Murat Güzel

Murat Güzel

Hançerli’ye Sıkı Takip!

Hançerli’ye Sıkı Takip!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Hanehalkı Bütçe Anketi'nde ek bir modül olarak uygulanan ve 2004 yılından itibaren düzenli olarak gerçekleştirilmekte olan Yaşam Memnuniyeti Araştırması, 2013 yılında ilk defa il düzeyinde yapılmış.

Buna göre Konya mutluluk düzeyi en yüksek ilk beş içinde de, en düşük son beş içinde de yer almıyor. Ulaştırma, eğitim, adli hizmetler, sağlık ve asayiş hizmetlerinden memnun olma ölçeklerinde de Konya yer almıyor.

Aynı şekilde kanalizasyon hizmetlerinden memnun olunan ya da memnuniyetsizlik izhar edilen istatistiklerde de Konya ne önde ne sonda yer alıyor.

Şebeke suyu hizmetlerinden memnuniyet yüzde 84.3, toplu taşıma hizmetlerinden memnuniyet yüzde 78.1 olarak tespit edilmiş Konya’da.

Bu her iki kalemde de Konya Türkiye genelinde ilk 3 arasında yer almış.

Hasta ve yoksullara yardım konusunda da memnuniyet düzeyi yüksek ilk üç il arasında Konya.

Işıklandırmadan memnuniyet oranı yüzde 87.9, sokak levhalarından memnuniyet oranı ise yüzde 87.3 Konya’da.

Konya bu iki alanda da yine ilk üç il arasında.

TÜİK’in genel tespitlerine göre, mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı 2013 yılında %59 olarak tahmin edildi. Mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranının en yüksek olduğu il, %77,7 ile Sinop ili oldu. Sinop'u sırasıyla takip eden iller; %76,4 ile Afyonkarahisar ve %75,9 ile Bayburt oldu. Mutlu olduğunu beyan eden birey oranının en düşük olduğu ilin ise %42 ile Tunceli olduğu gözlendi.

Konyalıların ise mutluluk ve mutsuzluk arasında kararsız kaldığı bu kalemde ne önde ne de sonda yer almalarından anlaşılıyor.

Şebeke suyu, toplu taşıma hizmetleri gibi konuları bir yana bırakırsak sokak levhası ve aydınlatma gibi gündelik hayatı doğrudan etkilemeyecek alanlarda Konyalıların memnuniyetlerini ifade etmeleri ve ancak diğer konularda memnun mu gayrımemnun mu olduklarını keskin farklarla dile getirmemeleri dikkat çekici.

Bu durum Konyalıların alçakgönüllü, küçük jestlerden bile mutlu olabilen, yöneticilerine güvenen, toplumsal dayanışmaya önem atfeden psikolojileriyle birlikte değerlendirilebilir.

Neticede TÜİK’in rakamları önemli, çok iyi okunması ve yorumlanması gereken rakamlar.

MEHMET HANÇERLİ AK PARTİ TOPLANTISINDA YOKMUŞ!

AK Parti’nin sadece Konya’da değil, Türkiye genelinde de en yüksek oy potansiyeline sahip olduğu (ki bu 30 Mart seçimlerinde yüzde 76.6 ile tekrar tescillendi) Karatay Belediye Başkanı ilçesini AK Parti il teşkilatının düzenlediği seçim değerlendirme toplantısında temsil edememiş.

Ben toplantıya katılamadım.

Ajanslara düşen fotoğraflar dikkatimi çekince arkadaşlara Hançerli’nin toplantıya katılıp katılmadığını sordum.

Hakikaten hiçbir fotoğrafta Mehmet Bey yer almıyordu.

Bunun üzerine doğrudan Mehmet Bey’e ulaşmaya çalıştık ve edindiğimiz bilgiler aynen şu:

Mehmet Hançerli AK Parti toplantısına geç gitmiş ve erken ayrılmış.

Erken ayrılmasının sebebi ise Vali Muammer Erol’un da katılacağı “Ağaç Dikim Töreni.”

Hançerli’nin toplantıya niye geciktiğini öğrenemedik ama AK Partili dostlarımızın ve seçmenlerimizin yoklama cetvelini bu dönem sağlam tuttuğunu keşfettik.

Aman Mehmet abi, dikkat et, dostlarımız “Mehmet Başkan toplantıda şöyle bir görünüp kayboldu” demesinler!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR