Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Umudumuz Davutoğlu

Umudumuz Davutoğlu

Konya kalender şehirdir… Başkent Ankara’nın yanı başında yapılan hizmetlere şükretmekle yetinerek bugünlerine gelmiştir. Şükretmekle yetiniyoruz dedik mevzuyu açalım biraz. Biz istemeyiz, geçtik büyük illeri bazı illerin ilçelerinin yaptığı kulisleri bile yapmayız Ankara’da. Belediyelerimizde çalışkandır ha… Projeleri hazırlarlar bütçelerini zorlarlar ellerinden geleni yapar çalışırlar. Tabi hizmet demek bütçe demek, Konyalı bazı projelerin uzun süren inşaatlarıyla bazılarının sadece reklamlarıyla yetinir. Bazı projeler lafta kalır bazısı da görkemli şekilde bitirilir çokta güzel olur. Ama o görkemli projenin başka illerdeki benzerlerini belediyelerin yapmadığını projelerin TOKİ tarafından yaptırıldığını öğreniriz… Lakin bunu da iyiye yorarız biz, Belediyelerimiz güçlüdür kendi şehrimize dev projeleri bile kendimiz yapabilecek kadar gönlümüzde zengindir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Genel Başkan ve Başbakan olarak Sayın Ahmet Davutoğlu nu açıkladığından beri Konya pek bir neşeli! Bazı projelerin hızlandığının haberlerini alıyoruz birçok yeni projenin de hayata geçirileceği kesin, herkes emin olsun ki (maalesef) bu Konya’nın vizyonu değil Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun vizyonudur. Konya’ya kalsa beklemekten, hizmet gelirse benimdir gelmezse hiç benim olmamıştır anlayışından vazgeçmezdi. Sebat eder elindekiyle yetinmesi bilirdi.

Evet, Konya eline geçen bu fırsatı iyi değerlendirmeli. Senelerdir kendini hapsettiği tuhaf kalıptan çıkmalı. Nasıl mı olmalı? Taşkent’ten, Başkent’e yolladığı HOCA’sına sahip çıkmalı Sayın Başbakanımızı iyi analiz etmeli, onun ufkuna vakıf olmalı, onun savaştıklarıyla savaşmalı onun sahip çıktıklarına en az onun kadar sahip çıkmalı… Paralelle mücadelede sessiz kalmamalı mesela, Çözüm süreciyle ilgili en çok Konya ses çıkarmalı… Olur mu dersiniz? Neden olmasın?

Ey Konya Sayın Başbakanı anlayabilir onun hızına yetişebilirsek çok şey değişecek, çok gelişecek bu şehir. Tabi her şeyi de ondan beklememek lazım ilk olarak bazı huylarımızdan vazgeçelim, mesela yardımlaşalım, çevremizdekiler makam mevki sahibi olacak diye panikleyip onların önünü kesmeye uğraşacağımıza hemşehrilerimiz makam mevki sahibi oluyorlar diye mutlu olalım onlara yardımcı olalım. Hizmet üretmek için proje geliştirelim, yaptığımız işleri dostlar alışverişte görsün mantığıyla yapmayalım.

Bu dünyada Makam mevki sahibi olunur, çok zengin olunur bunları boşverelim de kalu belada verdiği söze sadık insanlar olalım…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR