Uğur Özteke

Uğur Özteke

REİS’İN "BOZKURT"UNU YORUMLAR MISINIZ?

REİS’İN "BOZKURT"UNU YORUMLAR MISINIZ?

Evet, her zaman her yerde gururla ifade ve iddia ettiğim bir şey vardır Türkiye’de 365 gün yazı yazmaya çalışan tek yerel gazeteciyim. Hiçbir zaman da Allah’ın izni ile bu çizgimden ve bu yolumdan sapmayacağım. Ama bugün eğer izin verirseniz Sayın Cumhurbaşkanımızın Mersin mitingindeki “Bozkurt işareti” ile ilgili iki satır yazmak istiyorum.

Ne kadar yerel olursak olalım bu işaret şehir merkezinde, şehri yöneten yöneticilerden siyasilere manevi isimlerden, derin kanallara kadar ineceği için bir yerde biz bu Bozkurt işaretinin yerel durumuna da göz atmak zorundayız.

İzninizle cumartesi kaldığımız yerden devam edelim.

Cumartesi günü “SİZ HASAN ANGI’YA GICIK MISINIZ?” başlığı ile AK Parti Konya İl Teşkilatının internet sitesinde aradan bir hafta geçmesine rağmen hâlâ yönetim kurulu listesinin olmamasını bir okurumuzun bizi uyarması ile ele almıştık.

Allah tüm okurlarımızdan razı olsun. Sevseler de sevmeseler de yazdıklarımıza katılsalar da katılmasalar da Allah hepinizden razı olsun. Ama zaman zaman bazı okurlarımızın yorumlarına açıklık getirmek istiyorum. Herkesin görüşüne saygılıyız ama bazı şeylerinde yanlış anlaşılmasına neden olmamalıyız.

Mesela okurumuz AHMET AY bu yazımıza şöyle bir yorum yapmış “Yav arkadaş bir yazı yazıyorsunuz azıcık da araştırma yapın lütfen hiç bir şey yapmanıza da gerek YOK arayınız partiyi yav liste niye YOK diye sorun? Verilen cevap da şu olacak. Hasan Başkan daha mazbatasını almadı alır almaz prosedür usul ve adap gereği koyulmadı alınca her şey hazır koyacağız diyorlar mantıklı da bir cevap. Olayın Fetö ile ne nasıl alakası var yazıyı satır satır okudum, onu da anlayamadım zaten”

…………….

Ahmet abim izninizle şunu söylemek isterim. Birincisi bu iş öyle mazbata prosedür işi değil. Niye olmadığını aşağıda birinci ağızdan göreceksiniz. İkincisi, bir vatandaşın uyarısı için hemen muhatabına arayıp ona göre yazacak olursak o zaman vatandaşa ya da okurumuza saygısızlık etmiş oluruz. Çünkü sizce hangi muhatap “yoğurdum ekşi” der. Biz vatandaşın dediğini dile getireceğiz yanlış ya da eksik varsa  muhatap açıklamasını yapacak ve biz d aynı yerde aynı sütunda onu da yazacağız.

Yani… Bu işin USUL ve ADAP ile bir alakası yok.

Üç, FETÖ ile alakasına gelince. Haaa bu iş o kadar ince ve iddialı bir durum ki AK Parti’nin içindeki isim artık ile vekile hatta hatta Cumhurbaşkanı danışmanlarına güvenemediği için raporu ve iddiasını sayın cumhurbaşkanımıza direkt ulaştırmaya çalışıyor.

Bakın bizde bu iddialı durumu ile ve Hasan Angı’ya ve AK Parti’ye zarar vermemek için üstü kapalı geçiştiriyoruz.

Bilmem anlatabildim mi?

Ahmet Ay abicim şimdi gelelim bu duruma Hasan Angı abimizden ve partiden gelen bilgi notlarına;

Hasan Angı’nın A takımından genç vizyonlu, akıllı, düzgün ve gelecek vadeden isim Fatih Özboyacı kardeşim 01.15’te şöyle yazıyordu;

“Abi, Es Selamû Aleyküm.

Bu saatte yazdığım için kusuruma bakma.

Yeni yönetim listesi, güncel fotoğrafları ve kısa özgeçmişleri ile birlikte hazır. Yürütme kurulunun belirlenmesini bekliyoruz. Liste halinde isimler, genel olarak medyamızda mevcut.

Tahminen pazartesi gecesi yürütme kurulu belli olacak ve biz de salı günü itibariyle yayınlamaya başlayacağız.

Saygılarımla…”

…………..

Teşekkürler Allah razı olsun kardeşim.

Hasan Angı abimiz Sayın İl Başkanı ise saat 23.26’da şöyle diyordu;

“Uğur abi, henüz başkan yardımcılarımı belirlemediğim için sitemizde yayınlanmadı. Hayırlı geceler, selamlar…”

…………

Ve Aleyküm Selam abicim hassasiyetiniz için teşekkürler, saygılar sunarız.

…………………….

Ahmet Ay abim ve değerli okurlarımız bilmem anlatabildim mi?    

KULE SİTE YÖNETİCİLERİ NE YAPSIN?

İttifak Holding bünyesinde yıllardır en iyi hizmeti vermeye çalışan ve kendisini sürekli geliştiren Kule Site yönetimine önce teşekkür etmek istiyorum. Bu AVM ve AVM’nin parkı için görevliler inanılmaz hassaslar. Bu otoparkta özellikle engelli vatandaşlarımız için sarı çizgilerle boyanmış işaret levhaları ile dikkat çeken alanlar var. Cumartesi günü üçüncü kez ve arka arkaya iki benzer olaya şahit olunca dayanamadım bu satırları yazıyorum. Bu engelliler için ayrılan yerlere erkeği de kadını da modelli aracı olanda garip otomobili olanda geliyor park ediyor. Direksiyondan iniyorlar. Ve ellerini sallaya sallaya çekip gidiyorlar. Yahu sizler hiç mi Allah’tan korkmazsınız? Buranın değerli yöneticileri sizin gibi utanmaz insanlar içinde görevli mi koyacaklar? Oralara park edenleri tek tek “sizin nereniz engelli?” diye sorgu suale mi çekecekler?

Lütfen biraz saygı. Biraz insandan utanın biraz Allah’tan korkun. Bakın bu da bir kul hakkıdır. İlle para mı çalmanız lazım?

MEHMET BAYKAN BÜYÜK SİYASETÇİ

Hafta sonu koşturmacası içerisinde bizim TSYD Konya’nın da olağan Genel Kurulu vardı. Mevcut Başkan Recep Çınar tek liste ile seçime katılan tüm delegelerin oyu ile yeni üç yıl için bir kez daha Başkan seçildi. Recep kardeşimize yeni dönem içinde başarılarının büyüyerek devam etmesini diliyorum. Genel Kurula Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan Bey de katıldı. Mehmet abimizin salona girişinden konuşmalarına kadar her cümlesinde her adımında siyasetini ve politikasını nasıl geliştirdiğini ve en üst düzeye çektiğini izliyordum.   

Bizim Genel Kurula katılan onca insan arasında salona giren ve salondaki görevlilere kadar herkesin tek tek elini sıkan tek isim Sayın Mehmet Baykan’dı. Salon dışında içinde bulunan meslektaşlarının elini dahi sıkmayan, o tenezzülde bulunmayan spor yazarlarımız dahi vardı. Ama Sayın Baykan kapıdan son sıraya kadar salonu turlayıp herkesin elini sıkarken “Helal olsun büyük adamsın” diyordum.

Sonra sıra konuşma sırası Sayın Genel Müdüre geldi. Bizim Genel Kurul o kadar süratli ve çabuk bitmişti ki. Divan Başkanı Remzi Ay abimiz bir ara “Bu Genel Kurul gördüğüm ve yönettiğim en kısa en süratli genel kurul oldu” demişti. Mehmet abimiz kürsüde bir konuştu, bir konuştu ki vallahi Genel Kurul süresinden uzun konuştu.

Ama hem siyaset yaptı hem de salondaki büyüklerimizin tek tek gönüllerini aldı. İş yaş pasta kesme faslına gelince Recep’e görünmeden salondan kaçtım çünkü başka bir yerde randevum vardı. Ama emektar Ahmet Sarı abi ile araca bindiğimiz zaman ikimizde bu konuda hemfikir idik.

REİS’İN BOZKURT’U

Cumartesi günü biz direksiyon başında oradan oraya koştururken bir ara telefonumuza farklı kesimlerden bu fotoğraf düşmeye başlamıştı

foto-1-423.jpg

Akşama kadar bunun bir fotomontaj olduğunu sandım. Çünkü bu fotoğrafı gönderenler farklı farklı yorumlar yapıyorlardı. Koşturmacamızdan üzerinde fazla durmadım.

Cumartesi gece eve geç girdik.

Pazar sabahı erkenden çıktık.

Yani haberleri bile adam gibi izlemiyordum. Gelişmeleri ancak sosyal medyadan takip edebiliyordum. Bunlarında yarısına inanmak dahi zordu.

Derken öğle saatlerinde gazeteye geldim ve bu merak ettiğim fotoğraf karesinin videolarını bile izleyince filmi epey bir geriye sardım    

………………

Rahmetli Erbakan Hoca yıl 1987’de siyaset yasağının da kalkmasının ardından Refah Partisi’ni Meclis’e taşıyabilmek için bir formül bulmuştu. 1991’de o dönemin Milliyetçi Çalışma Partisi olan MÇP’nin Genel Başkanı rahmetli Alparslan Türkeş ve Islahatçı Demokrasi Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali ile ittifak yapmıştı ve Türk siyasetinde bir ilk olan “KUTSAL İTTİFAK” hedefine ulaşmıştı.

Yüzde 10’luk seçim barajı, “kutsal ittifak” ile delindi ve Erbakan Hoca, Meclis’e girmeyi başarmıştı.

O günlerde Erbakan Hoca kendisini izleyen on binlere hitap ederken Başbuğ Türkeş için oy istiyor, aynı şekilde kendisini dinleyen ve yerinde duramayan on binlerce ülkücüye hitap eden Türkeş’te Erbakan’a oy istiyordu.

Yine bir yanda Milli Görüş ruhu ile doğup tekbir getiren yeşil sancaklar açan on binlerce Milli Görüşçü “Mücahit Türkeş” diye alanları inletirken, diğer yanda on binlerce ülkücü erkek ve kız ise “Başbuğ Erbakan” diye yürekten haykırıyordu.

80 öncesinin lise öğrencisi 80 ihtilalında üniversite öğrencisi ve gazetecisi olan ben tek kelime salaklaşıyordum. O günlerde sokakta “komünist” bulamayınca birbirleri ile kavga eden, birbirlerine sıkan, hiçbir şey yapamazlar ise birbirlerinin duvar yazılarını boyası kuramadan silen iki siyasi grup bu kez kankana olmuş Türkiye’yi titretiyorlardı.

Bu yenilir yutulur bir şey olmadığı gibi o günkü kuş beynimizle “akıl tutulması” yaşıyorduk.

…………

Yıl 2018 Milenyum çağı mı diyorlar?

Milli Görüşün Dünya Lideri Sayın Cumhurbaşkanımız bu kez Bozkurt işareti yapıyor ve on binler yine zıplıyordu.

………….

Bu bölümde yerelleşiyoruz.

2019 için AK Parti- MHP ittifakına hiç şaşırmamıştım. Bu çok doğal ve normal bir süreç.

Haaa hani bizim bir iddiamız vardı. Neydi o?

Konya siyaseten Türkiye’den çok farklıdır. Ankara, İstanbul mesela bu son ittifakı kabul eder Konya en sonra kabul eder. Hatta edermiş gibi yapıp, susar.

Bugünlerde yine aynısı oluyordu.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir dünya lideri.

Sayın Devlet Bahçeli, dünyanın en iyi satranç ustası.

Biz bunu söyledik bunu iddia ettik.

Ama bu siyaset Cumhurbaşkanımıza Bozkurt işaretini de yaptırdı ya...

…………

Ne olur beni salıverin ben emekli olayım köşemde oturayım tavuk, horoz besleyip köpeklerime bakayım. Canım sıkıldı mı da sık sık Sille Mezarlığına gidip kendi yerime bakayım.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Küçük insanlar dengini, büyük insanlar kendini arar.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kaldırımların boş ve münasip olduğu cadde ve sokaklarda da yolda yürüme alışkanlığımızdan vaz geçtiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR