Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Yol Kazası       

Yol Kazası       

Son haftalardaki çıkışı ile dikkatleri çeken takımımız, maalesef bu hafta puan kaybetti. Bunun en büyük nedeni; Konyaspor`un son haftalardaki takım oyununun bu haftaki Ankaragücü maçında olmamasıydı. Ligin en iyi takım savunmasını yapan ve kalesinde az gol gören takımlarından olan temsilcimiz, oynadığı 10 maçta kalesinde gördüğü gollerin yarısından fazlasını bu maçta gördü.

Ankaragücü maçından önceki genel düşünce; önümüzdeki haftalarda oynayacağımız 4 maçta en az 9-10 puan alacağımız yönündeydi. Bu nedenle de Ankaragücü takımının hiç maç kazanamadığını da göz önüne aldığımızda maçı kazanacağımızı düşünüyorduk. Bu düşünceyle başladığımız maçın daha 15. dakikasında takımımızın en sağlam yeri olarak düşündüğümüz ve çok güvendiğimiz kalecimiz Sehic, beklenmedik bir hata yaparak kalemizde golü görmemizi sağladı. Bu hataya kadar takımımız çok dengeli bir oyun sergiliyordu. Golden sonra kısa süreliğine dağılan bu dengeyi tekrar geri sağlayarak 29.dakikada penaltı golüyle beraberliği ve 38. dakikada öne geçerek ilk yarıyı 2-1 önde tamamladık.

İkinci yarıda ilk yarıdaki oyunu göreceğimizi düşünüyorduk ki rakip ikinci yarının hemen başında golü bularak beraberliği yakaladı. Takımımızın ilk yarıdaki oyunundan bu yarıda eser yoktu. Takım tamamen düzensiz ve savunmada büyük açıklar vermeye başladı. Takım savunması tamamen çökmüş durumdaydı. Buna bir de ilk goldeki moral bozukluğu ve ikinci goldeki hem kaleci hem de defansın hatası da eklenince maçın kaybedilebileceği düşüncesi oluşmaya başladı. Sonrasında tekrar topladık ve tekrar öne geçtik. Ancak 10 maçta galibiyet alamamış rakip, golleri kolay bulduğunu görünce ve üzerlerindeki baskının da etkisiyle can havliyle saldırmaya ve maçı daha da çok istemeye başladı. Bu arzu ve isteğin etkisi, bizim rakibi küçümseyen ve maçı rakibe göre daha az istememizin etkisiyle rakip önce 3.golü sonrasında da 4. golü atarak sahadan galibiyetle ayrıldı.

Maçın genel özeti böyleydi. Mağlubiyetin alınmasında bir çok etkenin olduğu aşikar. Bunların en büyüğü, son haftalardaki öz güven patlamasının da etkisi ile girilen rehavet ve rakibi küçümseme haliydi.  İleri uçtaki oyuncuların hala performanslarını istenen düzeye getirememeleri ve takım savunmasının yetersizliği ile birlikte İsmail Hocanın aksamasına rağmen 3 stoper ile maça devam etmesi de mağlubiyeti getirdi diyebiliriz.

Geçtiğimiz haftalarda da dile getirdim. Ligin üst sıralarında yer alan takımlardan puan almak önemli. Ancak rakip dediğimiz ve ligin orta - alt bölgelerinde yer alan takımlarından puan almak daha da önemli. Bu hafta ders niteliğinde bir maç ve mağlubiyet oldu. Hoca bu eksiklikleri gördüğünü maç sonu açıklaması ile dile getirdi. İnşallah ders alınır ve tekrar bu hatalar devam ettirilmez.

Bu haftaki mağlubiyeti yol kazası olarak görüyorum. Açıkçası bu hataların devam edeceğini düşünmüyorum. Bu sene geçen seneye göre kırılganlığımız daha az. Daha hızlı ve net tepkiler verebiliyoruz. İnşallah bu maç nazarlık olur ve beklediğimiz o güzel futbol ve takım oyunu devam eder.

Saygı ve Selamlarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Doç. Dr. Mustafa Topkafa Arşivi
SON YAZILAR