan kayıplarının yaşanacağını söylemişlerdi. Bu galibiyet her halde onları biraz olsun susturur diye düşünüyorum.

Önümüzde ki hafta artık zorlu bir deplasman olan Fenerbahçe maçını oynayacağız. Pazar akşamı Alanyaspor’u farklı bir skorla yenen Fenerbahçe için Konyaspor maçı ne kadar önemli ise bizim için de o kadar önemli. Bu maçtan en kötü beraberlik ile çıkarsak sezonun sonuna yaklaştığımız bu süreçte emin adımlarla ikinciliği bitirmek adına iyi işler yaparız. Fakat yenilirsek bile bu takım her türlü alkışı hak etmesini biliyor. Bunun için takımımızı alkışlamamız gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR