Uğur Özteke

Uğur Özteke

BAYAN OKURLARIMIZIN ZEKÂSINA VE İNCE ESPRİ YETENEĞİNE HAYRANIM

BAYAN OKURLARIMIZIN ZEKÂSINA VE İNCE ESPRİ YETENEĞİNE HAYRANIM

Bu satırları yazmak için bilgisayarın karşısına geçtiğimiz zaman çok mutlu idim.

Çünkü güne bir bayan okurumuzun yorumu ile başlamıştık.

Hani dün “okulların açıldığı ilk hafta trafik yoğunluğuna çare olur mu?” diye düşünüp “Toplu ulaşım bir hafta ücretsiz olabilir mi?” demiştik.

Allah size inandırsın belediyede çalışan bir bayan okurumuz aynen şunları yazıyordu;

“Kesinlikle haklısın abi ulaşım ücretsiz olsun.

Emekliler gezmeyi özlemişti.

Hatunlar su doldurmaya bile otobüse biniyor abi.

İşe okula giden yine mağdur olur ki :))”

………..

Okurumuz yüzde yüz haklı. Ve bu ince gönderme ile anlıyorduk ki hizmette bile niyetimiz halis değilse yöneticilerin de yapacakları bir şey yoktu.

…………

Güne madem bir okurumuzun yorumu ile başladık izninizle yine sizlerden gelenlerle küçük küçük ilerleyelim. 

Malum Konyaspor kongresi yaklaşıyor. Spor kamuoyu da çaktırmadan işi gurdalamaya başladı.  

Halit Uslanmaz rumuzlu okurumuz bakın ne diyor;

Yıllardır Konyaspor delegesiyim aramayan sormayan ekstre göndermeyen kulüp ne hikmetse SMS atıp 1.500 lira borcun var kongre öncesi bankaya yatırıver demiş bana. Bu borç nereye hangi döneme ait yazmaya tenezzül bile eden yok. Bakkal dükkanı işletsen bundan daha düzenli olur herhalde. Konuyla alakası yok ama ben yazayım dedim. Eğitim konusunu yazmışsın sen abi ama olmayan şeyi yazmaya ne hacet var. Sınıfların 50 kişi olduğu eğitim olsa ne olur olmasa ne olur. Parası olan okutsun çocuğunu bizim çocukları adamdan sayan zaten yok.”…

ŞEHİR İÇİNDEKİ TIR VE KAMYONLAR

Trafik demişken Gonya sevdalısı rumuzlu okurumuz çileye şöyle bir pencere açıyordu; “Şehir içine tır ve kamyonların girişine trafiğin yoğun olduğu saatlerde izin verilmemeli. Çevre yolu derhal yapılmalı. Çevre yolu üzerine tır ve kamyon parkları yapılmalı -Ki şehir trafiği rahatlasın.- Şehir içinde ana arterlerde yol yapımı bakımı ya da altyapı çalışması yapılmamalı bu çalışmalar geceye kaydırılmalıdır. Halen şehrin ana caddelerinde ara sokaklarında tırlar kamyonlar park edip günlerce kalıyorlarsa büyükşehir çevre yollarına yakın yerlere ihtiyacı karşılayacak kapasitede kamyon ya da tır parkı yapamıyorsa neremiz bizim büyükşehir bir kasabadan farkımız yok.

 

ÇEVRE YOLU YİNE SEÇİM MALZEMESİ Mİ OLACAK?

Acı Dörtlü rumuzlu okurumuz ise trafik çilesinde çok daha farklı bir konuya dikkat çekiyordu

“Seçime propaganda malzemesi olan çevre yolu yapımı yeni yapılacak seçiminde malzemesi olacak anlaşılan. Belediye yetkilileri karayolları ağındaki çevre yollarına üst geçit yapacaklarına şehrin tıkanan kavşaklarına yatırım yapsalardı bu sorun yaşanmazdı belediye karayollarının işini yapmasın şehir içi trafiğin sıkıştığı yerlere baksın. 3 seçimdir söz verildiği halde yapılmayan çevre yolu yapımı yeni seçimin propaganda malzemesi olacak herhalde.

AHMET ABİMİZ İSE BİZE NATİONAL GEOGRAFİ’DE YAZMAMIZI ÖNERİYORDU

Sık sık ifade ediyoruz eskiden daha adam gibi yazılar yazabiliyorduk. Yaşlandıkça basın ile siyaset biraz da ekonomi kardeş hatta kan kardeş oldukça biz de zaman zaman gündeme gözümüzü kulağımızı kapatır hale geliyoruz.

Bizi bizim kadar tanıdığına artık inandığım ve zaman zaman da bize iyi dokunduran Ahmet Konyevi rumuzlu okurumuzda bize üstü kapalı şöyle sitem ediyordu;

“Abi; etliye sütlüye dokunmayacaksan, derinlere inmeyecek, kelebeklerden böceklerden bahsedeceksen ne işin var senin bu köşelerde. Git National Geografi de yazı yaz o zaman. Toplu ulaşım araçları değil bir hafta ücretsiz, her binene çay kahve ikramı verilecek desen, binmez bu millet. Rahata ve lükse o kadar alışmışız ki. Hani tabir var ya; "ayranı yok içmeye tahteravanla gider....... hesabı. Bu millet neredeyse tuvalete bile arabayla gidecek. Çok zenginiz çoooook...”

“Doğru söze Hacı Emmim ne desin?”  derler değil mi?

BİLMEYENLER BUNU BİLMELİ

Can dostlarımızdan H. Rahmi Dalmaç kendi alanında bizi yönetenlere şu güzel misali hatırlatıyor

“Tahir Başkan’ın yereldeki gücünden bahsetmişken, Hz. Muhammed (S.A.V.) ile ilgili bir rivayeti aktarmak isterim. Bir yolculuktadırlar. Yemek için mola verilir. Arkadaşlarının her biri bir görev üstlenir. Hz. Muhammed (S.A.S.)’de: -“Bende ateş için odun toplayayım” der. Arkadaşları önüne geçmek isterler, Ey Allah’ın Elçisi! Siz dinlenin biz o işi de görürüz. Hz. Muhammed (S.A.S.) bütün ciddiyetiyle cevaplar: “Gerçekten bunu isteyerek yapacağınızı biliyorum. Ancak ben bir topluluk içinde ayrıcalıklı bir durumda bulunmakta hoşlanmam. Bunu Allah’ta sevmez” ve odunları toplamaya koyulur. Saygılarımla…”

…………..

Teşekkürler Rahmi kardeşim Allah senden razı olsun

MERAM’DAKİ KAFELERDEN ŞİKAYET VAR

Gariban Osman rumuzlu okurumuz ise bizimde fark ettiğimiz bir konuda hem bizlere hem de yetkililere sesleniyordu

“Uğur Bey biz iletecek yetkili bulamadık siz sorar mısınız?

Havzan da açılan kafeler sonucu araçlar kaldırımlara dik kafalarına göre park yapmaktadır bu yasal mıdır?

İşyeri ruhsatını parayı veren belediyeden almaktayken belediye yol daraldı diye orta refüjü kaldırmaya çalışmaktadır bu ahlaki midir?

Bu araçlar yüzünden oluşan problemi çözecek yetkili Konya’da var mıdır?

Araç park etmek yasal değilse emniyet neden gereğini yapmamaktadır?

KONYA’NIN YERLİSİ ABİMİZ BİZİ TANIYOR

Sık sık yazılarımıza yorumları ile destek veren ve zaman zamanda bizi yerden yere çaktırmadan vuran “Konya’nın yerlisi” rumuzlu abimiz hem bize hem de Tahir Başkana yine göndermesini yapıyordu;

“Yerelde merelde gücü yok. Bağımsız aday olsa 50’den fazla oy çıkmaz. Eskişehir, İstanbul, Bursa uçmuş Konya’nın merkezi ucube 60 yıllık binalardan ibaret. Küfür yok yayınla bunu abi.

Abi Konyaspor bu şehrin takımıdır. Bir Konya Mersin maçını bilmeyen, sahaya tavuk salındığını, bir Konya Kayseri rekabetini bilmeyen, çocuk yaşta veya gençken o maçlarda tribünde olmayan, çocukluğunda tenis korttan gazoz kapağı toplamayan şu an Konyaspor'un geleceğine karar veremez…”

…………

Bu abimizi biz de yorumlarından tanıdık. Etli ekmeğe, çaya çorbaya çok davet ettik ama abimiz gelmedi. Demek ki bizi sevmiyor (!)

Canı sağ olsun, biz bizi okuyan, okuduğu zaman da hakaret  etmeden, yalan, iftira ve kara çalmalarla yorumlar yapmayanları biz seviyoruz.

Bu abimizin yüzde yüz haklı olduğu bir durum var. Abimizin şehir merkezi olarak gösterdiği yer Şafo Form. 1. Form yani Zafer ile eski Askeri Hastane dediğimiz bölgedeki 60 yıllık evler. Tabii bunlara belki daha da eski olan askeriyenin lojmanları da dahil.

Bu abimize ve merak edenlere çok küçük bir detay vermek istiyorum.

Bu elbette yasal ve resmi olmayan bir açıklama.

Sadece bilgi.

Bu bölgeye Meram Belediye Başkanı Fatma Toru Hanım, Başbakan Davutoğlu döneminde mükemmel bir proje sundu. Üç ayrı bakanlıktan onay alındı. Mimari projenin her şeyi hazırdı. Amma Sayın Başbakan’ın ömrü yetmedi.

Sonra ne oldu elbette bilmiyorum.

Ancak biz bire bir gözlerimizle bu bölgenin Konya ve Meram için nasıl bir cazibe merkezi olacağına neler yapılacağına şahit olmuştuk

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kötülüğe yenilme, kötülüğü iyilikle yen

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Üniversite öğrencisi Bosna bölgesindeki esnaftan şikayetçi olmadığı zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR