Şemsettin Beştav

Şemsettin Beştav

Sevinmek taraftarın hakkı

Sevinmek taraftarın hakkı

Maçta taraftar gruplarının hiç susmadan 90 dakika tezahüratları, görsel şovları, maçtan sonra da futbolcularla bütünleşerek tur atlamayı kutlamaları gerçekten görülmeye değerdi. Konya, Konyaspor ve centilmen Konyaspor taraftarı  sayesinde Türkiye genelinde hiç hak etmediği kötü imajını silerek futbol kenti olma yolunda hızlı adımlarla yol alıyor. Hafta içi oynanan televizyonun açık kanalda yayınladığı bir maça 42.000 taraftarın stadyumu tamamen doldurması futbol adına tüm Türkiye’ye verilen anlamlı bir mesajdı.

Konyaspor maça ilk maçta olduğu gibi 4-4-1-1 düzeninde rotasyonlu bir kadroyla çıktı. Aykut Hoca Rangelov’u  3.bölgede  tek, Holmen’i de hem orta sahada hem de Rangelov’a yardımcı forvet arkası  olarak kullanmayı düşünmüş. Kadro olarak ilk on bire baktığımız zaman  önce gol yememe amaçlandığından defans yönü kuvvetli futbolcular seçilmiş.

Maçın ilk 15 dakikasında rakibe oynama fırsatı veren ama takım savunmasını iyi yapan topa sahip olamayan  bir Konyaspor izledik. 15. dakikadan sonra ilk yarı bitinceye kadar oyun dengede gitti. İlk yarıda Beşiktaş’ın Gomez’le sağdan yapılan ortaya vuramamasıyla, bir de Tosiç’in şutunun Kaya tarafından karşılanmasıyla gol fırsatları var. Konyaspor’un ise Meha’nın topun altına girerek kaçırdığı, Rangelov’un Holmen’e aktaramadığı pasın getirdiği fırsatlar var. İkinci yarıya ilk 12 dakika müthiş Beşiktaş baskısıyla girildi. İkinci yarıda Ömer Ali’nin bir şutu, bir de ortası bayağı tehlike yarattı. Meha’nın kaçırdığı fırsattan sonra attığı gol turu Konyaspor’a getirdi.

Maçta Beşiktaş’ın her zaman oyuna ağırlığını koyan Sosa ve Oğuzhan’ın kötü gününde olmaları Konyaspor’un işine yaradı. Sonradan oyuna giren Tolgay ve Mustafa Pektemek’in de uzun zamandır oynamadıkları için oynama kabiliyetini kaybetmiş, oyun ritmi eksik futbolcular olması Konyaspor açısından şanstı.

Konyaspor her zaman yaptığı gibi takım savunmasını çok iyi yaparak Beşiktaş’a fazla pozisyon üretme şansı vermedi. 90 dakika boyunca Beşiktaş’ın en tehlikeli geldiği kanatları iyi kapatarak, alan daraltarak, rakibin oynama fırsatını yok etti. Böylece Konyaspor sabırlı oynayarak zor maçı kolay maçı çevirdi. Konyaspor’un maçtaki en büyük sıkıntısı final paslarının yerini bulamamasıydı.

Maçın hakemi de Beşiktaşlı futbolculara yapılan  en ufak temasta faul çaldı. Maçtan önce yapılan menfi demeçlerden etkilense de yinede maçı kazasız belasız iyi bitirdi.

Son söz Şenol Güneş hocaya; maçtan sonra verdiği demeçte ilk maçta hakem tarafından haksızlığa uğradıklarını, bu maçta da futbolcularının tekme yemelerine rağmen kendilerinin sarı kart gördüğünden bahsederek Konyaspor’un başarısını küçüksemesini, Konyaspor’u tebrik etmemesini yadırgadım. Sevgili Şenol hocam büyük takımların çok kere büyük haksızlıklarla küçük takımlara karşı senelerdir maç kazandıkları ortadayken  o zaman sesiniz niye çıkmadı. Sevgili hocam başarısızlığına kılıf aramana gerek yok. Bükemediğin bileği öpeceksin ve tebrik edeceksin. Senin gibi kaliteli hocaya da bu yakışır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Şemsettin Beştav Arşivi
SON YAZILAR