Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONYASPOR REİS’İN ÖNÜNE NASIL GELDİ

KONYASPOR REİS’İN ÖNÜNE NASIL GELDİ

Bu mübarek şehir her zaman fokur fokur kaynar. Ama bu hafta başından bu yana kaynama sallantıya dönüştü. Hâlâ da kendimize gelemedik. Artçılar ha bire devam ediyor. Cenab-ı Allah’ım sonumuzu hayır getire inşallah.

İzninizle yine sizlerden gelen küçük notlarla yazımıza başlayalım. 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NA

SEVGİ VE GÖNÜL AŞKI BİTMİYOR

Muhammed Yaşar isimli okurumuz hafta başındaki yazımız için bize şöyle bir mail notu gönderiyordu;

“Bugünkü yazınızda bam teline basmışsınız...

Uğur Bey öncelikle size hayırlı akşamlar diliyor, oğlunuza bir ömür huzur ve mutluluk temenni ediyorum. Uğur Be, ben Sayın Ahmet Davutoğlu’na büyük muhabbetle bakan bir Konyalıyım. Sayın Başbakanımızın görevi bıraktıktan sonra uğramış olduğu itibar suikastı her daim beni çok üzüyor. Biz Konyalıların ve özellikle Konyalı siyasilerin pasif kalması üzüntü verici.  Birilerinin siyasi ikbal ve açıkçası yerini koruma çabası hiç şık değil. Yazınız çok etkileyici. Sizi bu yazıdan ötürü tebrik ediyorum.

Saygılarımla...”

………..

Biz de Muhammed Bey’e samimiyeti için teşekkür ediyoruz.

PROF. RECEP DİKİCİ HOCAMIZA TEŞEKKÜRLER

Biz şuna inanıyoruz ki bize inanan güvenen samimi ve hiç öne çıkmayı sevmeyen çok samimi okurlarımız dostlarımız var. Allah’ım onlardan bir değil bin kere razı olsun. Bakın Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Dikici hocamız abimiz “GÜNÜN OKKALI SÖZÜ”ne şöyle bir ilave yapmış: “Çok kıymetli Uğur Bey, bugünkü yazınızın son cümlesine bir ilâve yapmayı kendime vecîbe addettim. Bir Arap şâirinin sözü: “Dünya, nice damatlar eskiten bir gelindir.” …

Hocam çok teşekkür ederim, saygılar sunarım…

PARA ALABİLMEK İÇİN

İÇİN ÖLÜME ATLAYAN ÇOCUKLAR

Evet bizlerin defalarca yazdığımız ve bir türlü olumlu bir adım atılamayan acı gerçek bir dostumuzun başına gelmiş. Bu dost isim de canı yanınca konuyu yine gündeme taşımamızı bizden rica ediyordu. Evet İsmail Uğurlu abimiz bakın ne yazmış;

“Şikayet ve istek

 

Uğur abi çok yakınımın düğün ve nikah merasimleri aynı gün ve saatte denk geldiği için oğlunuz Eren’in düğün programına katılamadım.

Rabbim evlatlarınızın mutluluğunu daim eylesin.

Abi senden bir ricam olacak bunu dile getirebilirsen sevinirim.

Düğün konvoyunda gelirken yoldaki kavşaklarda bekleyen çocukları gördüm. Bu çocuklar gelin arabasından zarf kapabilmek adına canlarını tehlikeye atıyorlar.

Bizim konvoyda da gelin arabası önüne geçerek zarf kapmak isteyen çocuklar yüzünden zincirleme trafik kazası oldu, 4 araç birbirine girdi. Allah’a şükürler olsun can kaybı yaşanmadı.

Anne ve babalar çocuklarının arkasını takip etsin, boş bırakmasın. Ne olur abi bu konuyu dile getirirsen gerçekten sevinirim.  Allah’a emanet ol rabbim yar ve yardımcın olsun.”

………………

Ahhhhhhhhhh İsmail abim ahhhh.

Ben çok daha acı haberleri yapmaktan korkuyorum. Ne diyeyim.

AHMET ŞAN İÇİN

TAHİR BAŞKAN’I UYARMIŞTIM

Genç idealist eski Kombassan’cı dostumuz Mehmet Han Çopur dün sabah bizi arayan tanıdık isimlerdendi. Mehmet Han Çopur kardeşimiz önce 20 Şubat 2015 tarihinde sosyal medyada Tahir Başkan’a hitaben paylaştığı bu kareyi bize gönderiyordu;

 

foto-1-347.jpg

 

Sonra da bize şöyle diyordu;

“Uğur abi günaydın. Ben Tahir Bey’i 20 Şubat 2015’te uyarmışım. Mevlana’nın sözü gibi olacaksın. “Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.”  Ben kendisini 95’ten beri tanıyorum. Bu konuda mahkemelik olduk. O gün için bana ceza bile verdiler. Ve ceza verenler FETÖ’cü çıktı” diyordu.

………..

Bence çok kafa karıştıran sıkıntılı bir konu. Emniyet güçlerimizin ve adaletin bu konu için de ayrı bir paragraf açmaları gerekir diye düşünüyorum.  

VE REİS KONYASPOR İÇİN DEVREDE

Artık öğreniyoruz ki Konyaspor’a verilen ağır ceza için şehrin en üst yöneticileri devreye girmişler. İzninizle önce bilgilerimizi paylaşalım. Hani hafta sonu açılışlar için şehrimize gelen Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey halka hitaben bu cezanın takipçisi olacağını söylemişti ya.

Evet onun öncesi şöyle imiş.

Sayın Davutoğlu ile Sayın Yıldırım bu açılışlar öncesi bir araya gelir.

Sayın Davutoğlu Konya’nın yarım kalan projeleri ile isteklerini Sayın Yıldırım’a aktarır. Hani koltuk gidince biz Konyalılar bile Davutoğlu’nu satmıştık ya(!)

İşte aslında biz kendimizi satıyorduk da haberimiz olmuyordu…

Neyse AK Parti’de ve ülke yönetiminde hiç kimse, kimseye düşman değil. Bu insanların sevdası, çalışmaların ana gayesi ülkemizdir.

Sayın Davutoğlu Konyaspor’a verilen cezanın kabul edilemeyeceğini ve bunun indirilmesini Sayın Yıldırım’dan ister. Bunun üzerine Başbakan Yıldırım, Spor Bakanını arar ve bilgi alır. Ve nihayetinde kürsüye çıkar ve müjdeyi verir.

Durun durun daha bitmedi.

İşte Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan abimiz de bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza şu resmi yazı ile iletir

foto-2-307.jpg

Ve geçen hafta Beştepe’den bir yetkili Sayın Karamercan’ı arar ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey’in konunun takipçisi olduğunu söyler.

Haydi çok şükür. Bu iş Reis’in önüne gitti ise endişelenmeyi bırakıverin. Adalet yerini bulacaktır inşallah.

NOT:  Konyaspor’un cezasının her şeye rağmen, siyasi tepkilere rağmen düşmemesi hepimizi üzdü. Aslında ceza onandıktan sonra yazıyı değiştirmemiz gerekiyordu; ancak yaşananların bilinmesi adına değiştirmedim. Konyaspor adına hangi mücadelelerin verildiğinin bilinmesini istedim.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bazen arkasına dönüp bakması gerekir insanın; nerden geldiğini unutmaması için.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yeşil ışık yandığı zaman hala direksiyonda yazışacağım diye inatlaşmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR