İsmet Karababa

İsmet Karababa

Puan ile kapanış

Puan ile kapanış

Son deplasman maçını farklı kazanmış moralli ÇaykurRizespor ile üst üstte aldığı kötü sonuçlar ile  başlayançöküşün içinden çıkışı Rize deplasmanında arayan Torku Konyaspor’umuz  arzuladığı puanıalarak en azından rakibiyle arasındaki puan farkını koruyarak devreyi tamamlamış olması camiamıza azda olsa nefes aldırdı.

ÇaykurRizespor ile Torku Konyaspor arasındaki maçın görüntüsü sonrası iki kötüden bir iyi çıkmadı demek en doğru tespit olur sanırım. Bu görüntü sonrası hangi takım sahadan üç puan ile ayrılmış olsa diğeri adına yazık olacağı bir maçtı ve her iki takımda hak ettiği kadarını aldı diyebiliriz.

Maçın 10. dakikasında attıkları golden sonra ÇaykurRizespor ilk yarıda daha iyi görünürkenikinci yarıda skoru koruma düşüncesi iletempoyu yavaşlatma isteği, oyunu kendi alanında kabullenme arzusu ekibimizi biraz öne çıkarmış gibi göstersede rakip kalede etkili olduğumuzu pozisyonlar ürettiğimizi söyleyemeyiz. Ancak kalecilerin birer kurtarışları ile yedikleri birer gol ile skoru belirlediler diyebiliriz.

Maçın içindeki pozisyonlara gelirsek; Deniz’in attığı gol önce savunmanın pozisyonu ve Ali Turan’ın  çaresizliğine üzülürken, sağdan duran toplayapılan ortaya FilipHolosko’nun kafa vuruşu ardından yine sağdan FilipHolosko’nun etkili ortasına Deniz’in kafa vuruşunda başta kaleci Belec ile savunmamızın durumları bizi korkutmaya başlamışken FilipHolosko’nun sakatlanıp çıkışı sonrası derin bir “oh” çektik.

Ağır bir oyuncu olmasına rağmenKweuke’nin orta sahamızdan aldığı topla önce Uğur İnceman’ı sonra Ali Turan ile Kokaloviç’i düşürdüğü durum sonrası Deniz’e aktardığı topa Deniz’in kötü vuruşu ve Belec’in maç içinde tek olumlu hareketi eklenince kalemizdeki ikinci golü görmemiş olduk. Deniz’in ara pasında topla buluşan Ümit’e Selim’in yaptığı harekete Hakem Bülent Yıldırım penaltı çalsa kim ne diyecekti.

İkinci yarıda Mehmet Uslu’nun pozisyon hatası sonucu gelişen atak sonrasında topla buluşan Ali Turan’ın ceza sahası içinde basit oynaması gerekirken lakayıtlığına izin vermeyen Kweuke’nin baskısı ile kazandığı pozisyon, Deniz’in her yükseldiği toplara kafa vuruşu,araya atılan her topla buluşmaları ile yediğimiz goldeki savunmamızın durumunu derslik görüyorum.

Ömer Ali’nin ceza sahası yakınından attığı şut ve kaleci Serkan’ın çıkarışı, Attığımız gol öncesi Djalma’nın topun üstünden atlaması, Hasan Kabze’nin hazırlığı,Torje’nin vuruşu kadar Djalma’nın pozisyonun içinde kalışı, direkten dönen topu takibi ve tek vuruş yapması ile gelen golümüz güzeldi.

Kalecisiz, beksiz, orta sahasız bir Torku Konyaspor’un bu zor deplasmandan puan çıkarmasını önemsemeliyiz. Her çerçeveyi bulan topun kalemizde gol oluşuna rağmen kim Belec’i  iyi kaleci olarak görüp  kaleciye ihtiyaç yok diyorsa, kim Mehmet Uslu ile Ali Turan’ı bu görüntüleri ile bu ligi götüreceğimiz bekler olarak değerlendiriyorsa, kim  Mehmet Güven ve Uğur İnceman ile oluşan orta göbeğimizin verimliğinden söz ediyorsa beri gelsinler ..!

Aykut Kocaman’ın canlı yayında zaman,zaman yansıyan görüntülerdeki yüz ifadeleri ile çaresiz duruşunu görünce üzüldüm! Sahada her şeyi görüyor bir şey yapamıyorsun gerçekten Aykut Hoca gibi bir teknik adam için çok zor bir durum, neyse ki ilk yarı bitti ve transfer sezonu başlıyor umarım Aykut Hoca gerekli yerlere gerektiği kadar futbolcu talebinde bulunacak yönetimde istenilen futbolcuları alacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR