Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Afet Üstüne Afet!

Afet Üstüne Afet!

Meteoroloji, Valilik, belediye başkanları günlerdir şiddetli rüzgârla ilgili vatandaşlarımızı uyarıyordu. Dün haberlerin ardı arkası kesilmedi. Uçan çatılar, kum fırtınaları, kırılıp yolları kapatan ağaçlar, zincirleme trafik kazaları, şiddetli rüzgârdan yıkılan yerler, yıkıntıdan etkilenen vatandaşlar…

Kâbus gibi saatler. Her an yeni bir olay. Yeni bir sıkıntı düştü portalımıza.

Sokakta olanlar daha da bir dikkatli olmalı. Evlerin iş yerlerinin çatıları neticede her an kontrol edilen yerler değil. Bir kere yapılıyor. Bir daha arıza verene kadar yanına yaklaşan olmuyor. Özellikle merkezde 50-60 yıllık binalar var.

Dün en çok canımızı yakan şeyler lodosa bağlı trafik kazalarından gelen ölümlerdi.

Allah afetinden muhafaza eylesin.

Son birkaç yılda salgın, depremler, seller, yangınlar… Bir tek fırtına kalmıştı onu da iliklerimize kadar gördük.

Bu kadar afeti üst üste yaşamamızın bir nedeni olmalı elbet. Hem de okkalı bir manevi nedeni! Lakin bunu ne ben burada telaffuz edeyim ne de siz aklınıza getirin.

Dua edelim.

ERKOYUNCU ZİYARETİNİ KONUŞAMADIK

Pazartesi günü yoğunluktan yazmaya vakit bulamadım. Kısmet bugüneymiş.

Geçen hafta Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi olarak PANKOBİRLİK’in çiçeği burnunda Başkanı Ramazan Erkoyuncu’yu ziyaret ettik.

Seçimler gelir geçer. Koltuklar, makamlar değişir. Önemli olan yüz yüze bakabilmek. Samimi olarak kalabilmek.

Erkoyuncu, zor bir dönemde göreve talip oldu. Konuşmalarından anladığım samimi bir Anadolu evladı. Kendisi de tahmin ettiğinden daha zor bir makamda olduğunu kabul ediyor. Lakin bunu mazeret ya da pes etmek için söylemiyor.

Devlet desteklemeden zorlukların aşılmasının imkânsızlığını biliyor.

Torku gibi bir başarı öyküsünün siyasete kurban edilmemesini özellikle dile getiriyor. Şahısların değil kurumun önemli olduğunun altını çiziyor.

Seçildiği günden beri Ankara-Konya arasında mekik dokumuş. Gözlerinden günde ancak birkaç saat uyuduğu belli oluyordu. Konya Şeker yönetiminde idari, mali ve sosyal olarak yapması gerekenleri iyi etüt etmiş. Anladığım kadarıyla doğru zamanı bekliyor.

Hiçbir ön yargımız yok. Şehrin, kurumun ve 46 bin çiftçinin geleceği için ‘amasız’ şekilde Konya medyası olarak şehrin en önemli değerlerinden birinin yanında olacağız.

Şehir siyasetçilerinden aldığım intiba da bu yönde. Hiç kimseye bir rezerv koymadan destek vermeye devam edilecek…

Bundan sonrası Sayın Erkoyuncu’nun maharetine kalmış…

Bakalım yöneticilikteki ustalığını ne kadar gösterebilecek…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR