Murat Baydar

Murat Baydar

Hasan Kabze “Ben gol atacağım” demedi

Hasan Kabze “Ben gol atacağım” demedi

Torku Konyasporumuz İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan maçta Başakşehirspor ile 0-0 berabere kaldı. Bu sonuç hepimizi ligde kritik bir konumda olduğumuzdan dolayı çok ama çok sevindirdi. Ancak Hasan Salih Kabze biraz becerikli olsaydı, bu maçtan 3 puan ile dönmemiz işten bile değildi.

Konyasporumuzda Ömer Ali 4 sarı kart cezalısı olmasından dolayı, Djalma Campos ve Cprian Marica ise sakatlıklarından dolayı 18 kişilik kadromuzda yoklardı, aynı şekilde İstanbul Başakşehir’den de Alexandru Epureanu sarı kart cezalısı olduğu için, Doka ve Yalçın Ayhan’da sakat oldukları için oynayamıyorlardı.  Yani iki takımda 3 eksikle maça başlıyorlardı,  İstanbul’da maç oynanırken aşırı bir rüzgar vardı futbolcuların topu tutmakta zorlandıkları her hallerinden belli oluyordu. Maçta ise Edin Visca İstanbul Başakşehir’den Konyasporumuzu en çok zorlayan oyuncuydu. Her topa sahip oluşunda kaleye sert ve düzgün şut çekti ellerine sağlık kalecimiz Kaya Tarakçı çok formdaydı ve tüm şutları başarıyla önledi. Atılan şutlarda İstanbul Başakşehir 17 şut atıp 7’sinde başarılı olmasına rağmen Konyasporumuz da buna karşılık 5 şut atıp 3’ünde isabet kaydetmişti ancak Hasan Kabze ile yakaladığı 3 mutlak gol pozisyonu vardı. 2 tanesini kaleci Volkan Babacan çok iyi çıkarttı, bir tanesinde ise Hasan Kabze sadece göğsü ile dokunabildi. Eğer Hasan Kabze ben bu maça “Ben Gol Atacağım” diye kendisini konsantre etseydi, o golleri kaçırmazdı ve kesinlikle Konyasporumuz da bu maçı kazanırdı. Yine de ligin 4. sırasında bulunan ve ligin en iyi futbol oynayan takımı olan Başakşehir’den alınan 1 puanı da küçümsememek gerekir. Maçta İstanbul Başakşehir 7 korner kullanırken Konyasporumuz da 4 korner kullanıyordu. Topla oynama %57’ye %43 Başakşehir’in lehineydi. Başarılı pasta da 292 ye 205 Başakşehir üstündü. Orta sayılarına bakacak olursak Başakşehir 31 orta yapıp 6’sında başarı sağlarken, Konyasporumuz ise 10 orta yapıp 3’ünde başarı sağlıyordu. Konyasporumuz da kalecimiz Kaya Tarakçı ile Ali Turan ve Jagos Vukoviç çok başarılılardı.

Son iki hafta içerisinde ligde şu an itibariyle 3.ve 4. sırada bulunan iki İstanbul takımı Fenerbahçe ve Başakşehir’den alınan 2 puan elbette küçümsenmemelidir. Ancak takımımız ligin 2.yarısında oynadığı 6 maçta 2 galibiyet 2 beraberlik ve 2 yenilgi almasına ve 8 puan toplamasına rağmen 3 gol atıp 5 gol yemiştir. Yani 6 maçta attığımız gol ortalaması 0,5  olmaktadır. Toplamda da 19 gol atabilmişiz maç başına 0,82 gol ortalaması ile şu anda 19 gol ile Türkiye Süper ligi ile birlikte 4 Büyük lig (İspanya, İngiltere, Almanya , İtalya) liglerinde  bulunan 96 takım içerisinde en az gol atan 6 takım içerisindeyiz (Granada 74, Cordoba, Aston Villa, Hamburger SW, Chievo Verona ve Torku Konyaspor). Ayrıca bir maçta 3 gol atamayan Türkiye Süper liginin tek takımı Konyasporumuzdur. Takımımızda müthiş bir gol kısırlığı var. İnşallah defansımıza son iki maçta Ali Turan ve Jagos Vukoviç ile kilit vurduran Aykut hocamız bu gol atamama sorununa da bir çare bulacaktır. Bunun ümit ve beklentisi içerisindeyiz.  Çünkü daha 11 maçımız bulunmakta ve bu maçları gol atmadan kazanmamız mümkün değil. Genel bir değerlendirme yapacak olursam haftayı 25 puanla -12 averajla 12.sırada kapamış bulunuyoruz. Ligde kalma barajını 39 puan olarak kabul edersek daha takımımızın 14 puan ihtiyacı bulunmaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR