Havva Gül Acar

Havva Gül Acar

Yaş alıyoruz

Yaş alıyoruz

Bugünlerde beni sürekli düşündüren ara sıra hüzünlendiren bir şey var, o şey; Yaş almak. Hepimizin ortak noktası olan yaş almak kaçınılmaz, gerçeğimiz. Şu an ben bu satırları yazarken yaş almaya devam ediyorum siz bu satırları okurken yaş almaya devam ediyorsunuz. Peki siz bu kaçınılmaz gerçeğimizden memnun musunuz? Şahsen ben başta bu gerçekle zor yüzleşsem de bununla ilgili bir sonuca vardım. Önemli olanın beden yaşı olmadığı yaş almanın genç bir ruhu yaşlandıramadığı ona güzel tecrübeler kazandırdığı sonucu.

İzin vermeyin

Yaş alırken ve bu konularla ilgili iç dünyamda bir muhasebeye girmişken hayatımı da şöyle bir gözden geçirdim. Bir pişmanlığım var aslında o da zaman zaman heyecanımı kaybetmek. Hayatımın belli bölümlerinde bu içimdeki heyecanımı dış etkenlerle kaybettiğimi fark ettim. Siz siz olun kimsenin içinizdeki heyecanı kaybettirmesine izin vermeyin. Bu heyecan bizi genç tutan, hedeflerimize yaklaştıran bir iç güdü.

Bazen başkalarının tecrübeleri ya da bize sunmuş olduğu ihtimaller bizim o olaya bakış açımızı kötü etkileyebiliyor. Böyle olunca da girişkenlik durumumuz zayıflayabiliyor. Tecrübelerim arasında bu da var maalesef ama bu konuda da farkındalığım arttı. Kimsenin girişkenliğinizi kırmasına izin vermeyin.

İç muhasebe

Yaş alırken ve yaş almamı sorgularken zaman zaman kendi dünyamla ilgili iç muhasebe yapmamın, beni mutlu ettiğini ve kendimi geliştirmemde sosyal ilişkilerimi daha güzel yaşamamda olumlu rol üstlendiğini fark ettim. İç muhasabe yapmak ( ne yaptığımızı, neyin neden yaptığımızı ve kendimizle alakalı birçok eylemi sorgulamak) hafife alınsa da aslında hayatımızda sanılandan daha önemli bir olay. Bununla ilgili birçok ünlü psikoloğun sözü ve önerisi mevcut.

******

GÜLE GÜLE 2022

Yıl 365 gün, 6 saat, her dört yılda bir artı bir gün daha ilaveyle hayatımızı tamamlıyoruz. Her yeni yılı umutlar ve hayallerle karşılarken daha dün gibi karşıladığımız 2022'ye elveda, 2023'e merhaba demeye hazırlanıyoruz. Tek bir sadisesine bile hâkim olamadığımız bu dünyada, her yıl yeniden bu döngüyü yaşıyor, gelen yeninin neler getireceğini ve götüreceğini bilemeden hoş geldin yeni yıl diyoruz.

Her yeni yılda yenileneceğimizi umut ediyor, farkına varsak da varmasak da hayat yolculuğumuzun son adresine bir adım daha yaklaşıyoruz.

İyi düşünelim

Yeni yıla 1 gün kalmışken, gelecek yıla umutla bakalım, bazen çok zor anlar, günler yaşasakta umut olmadan güneşimiz doğamaz. Birazda şöyle düşünelim 2022’de kimleri yitirdik, hayat ne kadar da kısaymış. Bu kadar kısa bir hayatta değer mi ufacık şeyler için can sıkmaya, canımızı sıkmaya…

Sevgiyle ve mutlulukla kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Havva Gül Acar Arşivi
SON YAZILAR