Uğur Özteke

Uğur Özteke

BELEDİYE İŞÇİLERİNİN MAAŞI MI AZALIYOR?

BELEDİYE İŞÇİLERİNİN MAAŞI MI AZALIYOR?

Bugün izninizle iki ayrı konuya değinmek istiyoruz.

Birinci konumuz sıkıntılı.

Pazartesi günü bir iş adamımız aşağıdaki benzer onlarca fotoğraf attı. Bu abimiz şu anda Hac yolunda. Şehir ve ülke sevdalısı bir abimiz. Eski bir müftümüzün oğlu. Bakın üzüldüğü konu neydi?

foto-1-471.jpgfoto-2-398.jpgfoto-3-277.jpg

“Abim size iyi seyahatler.

Burası Kilistra. Harika bir yer 5000 yıllık tarih. Avrupa’da böyle yerlere 25 Euro veriyoruz tertemiz. Ancak bizimkileri b…. götürür. Çok çoook üzüldüm. Yolda bir levhası bile yok. Selamlar…”

foto-5-109.jpg

…………

Ben hiçbir yorum dahi yapmak istemiyorum.

Ama dün bir okurumuz bizim köşe yazımıza “meczubun biri” rumuzuyla şöyle bir yorum yapmış

“Sen para verip Eyfel’e 8 milyon insan çıksın bedava müzeye 2,5 milyon insan gelsin. İşte gelişmişlik farkı budur. Şehirlerin yaşayan ruhu vardır. Buna kentsel dönüşüm hikayesiyle ihanet edip ranta kurban edenleri tarih affetmeyecektir. Payitaht bir şehirden kala kala 3 medrese 3 cami 2 türbe kalmış ise bu ayıp herkese yeter artar.”………..

……………

Medeniyetlerin imparatorlukların başkenti erenler evliyalar şehrinin bugünkü durumu için başka bir söze gerek var mı sizce?

“GURBANIN OLAYIM”

Dün Selçuklu Belediyesi’nden bir işçi arkadaş aradı. Cep telefonumuzu bir arkadaşından almış. İşçe kardeşimiz yalvarıyordu. Bu arkadaşımızın dediğine göre Selçuklu, Meram ve Büyükşehir’de işçilerin aldığı aylık 2017 ücretlerine çekiliyormuş. (Israrla sordum Karatay’da böyle bir uygulama yok dedi) Yani ortalama aylık 250 lira zararda imişler. Hukukçular hemen mahkemeye başvurmalarını istemiş. Ama bu arkadaş ve arkadaşları partiye zarar vermemek, belediye ile ters düşmemek içinde böyle bir girişimi asla düşünmüyorlarmış. Ama bize iki cümlesinden biri “Uğur abi gurbanın olayım bizi bir yaz” diyordu. 

Vallahi işin tam olarak aslını astarını bilmiyorum. İnşallah biz de kendimizce küçük bir araştırma yapacağız.

Genel anlamda değerli Belediye Başkanlarımıza naçizane şöyle küçük bir hatırlatma yapmak isterim.

Önümüzde yerel seçimler var.

Genel seçimler konuşulmayan, dillendirilemeyen ancak fısıltı halinde söylenenler sandığa yansıdı.

Belediyelerimizin çok borcu olabilir. Ama siz siz olun çalışanın değil 250 lirası, 50 lirası ile bile oynamayın. Aksi takdirde bu iş de sandığa yansırsa gelecek dönem Konya’da daha büyük sıkıntılar yaşanabilir.

Dimedi dimeyin (!)

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Şehri imar ederken nasıl ihya etmeyi ihmal ederseniz ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri tahrip eder.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sabah erken saatlerde Erenköy dönel kavşağına üzerinde Özel SÜRÜCÜ KURSU yazılı otomobil kural tanımaksızın girmediği zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR