Ümit Altunbaş

Ümit Altunbaş

ÖMRÜMÜZE ÖMÜR KATANLAR

ÖMRÜMÜZE ÖMÜR KATANLAR

Değerli okurlarım Yüce Rabbime sonsuz şükürler olsun ki kalemimden dökülen yazıları sizlerle paylaşmayı bir kez daha bana nasip etti. Yazılarımı okuyan zaman ayıran tüm okurlarıma sonsuz teşekkür ediyorum.

Her yıl mayıs ayında kutlanan anneler günü biz Türk toplumunun en çok değer verdiği günlerden bir tanesidir. Oysa ki anneye duyulan sevgi sadece yılda bir gün ile sınırlı mı kalır?  Tabi ki hayır!

Çünkü anneye duyulan sevgi sınırsız sevginin temel başyapıtıdır.

Sevginin, şefkatin, iyiliğin ve merhametin hasıl olduğu en yüce varlıktır o; çünkü annedir o…

Hayata gözlerimizi açtığımızda ilk onun sesi kulaklarımızda çınlamaya başlar sevgi ve şefkatle bizleri sımsıkı sarar buğulu gözler hep onu arar çünkü annedir bu canına bir can daha katar.

Satırlarımın başında demiştim ya anneye duyulan sevgi sadece yılda bir gün ile sınırlı mı kalır diye; kalmaz tabi kalmasın da zaten. Çünkü anneyi sevmenin ona değer vermenin günü, saati, haftası ya da ayı olmaz, olamaz. 

Belki de sizler bu satırları okurken bana kızacaksınız, sen anneler günü kutlamaya karşısın, anneye hediye almaya karşısın diye hayır kesinlikle böyle bir düşüncem elbette ki yok!  Tamam anneler gününü kutlayalım elbette hediye de alalım; ama annenin bu dünyanın en kutsal varlığı olduğunu günlerce, haftalarca ya da aylarca hatta ömür boyunca unutmayalım.

Hani hep söyler dururuz ya anne başta tac imiş, her derde ilaç imiş. Bir evlat pir de olsa anneye muhtaç imiş diye ne kadar güzel bir söz değil mi? Yaşımız kaç olursa olsun bir evlat her zaman anneye muhtaçtır. Neden mi muhtaçtır? Çünkü evlat başka hiçbir yerde bulamadığı sevgiyi, ilgiyi ve şefkati her zaman annesinin yanında bulacaktır. Onun için de bir evlat pir de olsa anneye her zaman muhtaçtır.

Unutmadan anne ile ilgili güzel bir söz daha aklıma geliverdi. O da şöyle; Anne hakkı hiç bir zaman ödenmez, sevmeye ömür yetmez, bütün dünya senin olsa bir tane anne etmez. Elleri öpülesi annelerin hakkı hiçbir zaman ödenmez onlara bu konuda ne kadar teşekkür etsek azdır. Hani bir de diyor ya bütün dünya senin olsa bir tane anne etmez diye bütün dünyayı ne yapalım ki bir annenin varlığı bütün dünyaya bedeldir; çünkü anne bu dünyada değeri paha biçilmeyen en kıymetli servettir.

Söz konusu anneler olunca bütün kelimeler kifayetsiz kalıyor; çünkü anneleri anlatmaya hiç bir lisan yetmiyor...

Anne sevgisi ne yılda bir gün ile sınırlı kalıyor, ne de kalabiliyor; çünkü anneler ömrümüze bir ömür daha katıyor.

Onun için de anneler değeri paha biçilmez en kıymetli servetimiz oluyor...

Satırlarıma son vermeden önce tüm annelerin anneler gününü kutluyorum. Saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum.

Ve satırlarıma burada son noktayı koyuyorum.

Tekrar görüşmek dileğiyle… Allah’a emanet olun.  Saygılarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ümit Altunbaş Arşivi
SON YAZILAR