Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

BU ALANLAR YALNIZCA İNSAN KULLANIMINA AÇIKTIR

BU ALANLAR YALNIZCA İNSAN KULLANIMINA AÇIKTIR

Avrupa’da özellikle 2. devresi güzel oyunla sahada olan temsilcimiz, beklendiği üzere rotasyonlu bir kadro ile sahada yerini almıştı. Kadro yapısı ve oyun anlayışı düşünüldüğünde zorlu bir Avrupa yolculuğunun ardından sonuç bakımından karşılaşabilecek en iyi takımlardan biriydi Adanaspor.  Sezon başında sürekli vurguladığımız kadro darlığı ve alternatifsiz kadromuz ile rotasyona rağmen Adana ekibi karşısında bir sürpriz beklemiyordum. Eldeki sakat oyuncular ve zihnen yorulmuş oyuncuların yerine sahada forma şansı bulamayan oyuncuları morallendirme hazır tutma anlamında doğru karardı bu değişiklikler.
İlk yarı Konyaspor aslında rakibin neler yapabileceğini tarttı baktı oyunu rölantide oynadı. Bu bölümde Adanaspor etkili olmak için çaba gösterdi. Bir kaç tane de pozisyon buldular. İkinci yarı ise Konyaspor birkaç değişiklik ile kimliğini kazandı. Önce beklenen pas kombinasyonları ardından Konyaspor’un en büyük silahlarından biri olan duran toptan gizli forveti Vukoviç ile golü buldular. Adanaspor’un zorunlu değişiklikleri ve saha zeminindeki kaliteyi göz önüne getirdiğimizde aslında maçın özetini görmek çok da zor olmasa gerek. Bu sakatlıklardan ben anlıyorum ki Adanaspor kendini bu maç için çok şartlamış ve varını yoğunu ortaya koymuş, fakat Adanaspor ve Konyaspor’un tartışılmayacak fizik kapasitesi ile Adana ekibi sos vermeye başlamış. Aslında Avrupa’da biz tecrübeli takımlara karşı ne isek ligimizde de Adanaspor gibi takımlar bize karşı o. Konyaspor kendini çok fazla yorup yıpratmadan nasılsa gol bulurum mantığı ile sakin bir oyunla kazanmasını bildi desek yeterli olacaktır. Burada beni düşündüren bu tarz yaklaşımlarda bazen sonuç olarak istenmeyen kazalar çıkabilir. Gel gelelim bu sürprizi yapacak takım da bu takım değil. Ligin ilk yarısı için bende olan izlenim genç, tecrübesiz ve kondisyonu yetersiz bir ekip, ikinci yarı bize ne gösterir bekleyip göreceğiz.
Kalan bölümde Adanaspor beraberliği kurtarma adına ciddi açıklar verirken temsilcimiz bu açıklardan faydalanamadı. Saha içi zaman zaman gerginliğin yaşandığı mücadele, asıl gerginlik ve problemin futbol müsabakası izlemeyi bilmeyen bu ligi hak etmeyen bazı  Adanalı taraftarlar tarafından  yapıldığını gördük. Maç sonu gördüğümüz rezalet tablo şu idi, konuk takım taraftarlarının bir bölümü Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde yer alan kamu malına zarar vermişler ve lavabo tuvaletleri kullanılamaz hale getirmişlerdir. Birkaç gün sonra burada milli müsabakanın oynanacağını düşünürsek, kapısı, aynası lavabosu ve pisuvarların parçalanmış bir tablo ile UEFA tarafından problem yaşamamayı ümit edelim.
Konyaspor yönetiminden naçizane istediğim şudur; Özellikle konuk takımın kullanacağı bu alanlara büyük bir tabela yaptırıp, bu alanlar yalnızca insan kullanımına açıktır, yazmaları olacak. Aklı başında olan hiçbir insan, devletine milletine bu zararı yapmaz bana göre dağda Mehmetçik ile çarpışan teröristten bu zararı veren kişilerin bir farkı yoktur. 
Tüm bunların yanı sıra bazı sosyal medya hesaplarında yaptıkları marifeti gün içerisinde  paylaşan, daha sonra kaldıran kişilerin belirli bir süre değil tamamen futboldan uzak durmaları için gerekli yasanın çıkması federasyondan talebimiz olacaktır. Bu insanlar ülkeye ve ülke futboluna kattıkları tek şey zarardır. Burada söz konusu olan yalnızca Adanaspor taraftarı değil bu ahlaksızlığa çanak tutan, futbolla alakası olamayan tüm kişilerdir.
Sonuç olarak; Konyaspor iyi miydi hayır, ama kazanan haklıdır felsefesiyle Konyaspor kazanmasını bildi dersek yeterli olacaktır. Gireceği zorlu fikstür öncesi son derece anlamlı ve önemli bir galibiyet almayı başardılar.
Maçın sözü: Olumsuz şeylerin futbolun önüne geçmediği bir sezon geçirebilirsek gelişmekte olan bir futbol ülkesi olabiliyoruz demektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR