Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Dev projede start verildi

Dev projede start verildi

Kamuoyunun uzun süredir merakla beklediği Seyit Harun Veli Cami, Çarşı Meydanı ve çevresi Kentsel Tasarım Projesi sadece ilçeyi değil bölgeyi de heyecanlandıran ve Seydişehir’ in marka değerine büyük katkı yapacak çok önemli ve büyük bir proje.

 

Son günlerde, Yolda, sokakta, işyerlerinde “Seyit Harun Projesi” ne oldu, “Ne zaman başlayacak” gibi vatandaşların yoğun sorularına muhatap oluyorduk.

 

Sorular cevabını buldu.

 

Konya Büyükşehir ve Seydişehir Belediyesinin birlikte hayata geçireceği Seyit Harun Veli Camii ve çevresi Kentsel Tasarım Projesi için en somut adım atıldı, mülkiyeti Belediyeye ait olan işyerlerinin yıkımına başlandı.

 

ÜÇ BÜYÜK PROJE

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, adaylığı süresince sık sık üç büyük projeden söz etti.

 

Eski Garaj, Kuğulu Vadisi ve Seyit Harun Veli Camii ve çevresi Kentsel Tasarım Projesi.

 

Projelerin üçü de başlatıldı.

 

Seyit Harun Veli Camii ve çevresi Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kamulaştırma çalışmalarının, yüzde 50’si tamamlandı.

 

Kamulaştırma çalışmaları devam ederken, mülkiyeti Belediyeye ait olan dükkân ve işyerlerinin de yıkım çalışmalarının başlaması ile dev projede fiziki anlamda da start verilmiş oldu.

 

Edindiğim bilgiye göre belli bir noktaya geldikten sonra diğer alanlardaki yıkım ve temizleme çalışmaları bu yaz ve sonbahar döneminde tamamlanması hedefleniyor.

 

ALAADDİN TEPESİ OLACAK

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Seyit Harun Veli Cami, Çarşı meydanı ve çevresi Kentsel Tasarım Projesi” için “Seydişehir'e özel bir proje”

 

“Seyit Harun Camiinin çevresini üç etaplık bir proje ile yapacağız. İlk etabın maliyeti 13 milyon liradır. Kısa sürede çalışmalara başlayacağız ve burası ALAADDİN TEPESİ gibi bir cazibe merkezi olacak” demişti.

 

Bu ifadelerin ardından Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı ekipleri Seydişehir’e gelerek kamulaştırma alanı çevresinde bulunan hak sahipleriyle sözleşmeleri yapmaya başladılar.

 

Görüşmeler sürecinde gerek vatandaşlar ve gerekse belediye yetkilileri bir iki küçük pürüz hariç gayet uyumlu ve karşılıklı anlayış içinde çalışmalarına devam ettiğini gözlemledim.

 

ŞEHRİN ÖZEL PROJESİ

 

Yaklaşık 80 bin metrekarelik alanda hazırlanan kentsel tasarım projesi ile ilçenin geleneksel ticaret bölgesinde yeşil, sosyo-ekonomik ve kültürel alanlar oluşturulacak.

 

Böylece ilçenin yoğun yapılaşmış bölgesinde önemli bir soruna neşter vurulmuş olacak.

 

Çarşı Meydanı ile Seyit Harun Cami ve çevresi yeniden düzenlenecek. Şehrin merkezinde ekonomik ve sosyal hayat canlanacak.

 

Seydişehir’e yakışan ve marka değerini artıracak, rahat ve geniş alanlara sahip, çağdaş bir yaşam alanı oluşturulacak.

 

Dev projenin gerçekleşmesinde emeği büyük olan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR