Murat Güzel

Murat Güzel

Hangi vekiller "yola devam" diyecek?

Hangi vekiller "yola devam" diyecek?

Milletvekili aday listelerinin açıklanacağı 7 Nisan tarihi yaklaştıkça aday adaylarının heyecanı da artıyor. bu heyecana kısmen kamuoyunun da ortak olduğunu görüyoruz.

Sayı bakımından rakiplerinin neredeyse toplamı kadar ismin aday adayı olduğu AK Parti'de alt komisyon çalışmalarını sona erdirdi. Ara komisyon çalışmaları ise sürüyor. Alt komisyon çalışmaları sonrası 6 bini aşkın aday adayı sayısının bin beş yüze düşürüleceği de edindiğimiz bilgiler arasında. Yani her vekile karşı üç aday adayı ismi üst komisyona aktarılacak.

Bu noktada Konya kamuoyunda ve özellikle siyasete yatkın kesimlerde merak edilen birçok hususun var olması da kaçınılmaz. Mevcut milletvekilleri ve yakınları da bu meraklı kitle arasında aslında. Her ne kadar kulis bilgilerinden uzak durmaya çalışıyor görünseler de "dedikodular"a geçit vermemek için azami gayreti gözetiyor olsalar da mevcut vekiller de ne olacağını en az aday adayları ve kamuoyu kadar merakla bekliyorlar.

Konya'da listenin nasıl şekilleneceği konusunda her gün yeni bir iddiayla karşılaşıyoruz bu sebeple. Dün sözgelimi bir milletvekilinin eşi ve eski bir milletvekilinin danışmanı olan iki dostumuzla birlikte çay içtik. Onlar bize gündem hakkında sorular sordu, biz bildiğimiz kadarıyla cevap vermeye çalıştık o sorulara. Sohbetimiz sonrasında ne onların yeterince mutmain olduğuna kaniyim, ne de ben aynı durumdayım.

Ankara'daki siyasi havayla Konya'daki siyasi havanın birbirine taban tabana zıt olmasa da farklı olduğuna dikkat çektik sohbette öncelikle. Eski vekil danışmanı olan dostumuz, her yeni vekilin bir önceki dönemi arattığını ifade etti. Şiddetle eleştirdim doğrusu bu düşünceyi. Üstelik isim zikrederek. Konyalıların bir ve iki dönem önceki vekilleri aradığı düşüncesine katılmam mümkün değil.

Mevcut vekilleri eleştirsek de bu onların öncekilerden kötü olduğu anlamına gelmiyor. Yeni gelecek olanların da bu vekillerden kötü olacağını düşünmemek gerekiyor bu sebeple. Belki "vekil" olmaya atfedilen işlev ve roller sorgulanmalı.

Mevcut vekillerden bazılarına yönelik haklı eleştiriler dışında tamamına birden teşmil edebileceğimiz bir "başarısızlık" söz konusu değil yani. "Başaramama durumu" olarak algılanırsa başarısızlık bunu bu döneme kadar Konya için vekillik yapan her isme teşmil edilmeli.

Neticede mevcut milletvekillerinden AK Parti için yola devam edeceklerin sayısının Başbakanımız Ahmet Davutoğlu haricinde beşe ulaşmayacağı kanaatini taşıyorum. Bu isimlerin hangileri olacağını ise elbette 7 Nisan tarihinde hep birlikte göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR