Uğur Özteke

Uğur Özteke

Sorgun, Kalaycı ve akademisyenlere teşekkürler

Sorgun, Kalaycı ve akademisyenlere teşekkürler

Bugün yine farklı birkaç konuya girmek zorundayız. Gündem anormal yoğun onun için önce çok üzülerek okuyup inanamadığım ve sonra bir defa daha okumak zorunda kalıp nefret ettiğim bir olaydan bahsetmek istiyorum

Biraz sonra abimizin üzülerek paylaştığım yazıyı okuyunca bize kızacak olan yöneticiler hiç hoplayıp zıplamasınlar.

İnanmayan güvenmeyen yetkili önce gelecek abimiz ile birebir görüştüreceğim çünkü Türkiye’nin markası bir holdingten emekli, ilahiyatçı, Allah’tan korkan,  kuldan utanan ve özellikle güzel dinimizi en güzel şekilde yaşamaya çalışan abimizin üzülerek yazdıklarını buyurun hep birlikte okuyalım.

 “Selamün aleyküm. Hayırlı geceler abim otogar yazını okudum ben de cumartesi günü saat yedide bir bayan ahbabımı uğurlamak için otogara gittim. Saat altı buçukta taksicilerin yanındaki tuvalete girdi bayan ama çıkması da bir oldu. Hayırdır dedim. ‘İçeride kabinde bir erkek eli gördüm, eğilmiş aşağıdan bakıyordu’ demez mi? Doğrusu yanlış görmüştür dedim ama ahbabımın durumu da hiç iyi değildi. Beş dakika orada oyalandım hani bir görevli bulsam söyleyeceğim içeri baksın diye neyse birkaç dakika sonra bir genç çıkageldi içeriden ben iki tane vurdum ama maalesef orada bir görevli bulamayınca da elimden kaçtı.”

Evet her yerde bir mikrop çıkar bir rezil çıkar ama sonuçta işte bu da kendi mikrobumuz Cenab-ı Allah cümlemizi ıslah etsin başımızı öne eğecek hatalar yaptırmasın.

BİZ NASIL ADAM OLACAĞIZ!

Şimdi yine yürekli ve çok sevdiğim bir dostumun üzülerek bizimle paylaşmak zorunda kaldığı bir konuyu köşemize taşıyoruz.

Uğur abi hafta sonu bir büyüğümüzün oğlunun düğününe katılmak üzere, Meram’daki ........... gittim. Saat 18.00’e yaklaşıyordu. Aman Allah’ım girişte bir de ne göreyim. Elif harfinin yazılı olduğu hat tabloyu birileri çöpün yanına koymuş. Bu nasıl olur dedim. O kadar insan içeri girip çıktı fakat hiç biri bu kepazeliği görmedi. Bildiğimiz çöpe atmışlar. Derhal onu oradan kaldırıp görevliye teslim ettim. O da şaşırdı görmediğini söyledi. Onu oraya koyana yazıklar olsun. Onu orada görüp kaldırmayana da yazıklar olsun. Bu nasıl Müslümanlık? Yazarın dediği gibi: “Samimiyetimizi yitirdik. Ayartıcı araçlara, güce, paraya, makama, mevkiye ve bütün değerlerimizi çözücü, her şeyi çürütücü, ruhumuzu çölleştirici üstelik de geçici!- “dünya”ya yenildik. İnansın ya da inanmasın, insanı insan yapan, insanca bir hayat sürdürmesini mümkün kılan itici güç, samimiyettir” Hürmet ve saygılarımla.

 

whatsapp-image-2018-04-26-at-08.34.17.jpeg

ELİF: Elif harfi Arapçadaki ilk harf olması haricinde tüm surelerin ve Kur’ân-ı Kerîm’in başında yer alan Besmelenin de ilk harfidir. Allah’ın bir ve tek olduğunu simgelemektedir. Allah’ın “bir”liği ve bütünlüğü anlamına gelmektedir. Elif bilmek yani Allah’ı bilmek, aslında her şeyi bilmek anlamına gelmektedir. Vahdet sembolüdür. Elif harfi Yüce Allah’ın varlığının ebede nihayeti olmayan, ezelde bidayeti, Onun “Zahir”, “Batın” ve “Evvel” olan sadece “BİR” olduğunu belirtir. Bu sebeplerden ötürü Elifi bilmek demek her şeyi bilmek anlamına da gelmektedir. Elif, Hakk’a giden yoldur.

HATADAN DÖNMEK DE ERDEMLİLİKTİR

Geçtiğimiz hafta hayalimiz olan teknik üniversitenin Konya Üniversitesi olarak misyonundan çıkmasına en çok üzülen nerden birisiydim.

Ne olup bittiğini anlayamamıştım

Ancak önceki gün Sayın Ahmet Sorgun’un danışmanının arayarak “Teknik Üniversite” müjdesini vermesi ve ardından da bu nedir diye sorduğumuz zaman “Uğur abi inan Ahmet Bey de ne olduğunu anlayamadı, hepimiz şok oldu. Sayın Sorgun; bakanlar, YÖK Başkanı ve partinin en yetkili isimleriyle birebir görüşmeler yaptı ama inan biz de anlayamadık” diyordu

Eğer Sayın Sorgun bile ayaküstü yapılan bu kötü şakadan bir şey anlayamamış ise bizim anlamamız normal olamazdı.

Ama sonradan öğrendik ki başta Ahmet Sorgun olmak üzere MHP’li Mustafa Kalaycı, Rektör Mustafa Şahin ve burada isimlerini tek tek sayamayacağım Konya sevdalısı, “Teknik Üniversite”nin hayaliyle yanıp tutuşan güzel insanlar bu iş için büyük mesai vermişler

Şimdi Konya adına tarihi işe imza atan tüm bu yöneticilere, yerel siyasetçilere ve akademisyenlere ise huzurlarınızda tek tek teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Teknik Üniversitemiz Konya’ya hayırlı olsun…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ölüm eski bir şeydir ; ama her insana yeni görünür..!

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kağıt israfından kaçınabildiğimiz, kağıt ve benzeri materyalleri geri dönüşüme gönderebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR