Murat Baydar

Murat Baydar

Çok dikkat edilmesi gereken bir maç

Çok dikkat edilmesi gereken bir maç

Torku Konyasporumuz 2014-2015 Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba sezonunun 6.haftasında Konya Büyükşehir Stadı’nda İstanbul Başakşehirspor’u konuk edecek. Maçı Manisa Bölgesinden Çağatay Şahan yönetecektir. Çağatay Şahan, Torku Konyasporumuzun  en son 11 Nisan 2014 Cuma günü Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı’nda seyircisiz oynanan maçta Gekas’ın 90+3.dakikada Beşiktaş filelerine gönderdiği golle 1-1 berabere kaldığımız maçını yönetmiştir.

Başakşehirspor’un Teknik Direktörlüğünü Abdullah Avcı yapmaktadır. Sezon öncesi İstanbul’da oynanan maçı Torku Konyasporumuz Djalma Campos ve Recep Aydın’ın attığı gollerle  2-0 kazanmıştır. Başakşehirspor deplasmanda bundan evvel oynadığı 2 maçta Karabükspor ve Gaziantepspor’la 0-0 berabere kalmış yani bir anlamda oyunu rölantide tutmasını bilen bir takım görüntüsü vermektedir. Son olarak da Akhisar Belediyespor’u Semih Şentürk’ün 3 ve Epureanu’nun golleri ile 4-0 yenmiş ve rakibini liderlikten 5.sıraya kadar itmiştir. Rakibimiz ligde 1 galibiyet 4 beraberlikle Beşiktaş ve Kasımpaşaspor ile birlikte mağlubiyeti olmayan 3 takımdan birisidir. Torku Konyasporumuz,  İstanbul Başakşehirspor eski ismi ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile bundan evvel, Spor Toto Süper ligde oynadığı 6 maçın sadece birini kazanabilmiş 1 beraberlik ve 4 yenilgi almış, 4 gol atıp 12 gol yemiştir,  ve bu maçlardan birinde de 5-0’lık  yenilgimiz vardır.  Kendi sahamızda oynadığımız 3 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi alıp 4 gol atıp 4 gol yedik. Deplasmanda oynadığımız 3 maçta ise, hiç gol atamayıp 8 gol yediğimiz çok kötü bir istatistiğimiz bulunmaktadır. İstanbul Başakşehirspor ile PTT 1.ligde mücadele ederken kendi sahamızda aldığımız 4-0’lık yenilgi ile deplasmanda aldığımız 6-2’lik galibiyet gibi ilginç skorlar mevcuttur. İstanbul Başakşehirspor transfer sezonunda Semih Şentürk’ü Antalyaspor’dan, Fransız oyuncu Jeremy Louis Perbet’i İspanya’nın Villarreal takımından,  Moldovalı stoper Alexandru Epureanu’yu Rusya’nın Anzhi Makhachkala’dan, Brezilyalı oyuncu Marcio Mossoro’yu Suudi Arabistan’ın Al-Ahli takımından, Sloven oyuncu Rajko Rottman’ı Slovenya ekiplerinden Ruda Valenje’den, kaleci Volkan Babacan’ı Manisaspor’dan, Ferhat Öztorun’u Orduspor’dan, Yalçın Ayhan’ı Kasımpaşaspor’dan, Uğur Uçar’ı Karabükspor’dan, Cihan Yılmaz’ı Borissia Dortmund’dan, kaleci Ufuk Ceylan’ı Galatasaray’dan, kiralık olarak da Sezer Öztürk ve Nijeryalı santrafor Michael Eneramo’yu Beşiktaş’tan almıştır.

Torku Konyasporumuz, İstanbul Başakşehirspor maçına çok dikkat edilmesi gereken bir maç olarak bakmalı ve olası bir sürpriz sonuca mahal vermeden oynamalıdır.  Çünkü Süper Lig’de hiçbir takıma zayıf veya güçlü denilmemekte, gününde olan her takım deplasmanda bile olsa rahatlıkla galip gelebilmektedir.  Hasan Salih Kabze, Uğur İnceman ve Selim Ay’ın oynayacak durumda olmaları Konyasporumuz için iyi bir gelişme olmuş,  ancak 2 ay önce TSYD kupasında sakatlanmış olan Djalma Campos ile Cprian Marica, Ömer Ali Şahiner ve Vedat Bora’nın sakatlıklarından dolayı oynayamayacakları eksi bir durum olarak göz önüne serilmektedir. Takım kaptanımız ve geçen yıl 2.yarıda transfer olduğu Konyaspor’umuzda harikalar yaratan ve yediden yetmişe tüm herkesin hayran olduğu Belaruslu oyuncumuz Aliaksandr Hleb’ten bu hafta bir patlama bekliyoruz. Hafta içerisinde bazı yerel ve ulusal medyanın kol kırılır yen içinde kalır felsefesi bir olayı pireyken deve yapmaları ise hiç hoş olmamıştır. 3 büyük takımda bu tip olayların daha büyükleri anında kapatılmakta, dışarıya duyurulmamakta, ancak bu Konyasporumuz olunca öküz altından buzağı aranmaktadır. Aliaksandr Hleb kaptanımızın bu hafta orkestra şefi gibi olmasını beklemekteyiz. Çünkü bu güç ve azim sende fazlasıyla mevcut. Torku Konyasporumuz da şu an itibariyle üç sarı kartlı oyuncu bulunmaması güzel bir gelişmedir 2 sarı kartlı oyuncularımız ise Ali Çamdalı, Ali Turan ve Gabriel Torje’dir. Bu bilgiler ışığında maça çıkacak takım kadrolarının şöyle olacağını tahmin etmekteyim: Torku Konyasporumuz  Belec, Ali Turan, Selim Ay, Vukoviç, M. Uslu, Ali Çamdalı, M.Güven (Uğur), Hleb (Recep), Torje, Rangelov, Hasan Kabze (Barış Örücü). İstanbul Başakşehirspor ise: Volkan, Uğur Uçar, Yalçın, Epureanu, Mahmut, Alparslan (Murat Akın), Mossoro (Rotman), Sedat Ağçay, Doka, Semih Şentürk (Perbet), Edin Visca (Emeramo). Güzel bir futbol ve kazanan takım olma günü olmasının mutluluğunu maça gelecek ve gelemeyip televizyon karşısında izleyecek taraftarlarımıza,  takımımızın üç hafta sonra bu hafta alınacak üç puan ile son vereceğini büyük bir şevk ve heyecanla bekliyoruz.

Saygı ve sevgilerimle…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR