Uğur Özteke

Uğur Özteke

Süleyman Köprülü ve Nazmi Sırıt ile Konya …

Süleyman Köprülü ve Nazmi Sırıt ile Konya …

Bugünler gelip geçer. Geçmeyeceğini iddia edecek olan var mı? Yeter ki Cenab-ı Allah’ım geçmez günler saatler vermesin. Günlerin su gibi akıp gitmesinden, ömrün geçmesinden büyük has duyarız. Zamanın göz açıp kapatıncaya kadar hızla geçmesi aslında o kadar büyük nimettir ki. Ya zamanı geçmeyen insanları düşünür müsünüz? Hastane odalarında inleyen insanlar için, cezaevlerinde artık takvim yapraklarına bile bakmayan kader mahkumları için hiç empati yapabiliyor musunuz?

İşte bunun için dün ve zaman çok önemlidir.

Önceki gün Konya, Ramazan ayının mağrurluğu ile daha uyanamamış iken iki Konya değeri ile görüşmüştük.

Bir tanesi Sayın Süleyman Köprülü abimiz idi. Gazeteciliğe başladığım ilk günlerden bugüne Köprülü ailesinin fertleri ile hep dost olduk. Yeşil-Beyazlı Konya İdmanyurdu’nun Köprülü’sünden mobilyadan halıya ve de otomotive şehrin on binlerce insanı mutlaka bu ailenin ferdi ile tanışmış alış veriş yapmış çayını çorbasını içmiştir.

Bu yüzden de Köprülü ailesinin tüm fertleri bizim için birer Konya değeridir. Süleyman abimiz ile de şehrin hep güzel geçmişini yâd ettik.

…..

Ardından yine yaşayan bir Konya değeri bizim de abimiz Nazmi Sırıt abimiz aradı. Nazmı abi biraz sonra aşağıda paylaşacağımız konuları bize bir bir izahat ettikten sonra iyi niyeti ile aşağıdaki maddeleri yetkililere iletmemizi istedi.

Bakın Nazmi abimizde şehir için Konyalı için bir mühendis gözü ile bakın neler istiyordu;   

“Uğur Bey kardeşim,

Futbolda yeni sezon hazırlıklarının yapıldığı bu günlerde, Torku Konyaspor’umuzla, yeni stadyumumuzla, muhteşem taraftarımızla ilgili kamuoyunda oluşan takdir ve beğenilere aynen iştirak ederken, özellikle yeni stadyumumuzdaki bir kaç ufak detayı ve eksik işlemleri sizlerin aracılığıyla yetkililere iletilmek üzere paylaşmak isterim.

Sizlerin ve yetkililerin hoşgörüsüne sığınarak meslekten biri olmanın naçizane iç güdüsüyle inşaatın kati kabulüne kadar müteahhit firmaya yaptırılması mümkün olan hususlar;

1.Seyirci localarında ön taraflara yerleştirilen, ayırıcı cam panolar çok yüksek düşünülmüş, görüşü engelleyen bu durumun giderilmesi için 25 cm kadar düşürülmesi,

2.Geniş açıklıkta yapılan binalarda belirli mesafelerde oluşan ayrışmaları ve çatlamaları önlemek amacıyla düşünülen dilatasyonlarda, ara açıklıkları ve boşlukları doldurmak üzere mastik veya silikon esaslı esnek malzemeler kullanılmış. Bu çirkin görüntüleri kapatmak için alüminyum çıtalar kullanılmasının doğru olacağı kanaatindeyim.

3. İnşaat yapım safhasında çelik konstrüksiyon taşıyıcı sistem üzerine çok miktarda sıva ve harç artığı bulaştırılmış, bunların mutlaka temizletilmesi,

4.Görüntü kirliliğine neden olan dış yüze bakan pencere kenar merkezlerinde, aceleye getirildiği için sıvalardan gelen şişmeler ve bozukluklar oluşmuş, bunların izale edilip elden geçirilmesi hususunu sizlerin aracılığıyla yetkililerin takdirine ve bilgisine sunarken, bu güzel eseri Konya’mıza kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Oruçlarınız kabul, sofralarınız bereketli, Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun.”

………….

Dünü asla unutmamalıyız, dünkü değerlerimize bugün aynı heyecan, sevgi ve saygı ile sahip çıkmalıyız. Çünkü dünü olmayanın yarını olacağına asla inanmıyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ne yaşadığını düşün ki ne yaşayacağını bilesin.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Oruçlu ağızlarımızla ısınan havalarda saygımızı kaybetmediğimiz zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR