İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Her şey dahil beş yıldız

Her şey dahil beş yıldız

Konyaspor yönetimi Kayacık ve Tatlıcak tesislerini öyle bir modern tesis yapmışlar ki emeği geçen herkesin eline, yüreğine sağlık. Beş yıldızlı otelleri aratmayan tesislerde hemen hemen her şey mevcut. Tabiiki Konyaspor camiasına da böyle yakışır tesisler gerekli. Zira tesisler spor kulüpleri için çok önemli. Yakın geçmişimize şöyle bir bakıyorum da Zafer’deki binada yatıp kalkan Konyaspor’lu futbolcular antrenman sahası bile olmadığı için otobüsle stada gider, antrenmanını yapıp duş almak için de terleri soğumadan otobüsün yoluna tutardı.

Ardından önce Karatay Belediyesi’nin Tatlıcak Tesisleri sonrada Büyükşehir Belediyesi’nin Kayacık Tesisleri Konyaspor’un hizmetine sunuldu. Bugün yapılan sihirli dokunuşlarla da Konyaspor, Türkiye’nin en iyi ve konforlu tesislerine kavuştu. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Altyapıda forma giyen gençlere de bu tesisleşme süreci iyi anlatılmalı. Onlar da kendilerine sunulan imkanların hakkını vermeli. Artık bizim de altyapıdan oyuncu çıkarmamız gerekiyor. Zaten ekonomik süreç ve kulüplerin içerisinde bulunduğu durum da bunu zorunlu kılıyor. Ucuza mâl edeceğiniz futbolcular ya da özkaynaklarınızdan gelmiş gençler yüklü bonservisler karşılığı satılıp kulüpler için can simidi olmakta. Konyaspor’un da yeni süreçte mutlaka yeni isimleri piyasaya sürmesi gerekiyor.

****** 

Yeni sezon öncesi çalışmalarına başlayan yeşil beyazlılar, Konya’daki hazırlıklarını tamamlayarak ilk etap kampı için Bolu’ya gitmiş durumda. Bolu kampına yirmi beş kişilik kadroyla giden temsilcimiz buradaki çalışmalarını da 20 Temmuz’da sonlandıracak. Bu zaman zarfı içinde takıma yeni transferlerin katılması da bekleniliyor. Birinci etap kampı olan Bolu’dan sonra takıma iki günlük izinden sonra ikinci etap olan yurtdışı kampı için Hollanda’ya hareket edilecek. Burada netleşecek kadro ile de lig başlayana kadar Konya’da hazırlıklarını sürdürecek. Fakat taraftarın beklediği transferlerinde bir türlü gerçekleşmemesinden dolayı taraftar biraz tedirgin olmaya başladı diye düşünüyorum. Bu sene önceki senelere göre iyi bir kombine satışı gerçekleştiren Konyaspor takımı daha yukarılarda takımı tutmak için kesinlikle transfer yapması gerekiyor.

******

Transfer demişken öncelikle geçen yılki kadrodan Traore, Fofana ve Jahovic ayrıldı. Aykut Hoca da Uğur Demirok ile Zuta’ya teşekkür edip bu iki ismin yeni sezonda aralarında olmayacağını açıkladı. Yine Yatabare başta olmak üzere bazı isimlerle de uygun şartlar oluşursa yol ayrımına gidilecek.

Gelenlere baktığımızda ise forvet Bajic ve sol bek Alper Uludağ takıma dahil oldu. Yani Zuta ve Jahovic’in yerine takviye yapıldı. Şimdi bir stoper, bir de kanat oyuncusu acil lazım. Bunun dışında ihtiyaç doğrultusunda bir ya da 2 takviye daha yapılacaktır. Konyaspor’un 4 isim daha transfer edeceği düşüncesindeyim. Görünen o ki yeni Boşnak ve Balkan kökenli oyuncular kadroya dahil olacak. Ne diyelim, biz Aykut Kocaman’a güveniyoruz. Aldığı ve oynattığı isimler de başımızın tacı olacaktır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR