Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

TAÇLANAN ESER PRESTİJ KATAR

TAÇLANAN ESER PRESTİJ KATAR

ahmet-oztemel.jpg

Maket fotoğrafını sunduğum eser yapımı devam eden “Pazar Yeri ve Sosyal Donatı” projesine ait. 11 bin 204 metrekare inşaat alanında 683 pazar tezgâhı, 218 araçlık otopark, çeşitli ticari satış alanları, abdesthane ve mescit gibi çok amaçlı kullanıma yönelik birimler içermekte.

Konya’mın birçok semtinde kaldırım kenarı pazarları kurulmakta olduğunu; aslında Dünya Pazarları arasına katılabilecekken değerini yitirmekte olan Kadınlar Pazarını; çocukluk yıllarımdan beri 50 yılda sadece üzeri kapatılan ve Balık Hali eklenen günümüz modern alışveriş anlayışından çok uzakta özelliğe sahip Muhacir Pazarı’nı düşününce keşke kentime kazandırılsaydı diye hayıflandığım bu eser maalesef Bursa Yıldırım Belediyesi Arabayatağı Pazar Yeri olarak inşa edilmekte.

Konya gelişmiyor, güzel eserlere kavuşturulmuyor, Belediye Başkanlarımız çalışmıyor dersek kul hakkından kurtulamayız ancak en iyi biziz dersek bu sefer de daha iyilerini kazandıran başka illerin Başkanlarıyla helalleşemeyiz. Parklarımız, en son Selçuklu Belediyesi’nin kazandırdığı Kültür ve Kongre Merkezlerimiz, rekreasyon çalışmalarımız ve daha niceleri kentimde hayat buluyor. Bence bir eksiğimiz var, tanıtmakta yetersiz kalıyor, belki katılmadığımızdan belki de kazanmadığımızdan yarışma ödülleriyle projelerimizi taçlandırmıyoruz. Oysa taçlanan eserler prestij katar.

Sign of the City Awards (SotCA) ülkemde son yılların en önemli ödüllü proje yarışmalarından. Edirne Kent Müzesi, Denizli Kültür Merkezi, “En İyi Sosyokültürel Yapı”, Arabayatağı Pazar Yeri projesi “En İyi Mimari Tasarım”, Kırkpınar Er Meydanı Rekreasyon Projesi, Edirne Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım Peyzaj Projesi, Şahaser Mimar Sinan Eserleri Parkı Projesi, Edirne Eski Elektrik Fabrikası Restorasyonu, Altındağ Hamamönü ve Hamamarkası Restorasyon ve Sağlıklaştırma Projesi, Gaziantep Sanat Merkezi Renovasyonu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi Projesi  “En İyi Kültürel Mirası Koruma ve Yaşatma Projesi” alanlarında ödüllere lâyık bulundu.

Eş zamanlı olarak Konya Büyükşehir Belediyemiz bisiklet yolları nedeniyle ödül aldı. Elbette bu ödülü önemsiyor ve emeği geçenleri kutluyorum ama bu ödülde Konya’m biraz da rakipsiz. Coğrafi yapımız ve yüzölçümümüz bence bu alanda Konya’mın en önemli avantajları.

Ben bu yarışmaya kentimin katılmadığını düşünüyorum. Bedesten ve Sille rekreasyonlarımız çok iyi bildiğim ve Altındağ Belediyesi’ne defalarca ödül kazandıran Hamamönü ve Hamamarkası Projesi’nden eksiği değil fazlası olan projeler. Devlet Demiryolları Lojmanlarının bulunduğu alanın restorasyonu ödül alan çoğu projeden geri değil. Keşke II. Kılıçarslan Köşk Restorasyonu, Su Kültürü Müzesi ve planlanan diğer müzelerimiz de hayat bulmuş olsaydı kentime değer katarlardı kuşkusuz.

Eserlerimizi tanıtmada, taçlandırmada atmamız gereken adımlar olduğunu düşünüyorum. Yarışmalara katılımcıları öğrenme imkanı bulamadım ama SotCA kısa isimli bu yarışmaya katılmadıysak üzüntüm daha da artar. Günümüzde hiçbir tanıtım fırsatı kaçırılmamalı bence. Hizmetlere teşekkür ederken en iyi olma yolunda adımlar diliyorum. Saygı ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR