Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Dev projede ihale tamam

Dev projede ihale tamam

“Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın seçim vaatleri arasında en iddialı projelerden biri olan ve son günlerde kamuoyunda yapılacak mı? Vaz mı geçildi? Yapılacaksa ne zaman yapılacak?”gibi sorulara sıkça muhatap olan Eski Garaj projesinde ihale süreci tamamlandı.

İhalenin yapılması ile birlikte kamuoyunun zihninde oluşan sorular da cevabını bulmuş oldu. İhaleyi, Seydişehirli bir firma olan Doğancı Yapı İnşaat ve Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kazandı.

Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ihaleye Doğancı Yapı İnşaat ve Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi sahibi Ömer Doğancı tek firma olarak katıldı.

Beklentim, ihaleyi alan firmanın Seydişehir’ li ve güçlü bir firma olması idi. Beklentilerim gerçekleşmesinden memnunum.

Doğancı firmasının sahibi Ömer Doğancı, Dikilitaş (köyü) mahallesinden. Konya merkez de faaliyetlerini sürdürüyor.

PROJE İLE İLGİLİ BİRAZ BİLGİ

Kamuoyunun gündeminden hiç düşmeyen ve sonucu merakla beklenen ihale ilgili biraz bilgi vermek istiyorum.

7 bin 855 metrekarelik bir alanda başlayacak olan projede 40 adet işyeri, 72 adet 3+1 ve 20 adet 4+1 olmak üzere 92 adet konut ve otopark yer alacak.

Halka açık, kapalı ve açık otopark, sosyal ihtiyaçların giderileceği alanların yer alacağı çalışmada yeşil alan çevre düzenlemesi yapılarak kültürün, ticaretin ve hayatın iç içe olduğu bir bölge oluşturulacak.

Kısaca proje her türlü ihtiyaca cevap verecek.

İHALEDE BELEDİYE KAZANÇLI

Belediye yapılacak konutların ve işyerlerinin % 40’ına sahip olacak.

İnşaatın 24 ayda bitirilmesi hedefleniyor. Ancak Başkan Tutal bu süreyi daha erkene almaya çalıştıklarını söyledi.

Firmanın gücü ve büyüklüğü göz önüne alınırsa 24 aydan daha önce tamamlanması mümkün görünüyor. Zira firma ihalenin hemen akabinde arsa da zemin etüt çalışmaları ile işe başlamış durumda.

SİMGE OLACAK

Yerleşim birimlerini ziyaret sonrasında aklımıza belli başlı yerler gelir, Konya nın Kule Sitesi gibi. Bu gibi yerler şehrin simgeleridir.

Gerek mimari yapısı, gerekse çevre düzenlemesi ile görsel güzelliği ön plana çıkaran Eski garaj projesi tamamlandığında Seydişehir’ in simgelerinden biri olacak.

Böylece, uzun yıllardır Seydişehir gündemini meşgul eden yapılacak mı? Kim yapacak, nasıl yapacak? Soruları da cevabını bulmuş oldu.

Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

SEYDİŞEHİR’E HAYIRLI OLSUN…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR