Uğur Özteke

Uğur Özteke

Havvanur Ünver Altun, Refik Tuzcuoğlu ve Rektör Hakkı Hoca

Havvanur Ünver Altun, Refik Tuzcuoğlu ve Rektör Hakkı Hoca

Sıkı okurlarımız farkındadırlar, son günlerde aday adaylarından, siyasetten köşe bucak kaçıyorum. Çünkü eğer kaçmaz isek bizim her görüşmemizde kanaatimize göre yazmamız çizmemiz gerekir. Çünkü bu iş bizim işimiz.

Ama özellikle AK Parti’de aday adaylığı ve ardından da adaylık konusunda yazılanlar, çizilenler, temayüller, anketler hepsi boş. Çünkü bu işte son sözü Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Elbette mesela en başta Konya için elbette Sayın Başbakan Davutoğlu bir süredir belirli bir çalışma yaptırıyor. Dosyasını hazırlıyor. Ama ipi Cumhurbaşkanı kesecek. Geçen Pazar günkü yazımızda bile bu durumu bu şekilde ima etmiştik. O gün bir abim “Uğur abi bu yazı ağır olmuş” demişti. Ama son Hakan Fidan olayı ile ne demek istediğimiz şimdi daha iyi anlaşılmıştır diye düşünüyorum.

Gelelim bu günkü siyasi yazımıza ve iki aday adayımızın değerlendirmesine.

CUMHURBAŞKANI’NIN EKİBİNDEN BİR BAYAN ADAY ADAYI

Sayın Havvanur Ünver Altun. Temayüle kadar bizim de sizin de pek bilmediğiniz bir isimdi. Ancak önce temayül ardından da yapılan çalışmalarda görüldü ki bu genç hanımefendi çok yönlü bir kabiliyet. Türk dil bilimci ve yazar olan Havvanur Hanım 2011 yılından bu yana Başbakanlık özel kaleminde. Cumhurbaşkanımızın Başbakanlık dönemlerinde konuşma metinlerini hazırlayan yazı ekibinden. Daha sonra yani 2014 yaşında Cumhurbaşkanlığı Genel sekreteri Fahri Kasırga’nın Başbakanlık Müsteşarlığı döneminde de basın danışmanı olarak çalışmış. Son olarak da Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu’nun Basın danışmanı.

Çok genç yaşına rağmen alanında kendini yetiştirmiş ve Cumhurbaşkanı’nın yanında siyasete girmiş. Havvanur Hanım’ın esas ihtisas alanı ise güvenlik ve terör konuları.

REFİK BAŞKAN’IN PERFORMANSI

Meram Belediye Başkanlığı günlerinde şahsen zaman zaman eleştirdiğimiz Refik Başkanı Kayseri’ye gittikten bir süre sonra iki kez ziyaret etmiştim. Refik Başkan’ın Kayseri’ye kazandırılan başta da Erciyes Kayak Merkezi ve Master Planı olmak üzere eserleri yerinde görünce şok olmuştum. Hatta ikincisinde Sayın Başkan’a takılmış ve “Abi senin bu kadar meziyetin hünerin vardı da niye Meram’a yapmadın?” diye takılmıştım. Başkan da üslubuna göre Meram ve Kayseri farkını izah etmişti. O zaman Başkan’a hak vermiştim.

Sonra Başkan malumunuz Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özhaki ile yeni siyasi alanları için başvuruda bulundular. Refik Başkan’ın şimdi Konya’daki faaliyetlerini uzaktan uzağa izliyorum. Giyim tarzından temaslarına kadar artık Refik Başkan bizim Meram’dan bildiğimiz tanıdığımız ya da tanıdığımızı sandığımız Başkan değil. Refik Başkan masterini Kayseri’de tamamlamış.

Refik Başkan’ın da diğer aday adaylarının da yolları açık olsun diyoruz.                

HAKKI GÖKBEL HOCA’YA TEŞEKKÜRLER

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel Hoca ile uzun zamandan buyana görüşemiyoruz. Yalan dünyanın telaşesi içerisinde Hakkı Hoca da ihmal ettiğimiz isimler arasında. İşte dün üniversiteden gelen bir haber ile Hakkı Hoca’ya şehir ve Selçuk Üniversitesi adına teşekkürü borç bildim. Hakkı Hoca’nın ve okul müdürü Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi Hoca’nın büyük gayretleri ile Selçuk Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu, Bakanlar Kurulu’nun kararıyla artık Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmüş. Bu Konya ve Selçuk Üniversitesi için çok güzel bir gelişme.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsan bildiğinden sorumludur. Bilen insan bilmeyen insandan da sorumludur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kule kavşağında yayalar kırmızı ışıkta geçmedikleri zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR