Uğur Özteke

Uğur Özteke

KİM DİYOR KONYALI BAKAN YOK DİYE…

KİM DİYOR KONYALI BAKAN YOK DİYE…

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemin ilk kabinesini açıklandı Konya’dan bir anda farklı sesler yükselmeye başladı. Sabah arayan 70 küsur yaşındaki tecrübeli bir siyasetçi, hatta eski bir Belediye Başkanımız şöyle soruyordu “Oğlum Uğur Konyalı bir vatandaş derdini anlatmak için şimdi hangi bakana gidecek?”

Kimi okurumuz ise şöyle yazıyordu;

“Sayın Uğur abi

Kabine açıklandı bana göre hayal kırıklığı başkasına göre süper kabine. Onlar kişilere kalmış işler ama dikkatimi bir konu çekti. Hemşerilerimiz Konyalı iki bakan var diye zil takıp oynuyor. ‘Ya bunlar nasıl Konyalı bakan?’ sorusunu sormayacağım bile. Sormak istediğim bir şey de yok sadece şunu demek isterim "Yeni yönetim, yeni sistem” den sonra şimdi de bakan hemşerim diye sevinmek neyin nesi?”

……………..

Hep insanları dinledim.

Yazılanları birer ikişer kez daha okudum.

Konya ve Konyalı olarak kabineden memnun olanlar AK Partili ve MHP’liler.

Yani iktidar olanlar, memnun olmayanlar ise muhaliflerdi.

Velhasıl millet olarak aynı yerde durmak için direnmeye devam ediyorduk, kızıp sövdüğümüz gavurlar Ay’ı, Mars’ı, uzayı parsellemeye çalışırken biz hâlâ sen ben kavgasına devam ediyoruz gibime geliyor.

Şimdi hedef tahtasından vekilleri indirdik, yerlerine bakanları koyduk. Hedefteki resimlere kimimiz gül atıyoruz kimimiz taş.

Allah rızası için parası pulu olanlar hiç mi hiç bu işte yoklar. Nerede emekli ya da aylığını sistematik olarak düzene bağlamış yarınından endişesi olmayan tuzu gurular var, en çok sesi gürültüyü de onlar çıkartıyorlardı.  

Neyse gelelim biz yazımızın ana konusuna.

İster inanın ister inanmayın. İster kabul edin isterseniz etmeyin.

Yeni kabine de dolaylı dolaysız, kıyısından eteğinden göbeğinden iki tane Konyalı Bakan var beyler.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1965'te Konya'da doğan, ilk ve orta öğrenimini Konya’da yapan bir kişi. Ailesi Kulu’nun Ömeranlı Mahallesi’nde ikamet ediyor. Babası mahallede çiftçilik ve bakkallık yapmış bir isim. 6 çocuklu Koca ailesinin en büyüğü…

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum öz be öz Karapınarlı. Yapılan açıklamalarda Ankara doğumlu olarak bildirilen Sayın Bakan, Akçayazı Türkmenlerindenmiş. Babası Mehmet Bey Bayındırlık’tan emekli inşaat mühendisi imiş, ailenin fertleri dedelerine kadar hâlâ köylerinde yaşıyorlarmış. Zaten bu konuda birbirlerine çok tutkun olan Karapınarlılar Bakanlığın açıklanmasının hemen ardından gece yarısından itibaren Sayın Bakan ile tek tek görüşmüşler. Sayın Bakanda hemşerilerinin telefonlarına tek tek bakarak iyi dilekleri teşekkürle karşılamış.

Yani illa ki Konyalı olsun diyorsanız yeni kabinede iki tane Konyalı var artık.

Konyalı bakan isteyenlere şimdilik bu kadar bilgi yeter diye tahmin ediyorum.

Yalnız herkesin gözden kaçırdığı ya da kabullenmek istemediği bir gerçek ise Türkiye artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile yönetilmeye başlandı.

Bu sistemin ilk Cumhurbaşkanı da Sayın Recep Tayyip Erdoğan.

Lütfen bilmeyenler anlamayanlar bu konuda biraz kafa patlatsınlar.

Bilenler ise kıllıydı kılsızdı gibi küçük detaylar ile yani Konyalıydı Konyalı değildi gibi artık küçük hemşerilik işlerini bıraksınlar derim.

Bakın ardı arkasına seçimleri bitiyoruz.

Bizler gibi insanların gerçek seçimi hep geçim olmalı.

Ve inşallah akıllı olursak düzgün olursak ve çok çalışırsak tabii ki az hata yaparsak iyi geçiniriz diyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kulun en büyük hatası gençliğini eğlenceye verip, ibadetini yaşlılığa bırakmasıdır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?    

Plaka mecburiyeti olmayan, kadınlı erkekli üstelik her yaştan insanın rahatça binip şehrin her noktasında polislerin önünden bile ellerini kollarını sallayarak geçen  “elektrikli bisiklet” işine de bir çeki düzen verip disiplin altına alabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR