Uğur Özteke

Uğur Özteke

UĞUR BAŞKAN, “SEN ADAMIN KRALISIN”

UĞUR BAŞKAN, “SEN ADAMIN KRALISIN”

Dün epey bir uzun aranın ardından Uğur Başkan’ı görebildik. Doğrusunu söylemek gerekirse önce bizim yerel seçimler ardından İstanbul seçimleri, ardından Konya’yı toparlayabilme çabaları Allah sizi inandırsın biz de siz değerli okurlarımız gibi, Başkanı ancak sosyal medyadan takip edebiliyorduk.

Uğur Başkan’ın dünkü basın toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımızın Konya’ya gelişi ve gidişinin ardından müjdeler vereceğini salı günü yazmıştık. İşte dün sabah yani çarşamba sabahı başkan da bu müjdeleri, yani Cumhurbaşkanımızın cümlelerle ifade ettiği konuların detaylarını ve Konya’nın mesela metro projesinin maliyetinin Konya’nın kesesinden değil Ankara’dan nasıl karşılanacağını anlattı.

Biz buradan bu toplantının detaylarına girmeyeceğiz. Çünkü başta bizim gazete ve internet sitemiz olmak üzere herkes toplantıyı detaylarına kadar yazdı.

Biz toplantıya başka pencereden bakacağız.

Ancak buraya geçmeden dün bize ulaşan yine Büyükşehir ile ilgili bir başka konuya değinerek yazımıza başlayalım.

BÜYÜKŞEHİR’E 110 ŞOFÖR MÜ ALINDI?

Dün sabah siyasiler başta olmak üzere pek çok okurumuz bizi tek kelime ile yaylım ateşine tuttular. Meğer dün sabah Büyükşehir’in hiçbir sitesinde ilanı duyurusu yapılmadan Parti İl teşkilatı, vekil referanslı 110 şoför arkadaş alınmış. (Ya da alınma işlemi başlatılmış) Bu arkadaşlara mesaj atılarak dün sabah saat 08’de Karatay’da eski otobüs garında bulunmaları istenmiş. İmtihan için (!)…

Günümüzde ekmek artık aslanın ağzında filan değil taaaa midesinin bilmem neresinde olunca insanlar iş ekmek aş diye ölüp giderken böyle bir durum (İddialar mesajlar o yönde) insanlarımızı üzmüş. Gerçi bu konuda bizi direkt arayan ve ulaşan işsiz insanlarımıza şunu söyledik, “Yahu Allah aşkına madem bu işler AK Parti’den geçiyor siz de gidin iki fotoğrafla partiye üye oluverin. Ondan sonra da şoför olun arkadaş”…

Neyse dün sabah biz daha Uğur Başkan’ın yanına gitmeden güne böyle kötü istihbaratlar ile başlıyorduk.

AHMET BİLGİÇ VE EKİBİNİ KUTLUYORUM

Dün Uğur Başkan yine Konya’da bir ilke imza attı. Uğur Başkan’ın Selçukludan Büyükşehir’e taşıdığı ilk üç isimden birisi olan Büyükşehir’in Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bilgiç, başkanın basın toplantısını Cumhurbaşkanımızın Sözcüsü Sayın İbrahim Kalın’ın Külliye’deki basın toplantısı biçimde organize etmişti. Başkan ayakta konuşuyor ve soruları cevap verirken kendisini takip eden basın mensupları oturdukları koltuklarından başkanı takip ediyorlardı (Yalnız bu noktada Ahmet kardeşimizden bir ricamız olacak çünkü sandalyeler gerçekten çok rahatsız edici idi).

Bu vesile ile Uğur Başkan’a da yerel bir gazeteci olarak teşekkür etmek istiyorum.

Çünkü Sayın Bilgiç, Selçuklu Belediye Başkanlığı yapan Sayın İsmail Öksüzler abimiz döneminde mesleğine başlayan o günden bugüne haber yazan, fotoğraf çeken, kamera çekimleri yapan ve sürekli kendisini geliştirerek yenileyerek sadece Belediye Basın ve Kültür Müdürlüklerinde 19 yıl dirsek çürütmüş bir isim.

Bu tecrübesi ile de biz gazeteciler Ahmet Bilgiç ile işi ve sektörü yakından bildiği için çok daha rahat temas kurarak işimizi yapabiliyoruz. Uğur Başkan’ın bu konudaki doğru tam isabetli tercihi nedeni ile kendisine ilk kez bu fırsatı bularak teşekkür ediyorum. 

UĞUR BAŞKAN’IN DELİKANLILIĞI

Uğur Başkan’ın dünkü basın toplantısı ile ilgili detaylara girmeyeceğim dedim ama birkaç mevzu var ki yazmadan yapamayacağız.

Uğur Başkan inandığı ve doğru yaptığı işte son derece açık ve yüreklidir. Mesela dün meslektaşlarımızın ısrarla su ve ulaşım konusundaki sorularına o kadar net bir duruş gösterdi ki inanın bazı şeyleri bildiğim halde yine de duyduklarıma inanamıyordum.

İsterseniz olaya biraz daha yukarıdan tepelerden bakalım.

Bizleri yönetenler dün falanca isimler ya da rahmetliler ise bugün de bizi yöneten Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’dır.

Dünü bırakıp bugüne baktığımız zaman Reis için bugünün Konya’sı için en ideal isim Uğur İbrahim Altay’dır.

Dün için ise geride bıraktığımız 15 yıl için ise Konya için en iyi tek isim tartışılmasız Tahir Akyürek idi.

Son 15 yılda küçük de olsa bazı kesimlerden Tahir Başkan ise mırıltılar çıksa da Tahir Akyürek Konya için en iyi isimdi ve Reis de Tahir Bey’in arkasında durdu. 15 yılın sonunda 3. dönem dolduğu için Tahir Başkan’ın gideceğini bilen partili ya da partisiz isimler seslerini yükseltseler de Cumhurbaşkanı ne yaptı?

Tahir Bey’i aldı hem vekil yaptı hem de vekilliğin ötesinde komisyon üyesi yaparak taltif etti.  

Yani, yanisi şu; siz dün kızsanız da bağırsanız da, hatta kendinizi yaksanız da Ankara için ne ise o idi, bugün de kendinizi yırtsanız da Uğur Başkan en iyisidir. Ve tartışılmazdır.

Onun için dostlara derim ki enerjinizi bu yolda tüketmeyin. 

Haaa bu arada başkanlara kızanlar bize de sallıyorlar da vallahi boşa yazıyorsunuz. Sadece benden öfkenizi çıkartıyorsunuz.

Tahir Başkan’ı ya da yönetimi en çok eleştiren gazeteci de olsam Tahir Başkancı asla olmadım, Tahir Başkan’dan nasiplenmedim ve onun şahsına da laf söylemedim ve bugün de söyletmem.

Bugün Uğur Başkan ve dönemi var.

Evet Tahir Başkan’ı yine savunulması gereken yerde bildiklerim doğrultusunda savunurum.

Uğur Başkan’ın bugününe geldiğimiz zaman.

10 yıl Selçuklu’da yaptıklarının yanı sıra dik bir duruşu vardı.  Yani siyasetçi idi ama bir yerde de kendisine, mesleğine, tecrübesine ve diplomasına güvenerek zora geldiği anda “Alın atınızı ……… tımarınızı” diyebiliyordu.

……………

Uğur Başkan Büyükşehir’de vekaleten oturduğu dönemlerdi.

Ankara ve İstanbul AK Parti Belediye Başkan adayları , CHP’li rakipleri ile ucuz vaatler yarışında sudan ulaşıma indirim vaadinde idiler.

Uğur Başkan da her ay suya hiç aksatmadan zam yapıyordu.

Bir gün dayanamadım “Başkanım Ankara İstanbul suya indirim yaparken, siz rutin aylık zam yapıyorsunuz. Tepki görüyorsunuz. Bu iş büyük sorun olabilir” dedim.

Uğur Başkan hiç istifini bozmadı ve “Ankara, İstanbul popülist politika peşinde. Biz doğru bildiklerimizi yapmak zorundayız. Oy kaybedeceğimi bilsem de popülist siyaset yapmam” …

Ne yalan söyleyeyim Uğur Başkan’ın bu dik duruşuna hem şaşırmış hem de bozulmuştum.

Aha işte aradan 13-14 ay geçti.

Uğur Başkan 40-50 gazetecinin gözünün içine baka baka “indirim yok” dahası “zam var” dedi. Yine dedi ki “Bundan sonra öyle fiyat düzenlemesi filan değil. Zam!” dedi.

İş eğer para pul hesabı ise Uğur Başkan’ın yaptığı doğru mu?

Doğru.

Uğur Başkan’ın oy hesabı yapmadığı ortada mı?

Ortada.

Ankara Reis seçim öncesi Uğur Başkan’ı Konya’ya Konyalıya emanet etti mi?

Etti.

Konyalı emanete sahip çıktı mı?

Çıktı.

Reis pazar günü geldi Konyalıya teşekkür etti mi?

Etti.

Reis Uğur Başkan’ı aracına alıp yapması gerektiğini söyledi, Uğur Başkan yapacaklarını, yapabileceklerini söyledi ve tamam denildi mi?

Denildi.

Eeeeee bundan sonra kimse beş yıl kusura bakmayacak. Zam yapılacaksa Uğur Başkan yaptı ve yapacağını da beyan etti.

Yalnızzzzzzz Uğur Başkan bir şeyi daha dedi.

“Kışı geçirip bahar geldiği zaman borç morç bahane yok Konya uçacak” dedi.

Eeeee biz de dün bunu yazmadık mı?

Helal olsun başkanım sana. Reis Konya’yı çözdü ve en iyisini buldu. Gerisi laf ve dedikodudan ibarettir.

 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanlar nerede kuvvet görürlerse hak orada sanırlar. Oysa hak ve güç pek az birleşir

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ? 

Asansörde diğer insanları rahatsız edecek şekilde rahat (!) hareket etmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
35 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR