Uğur Özteke

Uğur Özteke

Esnaf ve Sanatkârlara Protokolde De Yer Yok?

Esnaf ve Sanatkârlara Protokolde De Yer Yok?

Bugün siz değerli okurlarımızdan özür dileyerek yine şehir adına sevimsiz bir olaydan söz ederek yazımıza başlamak istiyorum.

Her odanın derneğin olduğu gibi yakın zamanda Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nde de seçim vardı. Odanın efsane başkanı Bekir Duvarcı artık “yeter” diyerek bu işte nokta koyuyordu. Yani esnaf ve sanatkârlarda Duvarcı efsanesi bitiyordu.

……………………

Bu seçimden önce şehri yönetenler tarafından mesela Ticaret Odası, Sanayi Odası, Borsa gibi büyük kurumlarımız yeri ve zamanı geldiği zaman protokolde yer alırlar.

Bu son derece doğru ve gerekenidir. Ama her ne hikmetse seçimden önce Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği unutulurdu(!)

“Ne demek istiyorsun?” diye soranlara “Mesela Van” desem yeter mi?

O günlerde fatura, bilen bilmeyen herkesçe Sayın Bekir Duvarcı’ya kesiliyordu. Çünkü Bekir Duvarcı son döneminde de “sistemin içine dahil” olmamıştı. Ya da olamıyordu.

Neyse seçim bitti biz sandık ki bu kavgada bitti. Artık Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği yerini alır sanıyorduk. Yanılmışız.

Biz nerede yanıldık? Bu odanın en kötü 50 bin kayıtlı üyesi var. Her üyenin ailesini göz önüne alın ortalama 4’le çarpsak 200 bin eder. Yani şehrin 200 bin dinamik nüfusunu temsil eden Başkan artık yok sayılamaz ya da unutulmaz diyorduk.

Son duyumlarımıza göre yeni Başkan Ali Osman Karamercan Bey de unutuluyormuş.

İnanın önce inanmak istemedim. Biraz kurcalayınca iddianın doğru olduğunu öğrendik. Üzüldüm. Niye ve kime mi? Çok açık söylüyoruz bizi şahıs olarak ne Karamercan ne de Akmercan ilgilendirir.

Beni üzen sadece ve sadece şehrin büyüklerinin her platformda, her ortamda, her mikrofonu ele geçirdikleri zaman şehrin birlik ve beraberliğinden söz etmelerine yani geleneksel yalanlarına üzülüyorum. Bu kadar. 

GÖKHAN DARILMAZ’A

TEŞEKKÜR EDERİZ

Sevimsiz bir girişin ardından sevimli bir gelişmeyle yazımıza devam etmek istiyoruz.

Bu şehirde bizi uzaktan oturanı ise içerden yakan deri koltuklardan birisinde de Gökhan Darılmaz Bey oturur. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Bey. O makam tek kelime ile iğneli fıçı gibidir. Gökhan Beyi bu koltuğa oturmadan yıllar öncesinden biliriz. Taa Hadim Devlet Hastanesi Başhekimliği döneminden. Gökhan Bey önceki gün gazetemize şehir insanı adına bir müjde vermiş.

Ramazan ayı boyunca hastanelerin poliklinikleri sahura kadar hizmet verecekmiş.

Gece saat 24’ten sonra resmi ya da özel acillere gitmeyenler bilmez. İnşallah da bilmezsiniz. Ama Allah korusun bir düşerseniz yandınız demektir.

Çünkü gece 24’ten sonra bile acillerde kuyruk vardır.

Sağlık kurumlarımızın yöneticileri ne kadar iyi niyetli olursa olsun, devlet sağlığa ne kadar büyük önem verir ne kadar para harcarsa harcasın adı üstünde bunun adı insan sağlığı.

Kimseyi memnun ve mutlu edemezsiniz.

Ha mutlu olmayanlar haksız mı? Bence pek çoğu da haklı.

İşte mübarek oruç ile hepimizin dengesi değişecek. Dengesiz beslenmemiz tavan yapacak. Dolayısıyla her aileden birinin yolu hastanelere düşebilecek. İşte bu noktada Konya’da bir ilk gerçekleşecek ve şehrin sağlığını yönetenler, hasta ile ilgilenecek doktor ve çalışanları ile anlaşmalı, yani gönüllü olarak hizmet verecekmiş.

Tek kelime ile Allah sizden razı olsun.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Neden hep boş bir bardağa yüksünmeden boyun eğer sürahi?

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Asansöre üzerinde yazılı insan sayısından fazla insanla binmediğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR