İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

İğneyi kendimize batırmalıyız…

İğneyi kendimize batırmalıyız…

Yazımızın sonunda söylemek istediğimizi başında söylemek daha doğru olur. İğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batıralım sözü ne kadar doğru bir sözdür.

Trabzon maçı öncesi hafta içi oynanan kupa maçında Karagümrük karşısında ilk on bir oynayan oyuncuları bu maç için oynatmayıp daha çok oyun süresi almayan oyuncularla maça başlamıştık. Şimdi ne oldu hem kupadan elendik hem de lig de büyük yara aldık. Avrupa kupalarına gitmek için en kısa yol olan Türkiye kupasını da kaybetmiş olduk. Defalarca buradan söylediğimiz sözler havada uçtu gitti. Eğer yukarıları hedefliyorsan defalarca söylediğimiz sözü buradan tekrar edelim. Yedek kulüben sağlam olmalı. Peki yönetim ne yaptı bizi bu kadroda en son düşünülecek Adil, Barış Yardımcı ve hatta Rahmanovic gibi oyunculara muhtaç etti. Yenilen iki golde de Adil’in büyük hataları vardı. Hele hele ikinci yenilen golde Nwakaeme’yi beş oyuncu dahi tutamıyorsa varın gerisini siz düşünün.

Maçın ilk yarısı kendi sahasından çıkamayan bir takım görüntüsü çizdik. Yanlış hatırlamıyorsam ilk pozisyonumuz Rahmanovic ile yakalanan maçın yirmi beşinci dakikasıydı. Onda da kötü bir vuruş gerçekleştirdi. Ondan sonra da maçta Konyaspor golü buluncaya kadar hiç bir atağımız olmadı.

Takımın defansı ve forveti iyi olacak ki hem az gol yiyeceksiniz hem de çok gol atacaksınız. Ama rahmetli Ahmet Çalık ve Serdar Gürler’den boşalan yerlere iyi oyuncu transfer edilmedi. Defans hattımıza dahi kaliteli bir oyuncu alınamadı. Süper ligde oynayacak kaliteyi bile gösteremeyen Adil’e kaldı defans hattı. Gerçekten ara transfer döneminde aldığımız oyuncular nerede bunu yönetime sormak gerekiyor. Hadi aldınız neden oynatmıyorsunuz bunu da sormadan edemeyeceğim.

Şapkayı önümüze koyalım ve doğruları konuşalım. Evet hakem maçı kötü yönetti lakin devre arası iyi bir transferler yapılsaydı bu maçı ve kupa maçını kazanmış olabilirdik. Ya da Trabzon gibi zor bir deplasmandan beraberlikle ayrılmış olabilirdik.

Sadece şu konuda haklı olabilirler. Hakem Mete Kalkavan maçın bütün takdir haklarını ev sahibinden yana kullandı. Konyaspor’a gösterilen sarı kartların aynısını Trabzonspor’a göstermedi. Zaten şu da bir gerçek biz Mete Kalkavan’ın yönettiği maçlarda kaç kere galip gelmişiz ki bu maçta galip geleceğiz.

Şimdi Cuma günü oynayacağımız bir Kasımpaşa maçı var. Bu maça konsantre olmalıyız. Çünkü aşağıdaki takımlar maçlarını kazandı ve yanımıza gelmeye başladılar. Şimdi lig birinciliğini bırakıp en azından ikinci sırada bitirmek için elimizden gelenin fazlasını yapmamız lazım. Bunu da başaracak güç bu oyuncularımızda var. Hep beraber destek zamanı diyoruz ve cuma günü oynanacak maçta yerlerimizi almamız gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR