Uğur Özteke

Uğur Özteke

“MAHALLENİN DELİSİ” İLE NASIL HELALLEŞECEKSİNİZ?

“MAHALLENİN DELİSİ” İLE NASIL HELALLEŞECEKSİNİZ?

Hava biraz soğuk da olsa hayat; sağ, sağlıklı, hür ve bağımsız insanlar için güzel devam ediyor. Bugünkü yazımı yazmak için yine bilgisayarın karşısına otururken bizim Yazı İşleri Müdürümüz on küsur yıldır eşimden çok kendisinin yüzünü görüp muhatap olduğum Hüseyin Altay uyardı “Bak abi cumartesi yazısını yazacaksın. Sıkıntılı şeyler yazma. Rahat yazı yazma günün”…

Allah rızası için şimdi bugün sizlerden gelenlerle üç ayrı konuya değineceğim. Eğer bunları yazarken bir insan rahat oluyorsa, siz de rahat olmamı bekliyorsanız kabul ediyorum “demek ki bende bir sıkıntı var”…

………….

Ekmeğini aşını evinin rızkını şehrin trafiğinde cebelleşerek çıkartmak zorunda olan çilekeş sürücülerimizden birisi abim dostum geçen gün şöyle bir mesaj gönderiyordu; 

“Merhabalar Uğur Bey. Konya Numune Hastanesi’nde ilk defa rapor çıkaran hastaların rapor onayını çok geç onaylıyorlar. Hastalar çok bekliyorlar, köyden kentten gelen yaşlı insanlar çok mağdur haldeler bu durumu bir haber yapar mısınız?

Bu durum inanın bizleri de çok yıpratıyor. Şimdiden teşekkürler selamlar…”

………….

Dışarıdan Numune Hastanesinin yöneticilerinin doktorlarının sağlık personelinin iyi niyetle sabırla çalıştığına inanıyorum. Ama hasta ve hasta yakınlarının da psikolojilerini en iyi şekilde anlamaya çalışarak bu abimizin isteğini yetkililere iletiyoruz.

KURTULUŞ MAHALLESİ ÇIĞIR SOKAKTAKİ TEHLİKE

Eğitimci ama inanın eğitimde de kendisini bu işe adamış yürekli fedakar farklı eğitimciler vardır. İşte bunlardan bir tanesi olan hocam dün gece aşağıdaki notu ve paylaştıklarıma benzer çok sayıda fotoğrafı bize gönderdi. İzninizle önce hocamızın yazdıklarını birlikte okuyalım.

“Selamünaleyküm hayırlı akşamlar Uğur abi. Bu yol Kurtuluş Mahallesi Çığır Sokak. Buradan Kurtuluş eski Demiryolu Geçidinin yanından Aydoğdu’ya giden yol yani. Demir yolunun yanından giden yolun ortasında direk var. 30 metre sonra Çeçenistan Caddesi yeni açılan yolun üzerinden geçiliyor. Direk ortada duruyor.

Uğur abi seni köyün delisi yaptılar nasıl olsa. Bu yoldan sabah akşam geçiyorum. Sen duyurunca yapıyorlar. Bu konuyu bir dile getir misiniz?

foto-1-565.jpgfoto-2-464.jpgfoto-3-321.jpg

………….

AHMET ACARSOY BEY

İYİ PARTİ ADAYLARINI

BENİM YANIMDA ARAYABİLİR MİSİNİZ?

Bizim okurlarımıza saygımız inanın çok büyük. Sizler olmaz iseniz biz kendi yanlışlarımızı eksiklerimizi göremeyiz. Ama bazen de yapılan yorumları okuyunca “el insaf… Bu yorumlar bilerek mi yapılıyor yoksa sırf muhalefet etmek için ya da yazalım, kıralım, kınayalım…” diye mi yapılıyor diye üzülüyorum.

Vallahi sadece okuyup, üzülüyorum. Ama buyurun bu vesile yani Ahmet Acarsoy rumuzlu okurumuzun dünkü yaptığı yorumla bizim için de büyük yara olan konuyu madem öyle kamuoyunda paylaşalım; 

Ahmet Bey şöyle demiş;

“Maşallah Uğur Özteke kardeşim. Ak Partinin bir neferi gibi çalışıyor. Dışardan sade bir vatandaş olarak benim gözlemim kesinlikle ileriye dönük kendine yatırım yapıyor. Yüz kişiye sorun 80 bu şekilde yorumlar. Şimdi soruyorum geçen günde yazdım. Uğur Özteke örnek İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayıyla ilgili olumlu bir yazı yazabilir mi? Kesinlikle hayır… O zaman sade bir vatandaş olarak Uğur Özteke Bey’in yazılarında samimiyet bulabilir miyim? Hayır…

Şimdi Uğur kardeşim olaya bir de bu açıdan bak ne kadar eşitiz ne kadar adiliz?”

………………….

Yukarıdaki hocamız ne güzel teşhis koymuş “seni köyün delisi yaptılar”….

Ahmet Bey belki yaş olarak benden büyüksünüz. Küçükseniz de aynı şeyi söylüyorum biraz sonra size delil ispatlı yazacaklarımdan sonra utanacağınıza, utancınızdan terleyeceğinize de inanıyorum. Çünkü siz bu yalan, yanlış ve hiç aslı olmayan iddialarınız ile benim vebalimi aldınız. Benimle bu dünyada da öbür dünyada da helalleşme şanını da ortadan kaldırdınız.

Sizden ricam ne olur bir daha yeterli bilgi sahibi olmadan konuların detaylarını, perde arkasını bilmeden böyle değerlendirmeler yapmayın.

Hem günaha giriyorsunuz hem de çok mahcup olursunuz.

Buyurun adım adım Ahmet Bey’in iddialarını değerlendirelim…

“Uğur Özteke, örnek İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayıyla ilgili olumlu bir yazı yazabilir mi? Kesinlikle hayır…”

1-Ahmet Bey buyurun gelin. Ya da beni çağırın ben geleyim ve İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı mimar Sayın Oğuz Şimşek’i arayalım ya da oturup tartışalım.

Oğuz Bey’i milletvekilliği aday adaylığı döneminde tanıdım. Çok beyefendi, kibar alanında kendisini yurt dışında dahi ispatlamış başarılı bir isim.

Milletvekili aday adayı iken de kendisinin haberini hem de renkli sayfamızda yapmıştık.

2-O günden bu güne hem de daha sıcağı sıcağına geçen hafta Oğuz Bey gazetemizi ziyarete geldikleri zaman yanında partililer de var iken yüzlerine yüksek sesle defalarca şunu söyledim Ahmet Bey,

“Abi basın ve halkla ilişkiler çalışmanız çok kötü. Dahası sıfır. Bu işin para ile pulla da bir alakası yok. Partinin bütçesi şu ya da bu demeyin. Siz bize haber gönderdiniz de biz sizden para mı istedik. Bakın bir ajans ile çalışıyorsunuz ama sizden değil her gün, değil iki güne bir değil haftada bir tek bir seçim çalışması haberi ya da fotosu dahi gelmiyor”…

Ahmet Bey şimdi Oğuz Bey’i ya da yetkili bir partiliyi tanıyorsanız Uğur Özteke doğru mu diyor yoksa yalan mı yazıyor diye soracaksınız. Amma benim yanımda…

3-Mesela size de Oğuz Bey ve partililere verdiğim bu başarısız basın ve halkla ilişkiler çalışmasından kötü örneği de sunayım.

Oğuz Bey seçim çalışmaları sırasında haliyle bir iş adamını ziyaret ediyor. Bu ziyaret haberi bile partiden ya da Oğuz Bey’in medya planlamasını yapan ajanstan gelmiyor. Ama bize bu fotoğrafı gönderen iş adamımıza saygımızdan dolayı bu fotoğrafı da renkli sayfamızda haber olarak yaptık.

4-Büyükşehir Belediye Başkanı Oğuz Bey ile özel röportajımız 31 Ocak’ta yayımlandı. Bu röportaj teklifi de partiden değil, partiye ve Oğuz Bey’e bizden gitti. Çünkü bizim yayın politikamızda hakkaniyet ve adalet tahminlerinizden çok daha ileri seviyededir. Ve anlıyorum ki siz bunu tahmin dahi edemezsiniz.

5. Ülkede seçim startının verilmesinin ardından bu köşede İyi Parti İl Başkanı ve partililerin selam dahi vermediklerini yazdık. Ve o yazının çıktığı gün İl Başkanı Hukukçu Gökhan Tozoğlu ve parti yöneticileri gazetemize ziyarete geldiler. Bu ziyaret birinci sayfadan verildi. Ve köşemde de kendilerine de hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ettim. 

6- İyi Parti Meram Belediye Başkan adayı Sayın İlker Yiğit ve yöneticiler gazetemize ziyarete geldiler. Ve bu ziyarette birinci sayfadan okurlarımıza duyuruldu.

7- 6 Şubat’ta Gökhan Bey’in PUSULA’ya özel açıklamasını yayımladık.

8- 14 Şubat’ta İyi Parti Belediye Başkan adaylarının tanıtımı birinci sayfadan verildi.

9- Gökhan Bey’in MHP milletvekili Esin Kara’ya cevabını yine gazetemizde ve internet sitemizde yayınladık.

PS LİFE Haftalık yayın grubumuzda İyi Parti Genel Merkezinden sadece PUSULA’ya özel olarak gönderilen ve bizim de yayınladıklarımızı da hatırlatmak isterim.

……………..

Bunları tek tek not etmedim. İyi Parti için özel bir dosya da açmadım. Bunlar sadece aklıma gelenler. Biz de sorarız, “Yerel seçim heyecanını başladığı son bir ayda İyi Parti’den Haber Merkezimize kaç haber gönderilmiştir de yayınlanmamıştır?”

10- Ankara’dan arayan bürokrat dostumuza da İyi Parti’nin bu alandaki eksiklerini dile getirdik. Kendileri konuyu parti yetkililerine iletti. Ayrıca konu yazı işlerimiz kanalı ile milletvekilimiz Fahrettin Yokuş Bey’e de iletilmiştir.

………………………

Sayın okurumuz Ahmet Acarsoy Bey bilmiyorum bu kadar yeter mi?

Dahası bu yaptığımız haberler karşılığında hiçbir İyi Parti yöneticisinden tek kuruş para isteğimiz dahi olmamıştır.

Hâlâ bizim samimiyetimizden şüpheniz var mı?

Yoksa hâlâ benim AK Parti’nin bir neferi gibi çalıştığımı ve bu çalışma ile de AK Parti’den ileriye dönük hesaplarım” olduğunu iddia edebiliyor musunuz?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısından vekillerine, Belediye Başkan adaylarından teşkilat mensuplarına kadar haftada en az üç kez PUSULA Yayın Grubunu ziyaret eden partililer var. Her gün AK Parti ile ilgili bir değil beş değil 10’un üzerinde haber ve fotoğrafı aber merkezimize göndererek bizi yaylım ateşine tutan bir parti ile yukarıda sıkıntıları açmaya çalıştığım bir partinin çalışmasını eşit tutmam mı gerekiyor?

Ya da siz olsanız bunu dengeleme şansına sahip misiniz?

………….

Sizi kırdım ise rencide ettim ise özür dilerim. Bunu da benim “köyün deliliğime veriverin” olur mu?

………………………..

İyi tatiller.        

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Makam adamı bozmaz. Ayarını ortaya çıkarır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İyi niyet, samimiyet, hoşgörü ve alçak gönüllük, eziklik olarak görülmediğinde adam oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR