Murat Baydar

Murat Baydar

Şota Arveladze ve Ligden düşme puan barajı

Şota Arveladze ve Ligden düşme puan barajı

Torku Konyasporumuz, Spor Toto Süper Ligin 24. haftasında Konya’da Kasımpaşa’yı2-1 mağlup ederek puanını 28 yaptı ve ligde 12.sıradaki yerini korudu. Sondan üçüncü sırada bulunan Erciyesspor ile de puan farkını 8 e çıkartıp, bir nebze olsa da rahat bir nefes aldı, ancak takımın iki kilit oyuncusu Hasan Kabze ve Gabriel Torje’nin cezalı duruma düşmeleri 3 puan zevkini bize tam manasıyla tattırtmadı. Maça gelecek olursam Konyasporumuz 3 yabancı oyuncu ile oyuna başlarken Kasımpaşa 5 yabancı ile başlıyor ayrıca İsveç Milli Takım kalecisi Jan Andreas İsaksson’u bile 5 yabancı oyuncu sahada yer alsın diye yedekte bekletiyordu. Maça Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze’nin yaptığı FAİR PLAY’lik davranışı damgayı vurdu. 20. dakikaya girilirken Ryan Babel’in sakatlanmasıyla Konyasporlu futbolcular topu bırakmış Ryan Babel’in yanına giderlerken, Donk topla yürümüş ve gelişi güzel vurarak kalecimiz Kaya Tarakçı’nın da kalesinden çok uzakta Ryan Babel’in sakatlık pozisyonuna bakmasını fırsat bilerek gol atıvermişti. Tabiî ki tüm takım buna itiraz etmiştik ama sahalarda ben kendim toplam 51 yıldır maç izlerim ilk defa gördüğüm bir olay gerçekleşti ve Şota Hoca bırakın topu önüne geçmeyin, kaleyi boşaltın KONYASPOR BERABERLİK GOLÜNÜ ATSIN talimatını takımına vermiş ve Kasımpaşalı oyuncular da çekilince Hasan Kabze 21.dakika da kendisinin de ifade ettiği gibi hayatının en kolay golünü Kasımpaşa filelerine gönderiyor durum 1-1 oluyordu. Şota Hoca ve Kasımpaşalı oyunculara bu örnek davranışlarından dolayı biz de Konyalı sporseverler olarak sonsuz teşekkürü bir borç biliyoruz. 40. dakikada Gabriel Torje topu takip etmiş ceza sahasında düşünce penaltı kazanmıştık, Hasan Salih Kabze de durumu 2-1 yapıp ilk yarının bu şekilde bitmesini sağlıyordu. 2.yarıya da iyi başlıyorduk ancak Hasan Kabze’nin adalesinde sertlik olması dolayısıyla, Ömer Ali Şahiner’in de  hafif sakatlanması ve önümüzdeki Karabükspor maçı düşünülerek oyundan alınmalarından sonra geriye çekilen takımımız, Çanakkale geçilmez hattı oluşturarak gol yemiyordu ve maçı 2-1 galip kapatıp 28 puanla 12.sıradaki yerimiz de kalıyorduk. Bu yazıyı kaleme alırken henüz Gaziantepspor-Trabzonspor maçı oynanmamıştı o maçı Trabzonspor’un kazanması halinde Konyasporumuz averajla 11.sıraya yükselecekti. Ancak 3.dakikada Hasan Salih Kabze’nin 4.sarı kartı görüp cezalı duruma düşmesi ve 88.dakika da Gabriel Torje’nin topu vurulmayacak yerde hakem Mete Kalkavan’ın gözü önünde auta atması yüzünden çift sarı karttan kırmızı kart görmesi yüzünden ağzımızın tadı kaçıyordu.

Kasımpaşa maçında topla oynama oranları % 33 e % 67 Kasımpaşa lehineydi. Toplam şut 15-14 Konyasporumuzun yine isabetli kaleyi tutan şutta 6 ya 3 Konyasporumuzun lehineydi. Yalnız son maçlarda dikkatimi çeken bir şey var başarılı pas yüzdemiz hep rakiplerimiz de oluyor. Başarılı pas 155’e 398 Kasımpaşaspor lehineydi. Başarılı pas yüzdesi de yine % 67’e % 83 Kasımpaşa’nın üstünlüğündeydi. Kornerlerde de 4’e 6 Kasımpaşa üstündü. Şimdi diğer konuya dönecek olursam PUAN BARAJI Akhisar Belediyespor’un Karabükspor’u 5-1, Konyasporumuzun Kasımpaşayı 2-1, Çaykur Rizespor’un Sivasspor’u 2-1,  Eskişehirspor’un da Mersin İdmanyurdu’nu 2-0 mağlup etmeleriyle yükselmiş ve 15. Sivasspor ile 16. Erciyesspor arasında 4 puanlık fark oluşmuştur. Konyasporumuzun da sondan 3.üncü Erciyesspor arasında 8 puanlık fark meydana gelmiş, ancak ikili averajda Konyasporumuz hem 15.sıradaki Sivasspor’a ve 16.durumdaki Erciyesspor’a yenilmiştir bu da takımımızı  daha dikkatli  olması gereğini ortaya koymaktadır.

Çok değil bundan 6 yıl evvel 2008-2009 sezonunda Konyasporumuz Süper ligde 26.hafta da bitime 8 hafta kala 30 puanla 12.sırada haftayı kapatmıştı ve o sezon son 8 maçta sadece 8 puan alıp 38 puanla ve üçlü averajımızın kötü olmasıyla ligden düşmüştük. Denizlispor ve Gençlerbirliği ligde kalmışlardı, takımımız bu ligde kalacaksa 40 puanı kesinlikle yapmalıdır. O sezon Fenerbahçe bizim rakiplerimiz olan tüm takımlara yenilmiş bizi ise hiçbir iddiası olmamasına rağmen 33.hafta da 4-2 mağlup etmişti bir beraberlik olsa takımımız ligde kalıyordu. 34.ve son haftada ise maçlar 3 Mayıs 2009 Cumartesi saat 20:00 de aynı anda başlıyor takımımız Konya’da Ankaraspor’u 3-0 yenerken, Kayserispor büyük bir dostluk gösteriyor ve Gençlerbirliği’ni hem de Ankara’da 4-0 yeniyor ve Konyasporumuza ligde kalma yolunu açıyordu, ancak hiç aklımıza gelmeyen bir şey oluyor ve Antalyaspor berabere kalsa Konyasporumuz 4’lü averaja göre ligde kalacağı maçta Ankaragücü’nü 1-0 yeniyordu ve Gençlerbirliğini kurtarıyordu. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’ın Antalyaspor-Ankaragücü maçı bitmek bilmedi sözü hiç kulaklarımdan gitmemektedir. Sonuçta 40 puanı alacaksın, hiçbir takımdan şefaat beklemeyeceksin kendi işini kendin göreceksin. Futbolda babana bile güvenmeyeceksin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR