İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Sıradaki gelsin…

Sıradaki gelsin…

Kim ne derse desin Konyaspor kulübü gerçekten iyi yönetiliyor. Başkanın önceki gün açıklamalarından da anladığımız kadarı ile yönetime geldiklerinde Konyaspor’un ne kadar borcu olduğunu hemen hemen her kez bilmekteydi. Önceki yönetimden gelen borçlar bir Anadolu kulübü için gerçekten azımsanmayacak kadar yüklü. Yönetime gelir gelmez bu borcun neredeyse yarısını ödediklerini belirtiyorlar. Bizim gibi futbolla yatan ve kalkan her kesimin yönetim olarak ne kadar büyük işler yaptıklarını unutamayız. Önceki sezonlarda hatırlayacaksınız hem borç hem de ligde alınan kötü sonuçlar taraftarı büyük yıkıma uğratmıştı. Bir de üstüne borç yükünden dolayı uğraşmalar gerçekten zor günlerdi. Şimdi görüyoruz diğer Anadolu takımlarının durumlarını. Borç batağından kaybolup giden kulüpler amatöre kadar dibe batmış durumdalar.

Transfer sezonunun artık sonuna gelmiş durumdayız. İllaki yapılan transferler geniş kadro için önemlidir. Lakin takımın içindeki mevcut durumu bozmamak içinde yapılan her transfer ona göre yapılmalıdır. Altay maçında sakat ve cezalı durumda olan oyuncuların yerlerine oynatacak oyuncu bulmakta zorlanmıştık. Hatta o beğenmediğimiz haftalardır kötü dediğimiz Skubic ve Rahmanovic’in takım için ne kadar önemli oyuncular olduğunu o maçta da anlamış olduk.

Milli aradan sonra evimizde oynadığımız Giresun spor maçında gerçekten bizim gibi ayağa top oynayan takımlar için sahanın iyi olması lazım. Uzun yıllardır görmediğimiz bir kış geçiriyoruz. Bu sebepten dolayı da ister istemez yeşil sahalarda bu kış şartlarından etkileniyor. Sahanın kötü olması bizim için kötü bir handikaptı. Ama Yeşil beyazlılar maçın başından sonuna kadar sahanın tek hakimiydi. Sadece üçüncü bölge olan Giresun sporun ceza sahası içine o topu getirip kalenin içine atamamaktı. Bir türlü bunda başarılı olamadık. Ahmed Hassan’ıda bir türlü topla buluşturamayınca golde ister istemez geç geldi. Neyse ki hocanın maçın ikinci yarısında Bytqi ve Mpoku’nun oyuna girmesiyle daha ofansif bir Konyaspor göze çarpmaya başladı. Bytqi’nin oyuna girer girmez golünü de atması ayrı bir güzellikti.

Konyaspor artık daha emin adımlarla yoluna devam ediyor. Artık önümüzde zorlu bir Trabzon maçı olacak. Deplasmanda alınacak galibiyet ya da beraberlikte daha umutla yolumuza bakacağız. Bu arada yenilgide olabilir. Zaten futbol oyunu bu üç kuraldan ibaret değil midir? Bunu da hep beraber yaşayıp göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR