Uğur Özteke

Uğur Özteke

O İŞ BİTTİ, VAR NİNENE SELAM SÖYLE…

O İŞ BİTTİ, VAR NİNENE SELAM SÖYLE…

Bugün yine şehrimizle ilgili sizin bizimle paylaştığınız üç ayrı konu ile birlikte olacağız inşallah. Konu üç ama fotoğraflarla destekleyeceğimiz için yerimiz yetmeyebilir. O yüzden lafı eğip bükmeden hemen konularımıza başlayalım.  

TARİHİ NAKİPOĞLU CAMİİ'NDE BÜYÜK HATA

Çok sevdiğim başarılı üst düzey bir bürokratımız dün sabah bu bilgi ve fotoğraflarla bizi aydınlatıyordu. Biz de önce konuyu sizlerle paylaşalım ve büyüklerimizi uyaralım. 

“Selâmünaleyküm Uğur abi hayırlı günler.

Allah kolaylık versin.

Fotoğraflarda da görüleceği üzere tarihi Nakipoğlu Camiinin bahçesinde Nakipoğlu ailesine ait mezarların taşlarına yanlışlıkla “MEFTUN” yazılmış.

foto-1-618.jpg

Pusula Gazetesi olarak Nakipoğlu Cami ve Nakipoğlu Ailesi ile ilgili olarak gazetenizde daha önce yayınlanmış yazı dizilerini okumuştum. Bu ailenin Konya’ya önemli hizmetleri var.

foto-2-510.jpg

Türk Dil Kurumunun sözlüğünü incelediğimde “MEFTUN” Arapça kelime olarak (tutkun, gönül vermiş, vurgun) anlamında kullanılıyor. “METFUN” ise Arapça (Gömülmüş olan, gömülü) demek. Mezar taşlarında “METFUN” yazması gerekiyor.

foto-3-355.jpgfoto-4-228.jpg

Mezar taşçı "T" ile "F" harfinin yerini karıştırmış.

Dikkatimi çekti bu hatanın düzeltilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Saygılarımla…”

…………….

Bu andan sonra yetkililerimizin duruma hızla el atacaklarına inanıyoruz.

KANTİNCİ ARKADAŞ BİLGİ VERDİ

Yapıcı İlköğretim Okulu ile ilgili bir vatandaşın bizimle paylaştığı fotoğrafları durumu dün köşemizde yazmıştık. Okulun kantinini çalıştıran arkadaş dün önce bizi aradı. Sonra da aşağıdaki fotoğrafları gönderdi.

Konu durumu bizimle paylaşan vatandaşının düşündüğü gibi üzücü değilmiş. Bu mangal işinden ve dolayısıyla et işinden tüm öğrenciler de faydalanmış.

foto-5-148.jpg

Okul toplu halde pikniğe gidecekmiş; ancak yağmur dolayısıyla piknik ertelenmiş. Tüm okul öğrencileri için mangal yapılacağından bu kantinci arkadaş ve bazı öğretmenler de ceplerinden de katkı sağlayarak piknik havasını okul bahçesinde yaşamışlar.

foto-6-100.jpg

Biz de hem bizi bilgilendirdiği için hem de tüm okul öğrencileri düşünerek sevindirdikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.    

ANANA SELAM SÖYLE

Dün sabah saatlerinde bir okurumuz, bir vatandaşımız dahası tescilli AK Partili bir dostumuz (AK Parti teşkilatlarında en üst düzeyde görev aldığı için bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım. Çünkü kimse dananın altında buzağı aramasın) illallah dediği konudan öyle bir yılmış ki dayanamamış konuyu bizimle paylaşıyordu.

Ben yukarıda da olduğu gibi hiçbir yoruma girmiyorum.

Okurumuzun yazdıklarını ve gönderdiği fotoğraflarla paylaşıp durumu yetkililere iletiyorum.

“Değerli Uğur Ağabey, Konya'da karşılaştığımız sorunlara köşende yer verdiğin ve çözümün bir parçası olduğun için teşekkür ederiz.

Yıllar önce Emel Müftüoğlu'nun bir şarkısı vardı. "Şimdi İstanbul'da olmak vardı, vardı anasını satayım" hakikaten durum şu an böyle.

İstanbul'da yaşayanlara gıpta ile bakmaya başladım.

Dediğiniz gibi % 70 oy verince bizler çantada keklik oluyoruz sanırım.

foto-7-064.jpgfoto-8-029.jpg

Aydınlıkevler'de Dr. Ali Kemal Belviranlı Hastanesi'nin önünde bir yaya üstgeçidi var. Yapıldığı günden bu yana her gün bu üstgeçidi kullanırım. Günlerce yürüyen merdivenleri çalışmaz, bazen sabahları yürüyen merdivenleri de çalışmaz.

foto-10-007.jpg

Dün sabah (18 Haziran) saat 08.20'de yine geldiğim zaman tramvay durağı tarafındaki merdivenler ve asansör çalışmıyordu.

Belediyeyi arayarak sorunumu anlatmaya çalıştım. Bebek arabası ile gelen bir insan resmen karşı tarafta mahsur kalacak. Yaklaşık 20 dakika yetkililere ulaşmaya çalıştım ama sonuç alamadım. Burası ile ilgilenen bir yetkili varsa Allah (cc) rızası için arıza oluyorsa hızlı müdahale etsin.

foto-11-003.jpg

Ulaştığım yetkililer beni dinledikten sonra şefe aktarıyorum ya da bir arkadaşa aktarıyorum diyerek bir yere aktarıyor ve telefon uzun uzun çaldıktan sonra kapanıyordu.

Abi bu konuyu köşende bir değerlendirebilirsen sevinirim.

Zira bu üstgeçit ömrümüzü yedi.

Ağabey bu üst geçidi sabah 7.30- 8.30 arası sanayiye ve hastaneye gelen insanlar yoğun bir şekilde kullanıyor”…

Bir müddet sonra aynı okurumuz şunları yazıyordu;

“Abi şu an merdivenler çalışıyor.

Ama….

Baban ……, .... sonra ananın hayrını gör demişler ya… Bizimki de o hesap işte….”

……………

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsan nasibi olan hiçbir şeye geç kalmaz

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Araç sürücüleri ışığın olmadığı yaya bölgelerinde frene basıp araçlarını durdurup yayalara yol verdiği zaman yayalar, karşıdan karşıya geçiş işini ciddi ve süratle yaptıkları zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR