Muhammet Yavaş

Muhammet Yavaş

Kolay para (Papara)

Kolay para (Papara)

Günümüz insanları kolay paranın kolay kazanılacağı düşüncesinde hareket ederek emek olmadan para kazanmanın ve bunu başarmanın yolunu aramaktadır. Kolay para kazanmak mümkün mü? Belki mümkün olabilir, ama ne kadar doğru veya ne kadar kazanılabilir? Bunun doğru olmadığı kesinlikle tartışılamaz. Kolay parayı kolay insanlar kazanmak ister.

Günümüzde ortaya çıkan sanal dolandırıcılıklar, özellikle Papara adı altında insanları nitelikli olarak dolandırmaktadır. Bunu mevcut muhatabı olmayan yurt dışı bankaları üzerinden sağlamaktadırlar.

Durum çok basit: Şirin baba ve şirineler adı altında bir yapı oluşturup masum insanların banka hesaplarını kullanarak karşılığında cüzi bir miktar ücret ödeyip hesaplarını kiralıyorlar. Bu durum Türkiye'ye kara para sokmanın teorisi altında hazırlanmış bir vaziyet.

muhammet-kose.webp

Şirin babalar bu durumu uzaktan yöneterek şirinleri kullanmakta. Olası bir durumda şirinlerin başı emniyetle dertte olabilir.

Bu dolandırıcılık kapsamında, dolandırıcılar, genellikle Papara adı altında ve Ziraat Bankası, Vakıfbank gibi Türkiye'deki bankalarda açılan hesapları kiralıyor ve bu hesaplar üzerinden kara para aklama veya diğer yasa dışı çalışmalar yapıyorlar. Kesinlikle hiçbir hesabınızı ve şifrelerinizi tanımadıklarınız ve yakınlarınızla paylaşmayın, kiralamayın.

https://www.pusulahaber.com.tr/para-degil-papara-dolandiriciligi-1754599h.htm

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Yavaş Arşivi
SON YAZILAR