Uğur Özteke

Uğur Özteke

Seyit Mehmet Buga’dan, Kültür Park’ın Ördeklerine…

Seyit Mehmet Buga’dan, Kültür Park’ın Ördeklerine…

Dün sabah gazetemizdeki konuklarımız arasında Seyit Mehmet Buga abimiz de vardı. Seyit abi başta felsefesi ve dünya görüşü olmak üzere inanılmaz saygı duyduğum büyüklerimizdendir. Ve Seyit abi de İTTİFAK Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan sonra daha sık görüşüp birbirimizi daha iyi anlayabildiğimiz değerlerimizdendir.

Seyit abiyi dün de can kulağı ile dinledim. Siz seversiniz sevmezsiniz. Ama şehrin son 40 yılına direkt etki etmiş bir isim olarak kendisine saygı duymak zorundayız görüşündeyim.

Abimiz İmam Hatipli yıllarından bugüne şehri değerlendirirken ilk defa duyduğum bazı küçük notları konu gereği rahatça dillendiriyordu.

Mesela Tahir Akyürek’in, Recep Konuk’un, Mustafa Kalaycı’nın o gün için organik ya da inorganik bağlı bulundukları siyasi platformlardan AK Parti’ye geçmeleri için bizzat teklifte bulunduğunu anlatıyordu.

Yine Ali Gebeş’in çok değerli bir insan olduğunu ama bağlı bulunduğu partisi gereği şehre gereken hizmeti veremediğini anlatıyordu.

Seyit abi yine bir gün Vefa Tanır’ı mecliste ki odasında sabahtan akşama kadar kendisini izledikten sonra Vefa Tanır’ın siyasi misyonuna hiçbir zaman oy vermese de, o gördüğü müthiş performanstan dolayı bir daha Vefa Tanır’ın siyasi görüşüne muhalefet edici tek kelime kullanmadığını ve kendisine nasıl saygı duyduğunu ifade ediyordu.

Seyit abiyi tanıyan tanır. Siyasi görüşünden dünya görüşüne kadar her şeyi çok nettir. En çok takdir ettiğim dahası hayran olduğun yönü ise felsefik yapısıdır. Dün yine şehir ve gazetecilik adına Seyit abimiz bize yeni yeni pencereler açtı. Allah kendisinden razı olsun. Ama bugün burada yazamadığım pek çok şehir konusu ile heybemize yeni şeyler kattık.

KÜLTÜR PARK’IN

KUĞULARI

NEREYE GİTTİ?

Bizi seven ve inanan bir okurumuz dün bizimle bazı kareler paylaştı. Okurumuz Kültür Park’ın içerisindeki güzel havuzda ördek barınaklarının olmasına rağmen ördeklerin olmadığını söylüyordu. Oysa yakın zamanda ben de havuzun yanından geçmiştim. Ördekler, kuğular, kazlar vardı. Aileler çocukları ile bunların önünde fotoğraflar çektiriyorlardı.10510337_660892003985152_1123552208_n.jpg

Okurumuz böyle deyince dün merak ettik gittik baktık. Gerçekten de ördekler buhar olup uçmuştu. Okurumuzun dürtmesi ile bizden söylemesi(!)

BÜSAN’A GÖBEK İSTERİZ

Bir değerli okurumuz Ziya Zeki Ünaldı Bey bir derdini bizimle paylaşıyordu. Bakın Ziya Zeki Bey ne diyor; “Ben BÜSAN sanayiden esnafım. Buralarda yollarımız çok geniş düz olduğu için araçlar çok sürat yapıyor ve her gün maddi hasarlı kazalar çok sıklıkla oluyor. Bu yol kesitlerine birer göbek istiyoruz. Bu sıkıntımızı bir dile getirirseniz buradaki esnaflar ve vatandaşlar adına çok memnun oluruz”…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Cam kırıkları gibidir bazen kelimeler, ağzına dolar insanın. Sussan acıtır, konuşsan kanatır...

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi önündeki tek şeritli yolda yol boyunca yasak park etmediğimiz zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR