Hasan Durucan

Hasan Durucan

DİCLE ASLAN KALBİMİZDESİN

DİCLE ASLAN KALBİMİZDESİN

Kim bilir ne hayalleri vardı? Okulunu bitirip belki de öğretmen olacaktı. Rakip ağları havalandıracak, rüyalarını süsleyen milli formayı sırtına geçirip doğup büyüdüğü, yaşadığı şehrin kahramanı ülkenin gurur kaynağı olacaktı.

Vakti zamanı geldiğini düşündüğünde allı duvaklı gelin olup çocuklarını vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirmek için canına can takacaktı ama olmadı. Kimden mi bahsediyorum. Aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden Dicle Aslan'ı anlatıyorum. Dicle, Ağrı'da doğmuş, eğitim ve öğrenimin yanı sıra Ağrı Birlik Spor Bayan Futbol Takımı'nın formasını terletiyordu. Küçük yaşlardan bu günlere kadar gelen spora ilgisini futbol ile taçlandırmış, zaman zaman takımının aldığı galibiyetlerle yüzleri gülmüş bazen de yediği gollere üzülüp ağlamışlar.

Bayan şort giyip futbol mu oynarmış, kadının yeri evidir gibi düşüncelerden sıyrılıp Ağrı'yı en iyi şekilde temsil etmek için kolları sıvamışlar, ve başarılı da olmuşlar. Çünkü üçüncü lig serüvenleri şampiyonlukla neticelenince kendilerine ikinci ligde yer bulmuşlar. Rakiplerini sahalarında ağırlarken Doğu'nun soğuk yüzünde türlü zorluklar içerisinde deplasman yapmışlar. Bu sene evdeki hesaplar çarşıya uymayınca geçen sezona oranla iyi maçlar çıkaramamışlar. Hal böyle olunca ikinci ligde tutunabilmek adına play out mücadeleleri kapsamında temsilcimiz Konya İdmanyurdu ile eşleştiler. Bu eşleşmenin bir hafta sonrasında belirlenen tarafsız il bazında Malatya Yenice Stadı'nda pazar günü Ağır Birlik Spor ile puan yarışı için temsilcimizi cuma gecesi 14 kızımız ve üç yöneticimizle Konya'dan yolcu ettik. Bazı mevkilerde kış şartlarının çetin olduğu yolculuk yorucu bir şekilde Konya kafilesinin Malatya'ya varmasıyla son buluyordu. Konaklama işlemlerinin ardından kahvaltı ve istirahat derken ter idmanımızı yapıp ertesi gün oynayacağımız müsabakaya cumartesi günü kendimizi hazırlıyorduk. İşte biz tüm bu hazırlıkları yaparken gelen bir telefonla kahrolduk. Ağrı'dan yola çıkan rakibimiz Patnos yakınlarında trafik kazası geçirmiş ve biri ağır olmak üzere aracın içindeki herkesin yaralı olduğunu duyduk. İlk şoku atlatıp kızlarımızın gözyaşı dindikten sonra dua ederken maalesef ağır yaralı kardeşimiz kaldırıldığı hastanenin yoğun bakımında ebediyete intikal ettiği haberini alınca hepten yıkıldık. Bu saatten sonra neyin önemi olabilirdi. Çiçeği burnunda gencecik bir kardeşimiz hayata gözlerini yumarken birçok kardeşimizde acı sızı içinde kıvranıyordu.

Şimdi hangi kelime bu ailenin acısını hafifletir siz biliyor musunuz? Ölüm hâk ve faniyiz. Yüce Allah'tan geldik yine Allah'a döneceğiz. Bu kardeşimizin de sebebi kaza oldu. Rabbim huzurunda güzel karşılasın. Konya İdmanyurdu Bayan Futbol Takımı'nın yöneticisi olarak şahsım adına, kızlarımız ve yönetimimiz adına Ağrı Birlik Spor'a başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum. Merhume Dicle Aslan'a rahmet, kederli ailesi ve sevenlerine sabırlar, yaralılara da acil şifalar temennisinde bulunuyorum. Ağrı, çok büyük geçmiş olsun.

didem-aslan.jpeg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR