Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

Önce Torku sonra Korku filmi

Önce Torku sonra Korku filmi

Arena’da futbol için her şeyin çok güzel olduğu bir akşamdı. Hava güzel zemin daha da güzel, en güzeli ise taraftar… Herkesin Pazar günü bile bulamadığı seyirci desteğini Cuma akşamı arkasına alarak çıkan Torku Konyaspor maça da iyi başladı. Özellikle sağ kanattan etkili olan yeşil-beyazlılar, daha 4. dakikada Hasan Kabze ile gole yaklaştı. Ardından 9’da Djalma, 16’da Torje’nin yakaladığı fırsatlar vardı. Ama 4 haftadır gelmeyen galibiyet, puan cetvelindeki konum sanki oyuncuların elini ayağını birbirine doluyordu.

Ardından futbol sahalarında benzerini çok az gördüğümüz bir olay yaşandı. Kasımpaşa’nın mimli oyuncusu Donk, kariyerine, klasına yakışmayacak bir şekilde centilmenliğe aykırı bir gol attı. “Ne oluyor?” derken devreye Şota girdi ve takımına “kaleyi boşaltın, hamle yapmayın” talimatı verdi.  Nitekim Hasan Kabze de centilmenlik golüyle skoru yeniden eşitledi. Bu dakikaya kadar Kasımpaşa’nın pozisyonu dahi yoktu.  Devre sonuna kadar da bir kez ceza alanına girebildiler.

Konyaspor ise istekli, hamleli, golü düşünen bir anlayışla ilk devrede maçı ne kadar istediğini gösterdi. Her ne kadar ilginç goller izlesek de 2-1’lik skor ilk devrenin hakkıydı.  

İkinci yarının Konyaspor öyle goller kaçırdı ki! Ahlar vahlar içindeydi. Hele ki Torje’nin kaçırdığı?

55’ten sonra ise maç adeta Konyaspor için bitti. Orta sahayı bile geçmeyen temsilcimiz “Çanakkale Geçilmez”in Konya versiyonunu izletti. 55 dakika sahada “Torku” filmi vardı. Uzatmalarla birlikte son 40 dakikada ise tam bir “Korku” filmi izledik.

Günün özeti; Konyaspor, bu maçta futbol adına çok da öne çıkan bir performansa imza atmadı. Ama sahaya kazanmak için çıkmıştı ve bunu gösterdi. Daha önceki maçlarda hep iyi futbol edebiyatları ile avutulup, avunuyorduk. Bu kez Kasımpaşa oynadı, biz kazandık.

 Zaten bu saatten sonra da bize “Hatice değil netice” lazım. Çok önemli bir galibiyet oldu. İnşallah haftaya da Hasan Kabze ve Torje’siz çıkacağımız maçta Karabük’ten puan alırız da o zaman bu galibiyet kaymaklı ekmek kadayıfı gibi olur.

Maçın adamı ise tartışmasız Mehmet Güven’di. Kaptığı topları sayamadım bile. Haftalardır eleştiriliyordu. Bu kez formanın hakkını verdi. Mehmet Uslu çalışkan, Torje kırmızı kart görene kadar etkiliydi. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Altay Arşivi
SON YAZILAR