Uğur Özteke

Uğur Özteke

İstanbul’dakiler Adam da Konya’daki Değil mi?

İstanbul’dakiler Adam da Konya’daki Değil mi?

Farkınsınız değil mi? İstanbul’da bir gün sis oldu. Uçak seferleri iptal oldu, iki gündür Türkiye’nin 1 numaralı gündem maddesi oluştu.

48 saattir sabah akşam İstanbul’da hava ulaşımı, deniz ulaşımı haberlerini seyrederken sağıma dönüyorum yanıyorum, soluma dönüyorum çıldırıyorum.

Ya Allah aşkına sonbahar, kış, ilkbahar yılın dört mevsimi Konya’da da sisten buzdan uçak seferleri iptal olur. Konyalının hastası havaalanında kalır. Öğrencisi otobüslere koşar. İş adamlarının yabancı konukları bile bu iptallerden Konya’ya inemezler.

Bu çağda bu teknolojide bu durumu vatandaşlar sineye çeker.

Şehrin yetkilileri, yöneticileri, siyasileri seyreder. Bizim gibi bir geri zekalı çıkar durumu eleştirirse de, ”Uğur sen yapma ya. 10 yıl önce askerlerin arasından uçağa biniyorduk. Haftada iki sefer vardı. Şimdi günde 20 sefer var. Nereden nereye geldik. Otur yerine ağzını açma. Üstelik de şükret” derler. Biz yediğimiz sopalardan biraz da olsa akıllandık yerimizde oturuyoruz, genelde ağzımızı da açmıyoruz ve de büyük sözü dinleyip Allah’ımıza şükrediyoruz.

Ancak iki gündür bir şey daha yapıyorum. Belki bu insani değil; ama bizim klasik çilemizi birilerinin başına üç beş yılda bir gelince; bu yaşadıklarını Türkiye gündemi yapanlara da, “Daha beter olun. Bizim ne çektiğimizi yaşayın. Yaşayın ki bizi anlayın” diyorum.

MEHMET VE HALİL İBRAHİM

HEKİMOĞLU BEYLERE TEŞEKKÜRLER

Şehrimizin öne çıkmayı sevmeyen mütevazi ama devletini milletini seven cömert insanları çoktur. İşte bunlardan birisi de Mehmet ve Halil İbrahim Hekimoğlu Beylerdir. Bu iki Konya beyefendisinin Konya eğitimi için yaptırdığı okulları hepimiz çok yakından biliriz. Bu okullar hem modern hem de çok başarılıdırlar. Çünkü biliyoruz ki hayırsever insanlarımız yaptırdıkları okulların geleceği için elleri sürekli olarak okullarını korumaya yöneliktir. Dün bir sohbet anında bu iki iş adamımızın Mehmet Halil İbrahim Hekimoğlu Ticaret Meslek Lisesi’nin bakım ve onarımı için maddi yönden büyük fedakarlık yaptığını öğreniyorduk. Bu iki mümtaz Konyalıyı bir defa daha görmeyen insanlar bu yardımı anlatırken öyle mutluydular ki.

İşte hayır bu olsa gerek.

BAYRAK KOPARMA İŞİ DEVAM EDİYORMUŞ

Geçtiğimiz haftalarda fotoğraflarla dile getirmiştik. Ankara’nın çirkin siyasi gerginliği temiz Anadolu insanına yansımamalı. Aman dikkat demiştik. Çünkü bizde de hava karardıktan sonra falanca partinin bayrakları için çirkin saldırılar yapılıyordu. Şimdi yeniden öğreniyoruz ki Aydoğdu'daki olaydan sonra bu sefer Öğretmenevleri Mahallesi Doktor Ahmet Özcan Caddesi’nde gerçekleşen saldırının fotoğrafları bize ulaştı. Fotoğrafları yayınlamıyoruz ama tek kelime ile bize yazık.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Deve yükü aş olsa, aça az görünür.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hiç olmazsa siyah plakalı resmi arabalar kampüs yolunda sıfır noktasında sollama yapmadığı zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR