Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Korona Gerçeği Gün Yüzüne Çıkıyor

Korona Gerçeği Gün Yüzüne Çıkıyor

Koronavirüs hayatımız kadar gerçek. Birçok sevdiğimizin bu dünyadan göçmesine sebep oldu.

Dünyanın neredeyse bütün devletleri panik halinde bu virüs ile mücadele için çalışma başlattı. 1 yıldır gündemimizde olan koronavirüs Çin topraklarında çıkmasına rağmen oradaki birkaç eyalet dışında Çin’i etkilemedi. Wuhan eyaleti hastalık ile boğuşurken Pekin’de ortalık güllük gülistanlıktı.

Kasım 2019’da ortaya çıkan hastalık için bugünlerde %94,5 başarılı aşı geliştirdiğini açıklayan Moderna şirketinin Ağustos 2019’da bu aşının tescili için başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

ABD Başkanı Obama’nın kendi döneminde yaptığı bir konuşmada İspanyol gribine benzer bir hastalığın 5-10 yıl içinde ortaya çıkacağını söylediği konuşması geçtiğimiz günlerde çokça paylaşıldı.

Çin’de farklı semptomlarla çıkan hastalık nasıl olduysa milyarlarca insanı etkilemedi!

Kritik soru ‘nasıl olduysa’ aslında! Zira virüsü üretip ortama salanlar aşısını çoktan belli merkezlerde test etmişti.

Bugün koronavirüsü Sağlık Bakanımız bile mevsimsel grip görmeye başladı.

Salgının ilk günlerinden itibaren bunun yazılmış bir senaryoya benzediğiyle ilgili şeyler yazdım. Özellikle 10 yıl önce çekilmiş benzer filmlerden bahsettim. Farklı şekillendirmeler için dünya bazında yapılan bir operasyon olduğunu zikrettim.

Şimdi aşılar ortaya çıkıyor. Özellikle bizim gibi ülkeler aşı çalışmalarında başarı açıklamaya başladıkça bu işin kaymağını yemek isteyen büyük şirketler art arda güvenilir aşılar bulduklarını açıklamaya başladılar.

Tesadüf olacak ki her şirkette salgının başından beri açıklamalar yapan isimlerin payı var.

Selçuk Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in şu tweetine ne dersiniz?

‘Aşılar çok önceden hazır durumdaydı. Aşıyı piyasaya sürmek için devletlerin hazinelerini koşarak aşı üreticilerine ödemeye hazır hale gelmelerini beklediler. Hastalanan insanlar, ölen insanlar, sokaklarda cesetler. Hepsi güçlü bir algı operasyonunun parçalarıdır.’

Bu minvalde birçok sağlıkçının açıklamaları var.

Maalesef bu virüsün tıpçılar tarafından bilinen bir tedavisi tam olarak yok. Ağır sıtma ilaçları uygulaması var. Birçok kronik hastalıklı bünye için zaten bu ölüm anlamı taşıyor. Bu sağlıkçıların suçu değil. Kendilerine ne çeşit bir tedavi yöntemi tavsiye edildiyse onu uyguluyorlar.

Korona yaşlılarımızı öldürmek ve ticari hırslarla üretilmiş bir hastalık ise; elbet bu amaçla dünyayı zehirleyenlerin belalarını bulmaları yakındır. Kendilerini Allah’ın yerine koyanların sonunu Kur’an-ı Kerim’de defalarca okumadık mı? Firavun’u unuttuk mu?

 

OSMAN CAN AMCAMIZI DA KAYBETTİK

Kaç gündür yazmaya niyet ediyorum ama elim varmıyor. Konya’nın hayırseverlerinden Milli Görüş camiasının önde gelen ismi, önceki dönem Karatay ve Büyükşehir Belediyeleri Meclis üyesi Osman Can Amcamızı korona belasından kaybettik.

Osman Amca hayata hep pozitif bakan çevresindekileri öğütleyen çok sevdiğimiz bir insandı. Gazete sayfalarımızda fotoğraflarını yayınlardık. Ardından bolca hayırla anıldığına şahit olduk. Allah rahmet eylesin.

Ecel geldi mi sebebi elbet bir şekilde tecelli edecek. Lakin geride kalanlar için durum çok zor. Sevenleri gerçekten acılarını çok derinden hissediyorlar. Rabbim geride kalanlarına sabır versin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR