Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Üniversitede örenci sayısı azaldı

Üniversitede örenci sayısı azaldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Meslek Yüksek Oulunda bu yıl öğrenci sayısı azaldı.

Öğrenci sayısındaki azalma yetkililer tarafından YÖK tarafından uygulamaya giren sınavlı giriş nedeniyle doğan kontenjan boşluğundan dolayı 180 öğrenci alındığı, bu sebeple geçen yıla göre öğrenci sayısında 300’ yakın düşüş olduğu açıklandı.  

Öncelikli olarak şunu ifade edeyim, Seydişehir kamuoyu yılardır üniversitede öğrenci sayısının artırılmasını bekliyor.

 Yolda, sokakta halkımız, esnaflar ve kamuoyunun sürekli sorularına muhatap oluyorum.

Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde yeni bölümler ne zaman açılacak? Fakülte ve Meslek Yüksek Okulunda öğrenci sayısı ne kadar artacak?

Ben yıllardır bu sorulara şu cevabı veriyorum.  “Yeni bölümlerin açılması ve öğrenci sayısının artırılması bu yıl da zor görünüyor”

Ne yazık ki bu yıl da olmadı. Ne fakülteye yeni bölümler açıldı ne de fakülte ve Meslek Yüksek Okulunda öğrenci sayısı arttı.

Açıkça ifade edeyim, aynı yeni hastanenin hizmete girmesi gibi Fakülteye yeni bölümlerin açılması ve öğrenci sayısının artırılması konusunda ümidimi kestim.

Sizin anlayacağınız, bu gidişle yeni hastanenin hizmete girmesi ve Fakülteye yeni bölümlerin açılması ile birlikte öğrenci sayısının artırılmasını mümkün görmüyorum.

FAKÜLTEDE TEK BÖLÜMLE DEVAM

25.09.2017 tarihinde eğitime başlayan Necmettin Erbakan Üniversite Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde bu yıl da sadece Makine mühendisliği bölümünde öğretime devam edilecek.

Daha önce açıldığı açıklanan Bilgisayar Mühendisliği bölümüne ne yazık ki bu yıl da öğrenci alınmayacak.

 Diğer yandan yetkililerden aldığım bilgiye göre Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüne ise öğretim üyesi bulma çalışmalarının devam ediyor. Öğretim üyesi bulunur mu?  Ne zaman bulunur? Bilmiyorum. Açıkçası, benim ümidim yok.

DEKAN NE DİYOR

Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan’dan bütün bu gelişmeler ile ilgili bilgi aldım. Dekan şunları söyledi.

“Fakültenin Makine Mühendisliği bölümü geçen yılki kontenjanından 10 fazla öğrenci aldı. Doluluk oranı %100.

Bilgisayar Mühendisliği bölümüne öğrenci alabilmek için ihtiyaç olan 3 adet Yrd. Doç. hocamızı tamamladık. İnşaallah önümüzdeki yıl bilgisayar bölümüne öğrenci alacağız.

Bu esnada Elektrik-Elektronik bölümünde hoca ihtiyacını karşıladığımızda en kısa zamanda bu bölüme de öğrenci alacağız.

Meslek Yüksek Okulun da ise bu sene uygulanan sınavsız geçiş hakkının kaldırılması ve 150 taban puan getirilmesi ile Türkiye genelinde yaşanan kontenjan boşluğu Türkiye ortalaması ile hemen hemen aynı olmak üzere Seydişehir MYO’da da yaşandı. Önceki yıllarda da genelde sınavla alan grafik tasarım bölümümüzde yerleşme oranı %100 oldu” ifadelerini kullandı.

Kamuoyu, halkımız ve özellikle esnaflarımız dört gözle fakülteye yeni bölümlerin açılmasını beraberinde hem fakültede hem de Meslek Yüksek Okulunda öğrenci sayısının artırılmasını bekliyor.

Ben kendi adıma ifade ediyorum, “kamuoyuna, halkımıza ve özellikle esnaflarımıza bu konuda verecek bir cevabım yok”

Oysa verecek bir cevabımın olmasını isterdim.

Ülkenin bütün üniversitelerinde öğrenci sayısı artarken, Ne yazık ki Seydişehir’de azalıyor.

Bu konuda cevabı olan varsa bana da söylesin, ben de yazayım.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR